Demonstratieweekend: Romeo’s en doorgesnoven Hooligans

Voor het eerst in m’n leven heb ik met een demonstratie, en zelfs met twee meegedaan. De tweede was in Amsterdam en verliep rustig. De politiemensen liepen rustig mee, gezellig pratend met de demonstranