De complimenten van Erik Scherder voor Hugo de Jongh

(de foto’s volgen nog)

Scherder naar Hugo:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=149&v=35pjopyHujA&feature=emb_logo

anderhalf of mondkapje?

 

Uitgeschreven tekst van het YT filmpje:

Wat hangen de takken bij Hugo laag, ik kan er gewoon bijkomen…  Zit er niet iets in dat brein, kun je niet iets van die lage takken vinden in de hersenen van Hugo.

Lage takken betekent oa. iemand die heel erg empathisch is. Die met je meevoelt in de dingen waar je het over hebt.  Dan kom je op het gebied aan de achterkant dat informatie ontvangt vanuit je lichaam, wat je voelt, en het ontvangt ook de informatie die je ziet van achteren en die informatie opvangt van beneden van wat je hoort. Dus wat je voelt, ziet en hoort komt in dat gebied. Dit gebied is beschreven bij mensen die zeer empathisch zijn. Als je mij vraagt, zal dit bij mij (Hugo) zeer ontwikkeld zijn, dan zeg ik: ja, dat is bij jou zeer goed ontwikkeld! Dan, aan de zijkant open makend: in de diepte zie je de  ‘insula’ liggen. Dat betekent eigenlijk dat iemand in staat is veel verdriet te voelen, heel veel verdriet te voelen, pijn te voelen en ook heel veel geluk te voelen en met je te delen. En dat denk ik ook altijd, als ik aan jou denk, dan denk ik die ‘insula’ die doet het ontzettend goed bij Hugo. Want je gaat altijd met die emotie met ons mee. En daarom ben je er ook zo fantastisch in om met jou in gesprek te komen. En dan de derde factor, over verlaagde takken gesproken, is frontaal. Die vooraanstaande netwerken die zorgen ervoor dat je toch doelgericht bent, probleemoplossend vermogen die top is. Je gaat op je doel af. Je neemt beslissingen, maar altijd in combinatie met de empathie en het gevoel vanuit de insula. Nou is dat een bijzonder brein, ja of nee? JA! En dat wilde ik eigenlijk tegen je zeggen, gewoon als ondersteuning op weg naar je prachtige plannen en ik wens je dan ook ongelooflijk veel succes met je campagne. Hou je goed Hugo!

 

De verbazing nog niet bekomen. Erik Scherder?  Gebruik je nu werkelijk je wetenschappelijke, je prof status om op deze manier Hugo te promoten? Met een Jip en Janneke verhaal over de hersengebieden. De empathie zit aan de zij-achterkant, waar voelen, kijken en luisteren samenkomen. Dan het vermogen te voelen in de diepe insula en de doelgerichtheid en probleemoplossend vermogen frontaal. Zo zou ik wel een tentamen neuropsychologie willen doen.

Hoe onderbouw je dat die hersengebieden bij Hugo optimaal werken? Op grond van één of meer gesprekken met hem? Waar zijn de concrete voorbeelden die het zouden moeten onderbouwen? Anders zitten we toch met een autoriteitsargument? Een drogreden? Shame on you! Je wetenschappelijke status op deze manier (mis)gebruiken om iemand in de politiek aan te bevelen.

 

Metaal

Is het de loden waterleiding op de zuidas, kwik uit het griepvaccin, aluminium uit uw tefalpan? Kies een metaal uit, of haal er een hele reut aan oa pfas stoffen of pesticiden erbij. Blijven de beta-amyloidjes plakken aan één van deze stoffen? In het hersengebied waar de integriteit gekoppeld is.  Notabene vond ik in het studieboek voor neuropsychologie dat je op de lijst gezet hebt van 2e jaars psychologiestudenten VU, iets over aluminium. Kan ‘m hier niet letterlijk citeren maar kwam neer op: in de hersenen van Alzheimer patienten wordt 10-30x zoveel aluminium gevonden. Correlatie of causaliteit? Waar blijft deze informatie in de media? Niet… ‘liever medicijn erin dan metaal eruit’, zullen we maar zeggen.

Frappant dat het ‘vergeet metaal Alu’ nou net vergeten wordt door Lubach in zijn uitzending over ingredienten van vaccinaties. Vergeten? Weggehouden. Nou de stap van Lubach naar Bill Gates is snel gemaakt: Irene-Kasja-Bill. Kasja Ollongren werd zelfs al uitgenodigd bij de Bilderberg vóórdat ze minister was. Maar het ‘vergeetmetaal’ ook vergeten door vangnetpion / CO (controlled opposition)  Janet Ossebaard. En laat dat nou net een groot probleem zijn, die aluminium. De WHO weet er ook wel van.

 

Vernieuwing Hippocrates?

Moet er eigenlijk niet een eed komen voor wetenschappers? In navolging van de eed van Hippocrates voor de medici. Een wetenschappelijke eed: als wetenschapper actief bij te dragen aan het denkvermogen van mensen? De arts voor het leven, de wetenschapper en zeker de psycholoog voor het denken. Geef les in drogredenen en denkfouten, leer mensen te onderscheiden, uberhaupt nog zelf te denken! Voordat het verboden gaat worden. Natuurlijk niet als imperatief: denk niet! Nee als je het anders dan het door politiek en media aangenomen narratief denkt, krijg je de ruimte niet dit te presenteren. Vervolgens wijk je uit naar social media en verschijnt een argument met als onderliggend argument: social media is doorgaans nepnieuws. Of de beschuldiging: je brengt mensen in verwarring, dat is slecht voor de gezondheid! Je doet mensen twijfelen aan de regering, dat is een gevaar voor de democratie! Een boete hierop kan altijd in dat zwarte zinnetje van de spoedwet geschoven worden. Wist je uberhaupt van dat beruchte zinnetje in de spoedwet? Een formidabel probleemoplossend zinnetje, ja voor een regering. Dissidenten opgelost. Met de doelgerichtheid bij Hugo ben ik het eens. Niet in de oplossing van de corona, wel in het fanatisme waarmee hij de spoed/coronawet er 1 juli doorheen wilde drukken. En het hele kabinet met z’n 84 of 85 wetten die ze het liefst als hamerstuk door de Tweede Kamer hadden willen loodsen. Erik Scherder, waar zit het integriteitsgebiedje in de hersenen?

Empathie? In Emotie met ons mee? Nou dat heeft tie niet getoond via m’n beeldscherm. Empathie is ook niet: ik begrijp dat….. KOMMA……. Bij begrip maak je een hele zin af. Dan concretiseer en uit je ook je sociale voorstellingsvermogen in woorden. Bij empathie zie je doorgaans dat iemand wat vertraagt in z’n spreken. Gevoel voelen kost even tijd. Ook dat heb ik nog niet gezien bij Hugo. Hij toont via het beeldscherm een hele ferme stoot van woorden, voor mij bijna alsof we de oorlog in gaan. Dan af en toe een paar woorden:  ik begrijp dat… ik begrijp dat…  zegt me helemaal niets. Ik ervaar geen existentieel authentiek mededogen. Maar misschien doet m’n gebiedje aan de zij-achterkant het niet goed.

 

Verleid door Hugo?

Heeft Hugo u verleid Erik? Met z’n mooie praatjes. https://www.youtube.com/watch?v=LXbr4b2otRM&t=1s

In het paradijs hing de appel waarschijnlijk ook laag. De vogels vliegen of vallen ook zowaar nog omlaag op het schilderij van zijn broer, met op de achtergrond Auschwitz? Helemaal zeker weet ik het niet. De opmerking over Auschwitz kwam een keer langs maar moeilijk terug te vinden. Maar hier lijkt hij het contract te tekenen:

 

Misschien ook interessant om te lezen wat vaccinvrij erbij zegt: De coronacrisis lijkt voorbij te zijn, behalve voor politici. Op 14 juni zijn er 6 ziektegevallen gemeld en 2 overlijdens.[1] Maar de maatregelen houden de eenzijdig geïnformeerde massa vast in een collectieve angst voor de ‘tweede golf’ totdat…‘het vaccin er is’.

Er wordt in een noodtempo gewerkt aan de ontwikkeling ervan, en niet te vergeten het veiligstellen van de handelsbelangen. Op 13-06-20 zette Hugo de Jonge zijn handtekening onder een miljoenencontract met farmaceutisch bedrijf AstraZeneca.[2] Het bedrijf zegt zelf: “AstraZeneca realiseert zich dat het vaccin mogelijk niet werkt”. Er is geen tijd om het vaccin te testen op veiligheid, maar de contracten zijn al getekend. Haastige spoed is zelden goed? 

2: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/nieuws/2020/06/13/mogelijk-coronavaccin-voor-europa-gecontracteerd

De CEO van Astra die eerlijk lijkt te zijn de werking van het vaccin:

 

Even een overweging https://www.facebook.com/groups/808066089530783/permalink/1238117876525600/

Ja het is maar fb, en o Ja het is homeopathie, maar Ja onder het criminele strafblad van AstraZeneca, en Nee vaccinaties worden niet verplicht, maar Ja, er komt een vaccinatiepaspoort (al vanaf 2018 in project), en Ja dat heet nu covi-pass, en Ja daar worden andere zaken aan gekoppeld (id-kaart, bankpas, etc) en Nee, geen verplichte vaccinatie maar ja, wel uitsluiting van zaken (vliegen, ov, etc). De gemiddelde bevolking zal pas op dat punt wakker gaan worden. Of volledig in angst door golven van corona. Houdt u hoofd koel.

Onder ede verhoord over inhoud van vaccins:

https://thehighwire.com/exposed-world-renowned-vaccine-scientists-shocking-legal-deposition-now-public/. Zeer interessant kanaal over huidige stand van zaken betreffende corona-vaccin. Bevat ook een undercover opname bij een WHO vergadering december 2019. Ze weten daar dat aluminium systeemziekten kan geven.

 

Nieuwe Eed voor wetenschappers: het levend houden van het denken

Misschien kunnen we serieus een keer denken aan een eed voor wetenschappers in het algemeen? Met als kern: houd het denken levend! (in de ‘niet-variant’: gij zult niet verleiden). Mensen informatie geven over D&D: Denkfouten en drogredenen. En over manipulatie via beeld, die ook het denken beïnvloedt. Zelfs slinkser dan de denkfouten en drogredenen. Laaghangende takken met laaghangende slangen met betoverende ogen. ‘Hier is een appel’! Koop, koop, koop!

Dan haal ik toch even Rudolf Steiner erbij die rond 1920 voorspelde dat het denken rond 2030 verboden zou worden. Laat het nou net samenvallen met de 2030 van Agenda 2030. Maar voor Corona dacht ik: het denken verbieden? Nee, onmogelijk! Maar het gloort al. Zoals ik hierboven zei worden er twee zaken gebruikt:

  1. Een andere mening een gevaar voor de gezondheid:

Een crisis, een gevaar zoals Corona. Mensen raken angstig. Hoofdredacteur Klok van de Volkskrant verwoorde het al: angstige mensen moet je één verhaal geven. Andere verhalen erbij: dan raken ze in verwarring. Dat is slecht voor hun psychische gezondheid en uiteindelijk voor hun hele gezondheid. Want dan volgen ze de aanwijzingen ook niet meer goed op.

 

Kanttekeningen:

–          Dan moet het narratief van een regering kloppend zijn. Op dit moment is dat het niet. Bij het OMT zijn er wetenschappers die andere meningen erop nahouden.

–          Plus er was (is?) niet via WOB verzoeken op te vragen op welke wetenschappelijke bronnen het OMT zijn adviezen aan de regering baseerde.

–          Klok gaat er dan wel vanuit dat we op een ontwikkelingsniveau van een kind zitten. Dat we in verwarring raken als we een andere mening horen. Natuurlijk zullen erbij zijn, maar het is geen nationale kleuterklas.

 

  1. Een andere mening een gevaar voor de democratie:

Ja, want als je ingaat tegen het narratief van de regering, hoewel het niet wetenschappelijk onderbouwt is, ben je een gevaar voor het vertrouwen in die regering. Mensen doen twijfelen aan hun regering, aan de integriteit van de mensen daar, dat is staatsgevaarlijk! Dat kan mensen mogelijk aanzetten tot agressie.

Kanttekeningen: (wellicht kom ik later nog op nieuwe)

–          Waarbij er vanuit gegaan wordt dat anders denken een kortsluiting naar agressief doen geeft. ADàAD. Misschien een projectie van een eigen gebrek aan moraliteit?

–          Inherent aan democratie is toch de ruimte voor verschillende meningen? Hoe kan je democratie in stand houden door kern rechten af te nemen? ‘In een democratie is er vrijheid van meningsuiting maar we nemen de vrijheid van meningsuiting af om de democratie in stand te houden’.  Er gloort hier iets van Orwell’s  ‘oorlog is vrede’, ‘vrijheid is slavernij’ en ‘onwetendheid is kracht’.  Daar is tie! Kracht van degene die macht heeft.

–          Als je een staatsvorm ‘democratie’ noemt, is het daarmee nog geen democratie. Het scheppende Woord hebben we (nog) niet.

Artsen – medici – wetenschappers zien hun registratie in gevaar komen als ze anders dan het staatsnarratief zeggen. Mensen die hun OBSERVATIES delen.

https://www.facebook.com/BenSwannRealityCheck/videos/272572927153273/

 

Deeltijd sofendom

Bijna vermoeid van mezelf, want ik neem me telkens voor een kort stukje te schrijven, nog één toevoeging. Nee twee, ik bedenk me er instant nog één. Steiner komt langs. Zoals er Kantianen en Hegelianen zijn, zijn er ook Steinerianen. Die zijn niet van een wollig sfeertje, in lila, opstijgend naar allerlei leuke bespiegelingen, etc.  Het zijn mannen, intelligentie en vanuit hun hart zich inzettend voor de wereld. Bloedserieus maar met de nodige hollandse nuchtere humor. Die hier in Nederland. Lastig bij de voordrachten van Steiner is wel dat je ze voor het huidige bewustzijn eigenlijk zou moeten omdraaien, van achter naar voren. Anders zijn de voordrachten van die ronddraaiende, en weer oppakkend in de oude cirkel en stukje verder, uiteenzettingen. Wat hoekiger en schematischer zou fijner zijn.

Bij Rudolf Steiner is het beeld van de ziel een inktvis: allemaal ziele-armpjes. Die kunnen uitreiken, als takken maar dan beweeglijk. Een substantie, onzichtbaar, net zo onzichtbaar als alle wifi die met al z’n informatie door de ruimte gaat. Maar wel als mens ervaarbaar. In de therapiepraktijk worden gevoelens in het lichaam ervaren. De eigen psyche een innerlijke ruimte. Ja oke, er is een spiegelende afdruk in het brein, dat klopt. Maar of die optelsom van actiepotentialen, inihiberend en activerend, nou een gevoel in het borst en/of buikgebied geeft? Die actiepotentialen vliegen door het brein, zolang ze geen amyloid beta ophoping op een metaaldeeltje tegenkomen natuurlijk. Maar is er bij die vliegende elektriciteit nu sprake van correlatie of causaliteit? Zou voor dit moment te ver voeren, voor mogelijk andere keer..   Alleen even nog de 5G … Een stralingsdeskundige zei mij eens dat de mobiel niet binnen 3 meter bij het bed moest liggen. Dan zou het slaapritme, lees electrische processen in het brein, verstoren. Toen was het nog 2 of 3 G. Hoe hoger, hoe minder rijk (aan invloed)?.

Die ziele-armpjes. Ja die kunnen getriggered worden. Bijvoorbeeld door reclame. Zien is toch wel snel bij kinderen willen hebben. Volwassenen niet uitgesloten. (wie de klomp past trekke hem aan). De psychische inktvis gaat door de ogen naar buiten, raakt waar hij naar kijkt. Zo is de ervaring van een vrouw begrijpelijk als zij bij het staren naar haar borsten het gevoel heeft dat die persoon er ook ‘echt aan zit’. Of kan het, even uitgaande van de aanname dat het klopt, dat als je op een hoog gebouw staat en naar beneden kijkt, je een trekwerking voelt. Sommige mensen denken dan: ‘o nee, ik ben suicidaal’. Maar het is de elastiekwerking van de psychische inktvis die 1 uitgerekte poot op de grond heeft. Niet kijken dan, en aandacht naar je voeten.

 

Aanzet tot sexualiteit

O, en 1 die ik toch echt kwijt wil. Over de nieuwe sexuele voorlichting. Het bijvoeglijk naamwoord ‘slimme’ heb ik nog niet gespot. Kinderen aanzetten tot masturbatie, ook bij elkaar. De slang van de sexualiteit wakker roepend. En natuurlijk: wat ontstaat ontstaat. Een kind hierover geen negatieve lading meegeven. Dat wordt anders een roze olifant. Maar de andere kant op: aanzetten tot? Steiner zegt dat wanneer voor het 14e een verslaving aangelegd wordt, de kans heel groot is dat je een niet te beheersen ‘psychische inktvis’ krijgt. Wat waarom kinderen sexualiseren? Zo jong? In de puberteit verder oppakkend met de muziekindustrie? En verder doorpakkend met promoten van bijvoorbeeld ‘second love’. Bedwelming door sexuele fantasien in de vrije innerlijke ruimte waarin het denken kan ontstaan? Of de kinderen gewillig maken? Voor degene die dr Phil in maart 2018 (?), midden in het seizoen ineens van de buis haalden? Toen er net in Amerika een uitzending geweest was over pedofiele netwerken, voor hoog geplaatsten? Slimme sexuele voorlichting, slimme aanzetting tot…  Nee nee, het woord slim toch maar niet toegevoegd, dat zou misschien aan het denken zetten. We noemen het….? Vrijheid?… Vrijheid die uiteindelijk onvrij maakt, gevangen in sexuele energie. In Amerika netwerken, in Noorwegen, nu in Duitsland. Maar net als het virus, het stopt bij de grens. Toch?

Bedwelming, betovering door de beelden die jeugdigen van popsterren krijgen. Begeerte voeden om zo te willen zijn. Dezelfde kleding,make-up, rimpelloos… Nee in deze kapitalistische maatschappij wordt je niet uitgenodigd om bij jezelf te blijven, het actieve vrije denken, je eigen gevoelens en je eigen behoeften. Ideaalbeelden schreeuwen je via het vierkante scherm tegemoet.

Laat de sexualiteit iets zijn dat zich in het vrije midden kan ontwikkelen, tussen de extremen: verbieden, negatief beladen en aanzetten tot. Vermeer sprak over in zijn boek ‘spel en spelpedagogische problemen’ over het kinderspel dat zich ontwikkelt tussen de polen chaos en verstarring. En ook het denken, het werkelijk vrije denken vindt plaats in het midden van de polen chaos en verstarring. Piekeren aan de ene kant, dwangmatige gedachten aan de andere kant. Een vrij denken dat beelden heeft, want zonder dat zouden we iedere dag de wereld weer in verbrokkeldheid tegemoet treden. Vorm in het denken. En tegelijkertijd openheid in het denken, en de mogelijkheid tot beweging. Tot verandering van schema’s als de werkelijkheid daartoe aanleiding geeft. Selectiebias en interpretatiebias maken het soms wat lastiger. Of een gemetaliseerde frontaal kwab, in de volksmond ‘bord voor je kop’.

Ik brei natuurlijk nu wel veel te veel aan elkaar, wellicht tot een broddelwerkje. Maar daar waar er een impuls is mensen uit elkaar te trekken, naar een wijdbeense inktvis zonder eigen denken in het hoofd, wordt het in eerste instantie ook ongemakkelijk als zaken weer bij elkaar komen. De wijdbeense inktvis: poot voor werken, voor consumptie, voor de extra sexualiteit, voor een of meer verslavingen, om te concurreren, noem maar op. Maar DENK NIET! Think, the only Thing nót to do.

Ga maar eens een cursus drogredenen en denkfouten doen en dan politici en journalisten volgen. Nee niet allemaal doen ze het.  En bij het weer opvouwen van de inktvis pootjes ontstaan er soms even cognitieve dissonantie knoopjes. Logisch. Een kortsluiting tussen de metaaldeeltjes, zoals de epilepsie bij 4-7 jarigen. O, net gevaccineerd? Zijn met 7 de Alu metaaldeeltjes door het lichaam blijkbaar weer uitgescheiden. Wellicht dat een ketogeen dieet daarbij helpt. De ketonbodies zijn superieur voedsel voor de hersenen. Maar we dwalen af in neurale netwerken.

 

Opwarming door op-straling en op-vuiling? En ophoging CO2 volgt?

En de laatste steekjes in het kader van de uitrol van 5G netwerk (Nederland wil koploper zijn, au au, loopt op z’n hoofd waardoor het denken het niet meer zo goed doet). ElectroMagneticFields (EMF): zou het kunnen dat de totale ophoging van de straling in de atmosfeer (en sferen daarboven) zorgt voor opwarming?  Opwarming door op-straling? En wellicht door op-vuiling? Wat doet fijnstof in de lucht met warmte ontwikkeling. CO2 is ingeprint in deze breinen als oorzaak van de opwarming. Nu ben ik Geen klimaatontkenner, ik ben ook Niet een door-menselijk-handelen-ontkenner. Dat is overigens al fors in de censuur. Ik ben Wel een door-CO2-ontkenner. Hoorde dat het op Vrije scholen nog wel gedoceerd wordt.. ? Dus in sofenland is het ook verdeeld. Net als er anti en pro Trumposofen zijn.

Verhoging temperatuur en CO2 gaan hand in hand. Maar wie volgt wie? In ieder geval: planten nemen CO2 op (sommige mensen denken door het hele CO2 verhaal dat het een enge stof is), en staan de O2 weer af. Dat kunnen we inademen, dat bindt aan de hemoglobine (als de O2 moleculen niet teveel gaan spinnen door 5G straling, maar dat terzijde). Tevens maken planten met de C en andere stoffen door middel van chemische reactie na chemische reactie (het zijn scheikunde labs) heel heel veel stoffen. Die stoffen hebben ook structuurformules. Plantjes zijn geen lege groene hulsjes. Kruidengeneeskunde mag al bijna niet meer. Trouwens ook voorspelling van Steiner. De kruidengeneeskunde en homeopathie zullen verboden worden. Nou oke, eerlijk is eerlijk vereniging ‘kwak op je dak’: er zit in zo’n verdunning ook geen enkele structuurformule meer, behoudens H2O of andere dragende stoffen. Alleen het gaat om het net als wifi onzichtbare krachtenveld dat de plant deed leven, groeien en voortplanten. En als u zo’n korreltje in uw hand neemt en denkt: nou zou het werken? En u neemt het in, dan werkt het al niet meer. Dan smelt het onzichtbare krachtenveldje samen met uw lichaam bij wijsvinger en duim.  Niet vastpakken, en liefst niet met iets metaalachtigs. Dat heeft kleine lading. En verder zijn er nog meer factoren. Ingewikkeld. Maar met het lezen van het studieboek las ik ook telkens: hier weet de wetenschap nog niet voldoende van. Daar weet de wetenschap nog niet voldoende van. Zo gaan die fysiologie boeken maar door en door.

Terug naar CO2 en EMF. Wat warmt dan mogelijk wel op? Mogelijkheid: HAARP? High Frequency Active Auroral Research Program. Een korte uitleg over manipulatie van de ionensfeer,  op kanaal van Senator Murkowski: https://www.youtube.com/watch?v=RX3IOHpe6sY.  6 jaar terug, maar gestopt? Een scheur in het ijs van Antartica, de laser moet wel een beetje wiebelen, een recht scheur wekt achterdocht: Directed-energy weapon systems. Scheur getrokken, gletser gesmolten, foto.

 

https://www.youtube.com/watch?v=JdJ7C7DK0QI

https://www.youtube.com/watch?v=tyUh_xSjvXQ

 

En de burgers vervolgens uitmelken. Schuldig doen voelen over hun voetprint.

 

Sociale driegeleding

Het systeem van Steiner is coherent. Je kan er alle kanten mee op, net als de inktvis. En waarom wilde ik er nou over beginnen? Ben een takje ingeschoten… en associeer door naar een opmerking die ik pas hoorde: we lijken qua vetverdeling meer op een dolfijn dan op een aap. Niets zeggend even. Of was het om het ‘koop, koop, koop’. Of ging het om een associatie vanwege de ‘laaghangende takken’.

Een andere van Steiner is de sociale driegeleding. Over de inrichting van een sociaal-juridisch-economische structuur. Vrijheid, gelijkheid, broederschap en dan ieder op een eigen gebied

Vrijheid: wetenschap, geloof / denken

Gelijkheid: recht

Broederschap: economie.

Met ons kapitalistisch systeem hebben we vrijheid in het gebied van de broederschap gebracht. Maar daarmee hebben we een kanaal geschapen voor het economisch in het gebied van wat eigenlijk het gebied van de vrijheid is: de wetenschap en het denken. Geloof laten we voor andere keer.

Wetenschap: projecten extern gefinancierd krijgen. Macht koopt zich ‘waarheid’ in. Dat hoeft niet uitgelegd te worden. Nu krijgen we nog een aanzet naar gelijkheid in het denken. Dat lijkt wel communisme..   Een vieze mix… vrijheid in de economie, de economie in de wetenschap, gelijkheid in het denken. Dat laatste is ‘mond houden’, of hetzelfde papegaaien. Vrijheid in de economie: de grote bedrijven krijgen de ruimte. Mensen mogen werken. Rutte roemt vaak de groep: de grote koppige hardwerkende stilzwijgende meerderheid.

Gaan we richting een communisme? Een communistisch marxistische staat? Het zicht erop moet ik nog krijgen, maar het schijnt dat Agenda 2030 daar wel wat van weg heeft.  Het begin overter te gloren aan de horizon. Juist nu met corona. De communistische staat die de Cabal al in China uitgeprobeerd heeft. Die waren daar gemakkelijker te be-experimenteren, volgzaam. Nu nog de meer of minder lastige rest van de wereld.

 

Het neuropsychologie studieboek 2e jaars

Het sofendom heeft soms interessante ideeen. Maar is ook maar een aspect in de complexe werkelijkheid. En ja, met Erik moeten we meegaan dat het brein de oorzaak van het denken is. Hoewel ik niet dat zinnetje in dat neuropsycho boek vergeet over placebo effect: dat gaat niet alleen over tussen de oren zitten. Met een placebo kan ook werkelijk de fysiologie in het hersengebiedje veranderen! Soms in ieder geval. Het denken dat fysiologie verandert. Homeopathie is dan toch eigenlijk wel voor de kapitalistische maatschappij een goedkope oplossing. Laat de mensen het zelf lekker kopen, en dan verandert het ‘placebo’ wellicht hun hersengebiedje. Voor de zorgverzekeraar goedkoop, voor Big Pharma echter niet leuk. En die heeft waarschijnlijk een dikke inktvis lobby poot in Den Haag aan de grond.

En dan de laatste uit het studieboek: Cannabis. De cannabinoiden mimicken neurotransmittors en passen dus zo’n beetje op bepaalde receptoren, maar wel zodanig dat het gaat werken. Kon helpen bij eetproblemen.  O, en Rutte zei dat het troep was? Maar mensen met chemo gebruiken het wel tegen de misselijkheid? En omaatjes haalden het vroeger in de coffeeshop zei iemand me, om wietthee te maken tegen de pijn door reuma. Maar: troep! O nee, er is ook nog bio plastic van te maken. Van hennep kleding, ‘plastic’, etc.

 

Chemisch versus natuur

En o ja, na jaren zwart makerij wil Monsanto, nu Bayer, wel een chemische variant van de CBD maken. Tja, als er geld te verdienen is, en dan sjemisch. Vereniging “kwak op je dak’: als je zo voor chemisch bent, waarom adviseren jullie Bayer dan niet om de adenochrome ook in het lab te maken? In plaats van kinderen ervoor te gebruiken. Of tja, is de structuurformule op grond van levende stoffen toch meer werkzaam…..? structuurformules in die groene plantjes hebben dan toch iets speciaals…  Slimme plantjes toch. Net als de slimme bacterien waarvan wetenschappers de CRISP-cas vanaf gekeken hebben. Maar adenochrome, geen woorden voor, de details zal ik u hier besparen. In Turkije , duits ingesproken: (weet wel, het is maar youtube) https://www.facebook.com/progmal.1/videos/3252901454773654/UzpfSTEwMDAwMzg1Nzc3Njc1NzoxOTAzODkzNzM5NzQ5MjAw/

Zullen we maar hopen dat het complottheorie is? En dat Trump dat ook dacht toen hij het ook over acties had  ‘Drain the swamp’. U kan natuurlijk Trump een arrogante eikel vinden, maar onder zijn bewind wordt wel een Epstein opgemakt, die al jaren en jaren in beeld was. En nu onlangs Maxwell.

En als laatste ‘vereniging kwak op je dak’: waar zijn jullie nou? Normaal springen jullie gelijk op mensen die zich over medische zaken uit en geen arts zijn? Daar beginnen jullie altijd vol denigrerend over te praten… op de onderbouwing blijf je als lezers overigens vaak zitten wachten. Kunnen jullie je nou ook mengen in het gebeuren van Gates? Of heeft Big Pharma een Big inktvispoot in jullie organisatie? Pepijn van Erp zo af en toe wat kietelend? En die zet weer Harry Hol uit Hol-land in, nee ik weet Neder(gaand)land?

Nu gaat het alleen om links onder en rechts onder:

Met toevoeging:

Bill Gates: “Ik ben computersoftware-verkoper”

Tedros: “Ik ben een voormalig terrorist op vrije voeten”

Hugo de Jongh wil ons, als niet arts, aan de vaccinaties. Kwak? Dat kan toch niet, of is het ‘als het maar chemisch is’.

 

Reptielgehalte politieke breinen

Verwijst u Rutte naar het 2e jaars neuropsycho boek? Als hij zegt: Cannabis is troep! Neem anders een kijkje in zijn brein. Hoe zit het met de verhouding tussen cortex en reptielenbrein? En o, nu snap ik hem, hij kan er niets aan doen: Een reptielenbrein heeft een slecht geheugen. Misschien dat ‘ik herinner me niet meer’ een eerste aanwijzing kan zijn voor uw breinanalyse. Wilt u ook onderzoeken hoe het zit met het corpus callosum? Even wat observaties. Rutte over het geloof, paar jaar terug.

– ik ben nu 49 jaar en twijfel constant over dat geloof

– maar het geloof heeft hij wel altijd als een rode draad in z’n leven gehad

– ik hoor zelf bij de groep die heel veel twijfel heeft

– maar met 51% in het geloof staat

Ik omschrijf het vaak als: voor 49% twijfel en voor 51% een zeker weten. Een instinctief zeker weten, dat bestaat naast het rationele weten. Naast het verstand”. nb: instinctief? of bedoeld tie eigenlijk intuitief?

Je zou het kunnen zien als teken van innerlijke kracht, dat je meerdere perspectieven in jezelf kan laten bestaan. Alleen ‘het zijn twee parallelle sporen zonder wissel ertussen‘.  Dus… geen innerlijke brug tussen de twee perspectieven? pathologie? of manipulatie? de gelovige die denkt: nou het is toch meer dan het midden, en de ongelovige denkt: glas is eigenlijk wel half vol. Hij is wel gedaald ten opzichte waar hij vandaan kwam.

Ik zocht nog naar het woord ‘God’ bij zijn uitspraken, maar dat was er niet. Het ging over geloof, kerk en Iets. Hebben we nu te maken met een MP die op existentieel niveau gespleten is? 2 sporen die elkaar niet raken? een gespleten en becijferde ziel. Over je existentiele oergrond praten in procenten?

Hoe kan een mens die zijn existentiele oergrond in een cijfer-gespletenheid ervaart, 2 innerlijke posities heeft waartussen geen brug is, geen brug naar een God benoemt, ‘Bruggen slaan’? (titel Regeerakkoord 2012).

En o ja, zou deze gespletenheid ook op een ander gebied voorkomen? Zou er mogelijk een hele andere wereld achter de nette fatsoenlijke presentatie schuil gaan? Nee ik zal het niet zeggen, u hoort het mij niet zeggen. Je eigen trucje naar Buma he! ‘nee u hoort mij hier geen pruilende peuterbeelden op Buma plakken’.  ja..vals!

Maar o, wacht, het gaat over brein-analyse, we moeten niet aan de psycho-analyse gaan. We houden het op de Black Box van het behaviorisme: we weten niet wat erin zit. We leggen het de neuropsycholoog voor, het brein is immers niet ziele-binnen. Hoe zit het met dat corpus callosum? Is daar iets van te zeggen? Of ligt het aan de Amygdala wellicht?

 

Nog een waarneming. Een uitspraak uit 2015: ministers moeten het net iets te druk hebben, dan weten ze waarvoor ze hun salaris krijgen. Uh.. stress is slecht voor de gezondheid, voor het immuumsysteem, en dus ook voor een land die te drukke ministers heeft. Een MP die terug wil naar de Gouden Eeuw. Uh… toen werden de verschillen tussen arm en rijk groter? O het is de VOC, de eerste multinational ter wereld. Glans, trots. Hij vergeleek Nederland met een vaasje. Had hij de kampioensbeker in gedachten? In het Leidsch Dagblad eens: ‘ik ben jouw kampioen’. Toen op een ander moment bijna de kampioensbeker eruit wilde schieten, snel een vaasje ervan gemaakt. Een levenloze metafoor. Dat hij die uitkiest, wat zegt dat Scherder? Geeneens een levend organisme. Nederland de beste ter wereld in weten hoe 8 miljard mensen te voeden (Sail Amsterdam), de beste in dit, de beste in dat. Ga maar door. Scheitziek wordt m’n sinds dit jaar nooit meer VVD stemmende vader ervan. De beste in dit, de eerste in dat, de top zus, de top zo. Koploper zijn, dat brein krijgt klappen, wordt beurs. En voor dat koploper zijn offert u de energie van mensen op, burn-out door blauwe bijnieren. Beurs geschopt door stress.

Ja Nederland een vaasje, een nieuwe Gouden Eeuw? En de burgers: toename armoede, economische daklozen, honger, te weinig leerkrachten, te weinig zorgpersoneel. Gelukkig kan nu Corona de schuld krijgen. Maar daarvoor was het ook al uitkleden. Dus nou die Gouden Eeuw, zeg maar dat je terug wilt gaan naar een Vergulde Eeuw. Een verguld vaasje, een buitenlaagje om de show mee te stelen? Van binnen armoede en verval. Maar buiten pronk. Kampioen van de Orde van de Vergulde Vaas.

Er is een interessante theorie. In het Ontwikkelingsprofiel van Abraham (achternaam) staat rivaliteit bij het hoogste ON-rijpe ontwikkelingsniveau. Eronder staan ‘lagere’niveau’s. M’n hypothese is: als een maatschappij ingericht wordt op het niveau van Rivaliteit, dan drukt het die maatschappij naar beneden, naar ‘lagere’ niveau’s (niet de individuele mensen die boven Rivaliteit ontwikkeld zijn). Lager: Verzet. goh, ja… een leuke zomer nu. Maar ga nu niet zeggen dat dat niet ‘fatsoenlijk’ is. Je draagt bij aan het kader waarin dit ontstaat! Symbiose, afhankelijkheid: de burgers die je als angsthaasjes achter je aan laat lopen, helemaal in angstpsychose gedrukt door de NOS die de doden iedere dag boven aan zette, in het grafiekje in het zwart. Ja en met twee verschillende schalen he. De doden liepen van 0 tot 300, boven aan en in het zwart. De zieken van 0 tot 800, onder in het rood. Scheitziek werden mensen van het aantal doden. Maar tja… de mensen moeten zo angstig worden dat ze het vaccin wel willen. Het project vaccinatiepaspoort was al in 2018 gestart en moet 2022 klaar zijn. Immunisation Information System, nu dé Covi-pass. En ja die moet overeind blijven. De nieuwe versie van de spoedwet moet ik nog gaan lezen. Het huisrecht is weer terug, en nog een positieve draai dacht ik. Maar jaja… dat zwarte regeltje?

Volgende level, mee met de schilderijvogels naar beneden: Egocentriciteit. Welk aspect zal ik eruit nemen: kilheid? Die anderhalve meter he, als je rond angstige mensen loopt dan lopen ze de hele tijd van je te schrikken als je minder dan anderhalve meter bij ze lijkt te komen. Vaak ‘antipathie’ bewegingen op een dag. Kille, hatelijke afstand soms. Mensen en ook kinderen leren: de ander is een gevaar! Rutte en consorten: Goed gedaan! En niet klagen over verharding in de samenleving dan. En ‘samen’ ja, wie het snapt, kotst ervan. Wie het niet begrijpt, is blij dat een MP ‘trots’ is. Erik, help, waar zit het ‘trotsgebiedje’? en het is toch een hogere vorm, om trots te zijn om mensen die je niet kent.

Nog een stapje: Fragmentatie. Aha… o daar hoort bij acting out. Het is al begonnen de strijd. Groepen tegen elkaar opzetten. Uit elkaar vallen van een samenleving. Tot het laagste level: structuurloosheid. Relaties: ontbreken van affectiviteit. Zelfbeeld: ontbreken van. Normen: ontbreken van. Behoeften: primaire behoefte bevrediging. Cognities: ontbreken van psychische fenomenen.

Om van daaruit tot een nieuwe wereldorde te komen? Kader erop. Dan moet dat ontwikkelingsprofiel wel aangepast worden, ben ik bang. Vaccinatiepaspoort erbij? Koppeling aan id-kaart, betaalpas etc. Smartphone is ook zo onhandig. Weet u, voor uw gemak een chip. De slimme en nog slimmere chip. Een bijvoeglijk naamwoord dat waarschijnlijk alleen echt waar is bij: slimme manipulatie door het slimme kwaad. Verder kan u het zien als de gemakschip. Het Gemak maakt u Mak! Ook in uw denken.

Corona is een goede versneller in de val naar de structuurloosheid. Maar: We (= kabinet) kunnen er ook niets aan doen….er is nu eenmaal een virus. Externalisatie ten top! Primitief afweermechanisme, overt ten toon gespreid.

Ook een mooie cover up voor de val van de wereldeconomie. Nou begrijp ik daar niet veel van, dus zal er zeer weinig woorden aan vuil maken. Eén ding begrijp ik ondertussen: dat sommige al rijke instanties gewoon geld erbij kunnen scheppen. Een hele uitleg vind u in het boek: https://www.bol.com/nl/p/the-global-abuse-of-the-creation-of-money-the-new-sound-and-just-monetary-system/9300000003839852/?bltgh=ikgJ24qNQRhk8Wp20z9BFQ.1_4.5.ProductImage

 

Risico-taxatie toekomstige ministerbreinen

Scherder: misschien wilt u voortaan de breinen van aspirant ministers onderzoeken? Nee, niet in de empirie, beter met een glazen bol. Een minimaal gehalte aan cortex lijkt me toch zeker belangrijk, evenals dat gewetensgebiedje.Iets met de Amygdala? Reptielbreinen ministers met hun primaire behoeften en vechtreacties, die wensen we als burgers natuurlijk niet.

Volgens sommigen hebben hooggeplaatsten grote reptielenbreinen. Lastig als er geen gewetensgebiedje is die kan inhiberen. Sommige mensen zijn helemaal een beetje doorgedraafd, en denken dat die mensen echt reptielen in zich hebben. Nou ja zeg.. lege groene hulsjes?

Wij simpele burgers zullen het zonder uw neuropsychologie moeten doen. Alleen met een andere glazen bol: de ogen. De zwarte bol, de pupil. Het oog als spiegel van de ziel. Ja als een fotocamera gaat de wereld het oog in, op het netvlies en verder. Maar het is ook de poort waarin we de Ander kunnen zien, in de pupil. Ja, heel soms kan je waarnemen dat die gaat van ‘Ander’ naar leeg, een witte vitrage in de pupil. En ja of het dan reptiel wordt? Tjonge jonge. Die films met zombies met witte ogen… het zou wel eng zijn, want mensen zijn volgens de evolutietheorie wel dieren, apen, maar als ze geen mensen meer zijn, dan worden ze beesten. Geweten deleted. En na de vitrage Iets…

Als het zo zou zijn, zou het er dan zo uit kunnen zien?

 

Maar ja, dan zitten we wel met de vraag of er werkelijk iets meer dan alleen de materiele wereld bestaat.

 

 

Erik Scherder

 

2 ½ minuut… Erik Scherder… laat je door Hugo niet verleiden zijn campagne te steunen. U bent als wetenschapper iemand die mensen tot nadenken kan aanzetten.   Denkfouten, drogredenen, onbewuste manipulatie via beelden. Onwetendheid is kracht! Ja van degene met macht. De beelden vervreemden mensen van zichzelf. De beelden trekken in een surrealistische bubbel. Zo kunnen jongeren zich alienated in deze wereld gaan voelen.

Volg niet de gekochte journalisten. De wetenschap is iets dat ons nog kan redden van gekochte politici en gekochte journalisten. Verkoop uw ziel niet aan de verleider met laag hangende appeltjes.. Moeten we af en toe wat morele appeltjes naar je reiken?

Erik weet waaraan je meewerkt. CDA onder Hugo is niet meer de C van christen, maar van Cabal. En de D van Democratie is aan het afbrokkelen…. De A blijft staan, of het nou van áppel is of de verzoeking betreft. Accentje typexen.

 

Op weg naar een nieuwe eed: Wetenschappers die beloven het denken levend te houden.

En medici: verzamel je waarnemingen. Wat gebeurt er exact? Is het een virus of is er sprake van een vergiftiging? Waardoor komt de hypoxia?

 

 

Tweede golf

En de tweede golf komt eraan hoor. Ik had het mis met juli. Hoewel in het oosten het varkens virus al gloort. Ik moet uit het filmpje van Gates wel opmaken dat de tweede golf heftiger zal worden. Is het vergif dat we via een of andere weg krijgen, nu anders? Kijk hoe blij Bill Gates en zijn Melinda zijn. Hoe ze lachen als Bill zegt dat we het echt wel gaan voelen. Blij over leed wat mensen zal treffen? Nee, alleen over de vaccins die verkocht gaan worden. En de depopulatie die ingezet gaat worden. En dat ze alle mensen die tegen corona maatregelen protesteren en protesteerden nu kunnen dissen.

Zie Gates in zichzelf lachen:

https://www.facebook.com/1998400550473102/videos/693005107924939/UzpfSTUzOTI2Nzg3OTQ2NjU0NzozMjgzMDQ4NjM1MDg4NDQ0/

 

Laten we deze ook nog maar even herhalen:

Rutte over groepsimmuniteit:

https://www.facebook.com/meldpuntnederland/videos/331313531208853/UzpfSTE1NjI2MDIzNzg5NTA0NToxNTEzNDMyMzEyMTc3ODI0/

 

Eén voordeel: Rutte blijft er goed uitzien. Daar kunnen we als 17 miljoen mensen trots op zijn.

 

Facebook
Twitter
Instagram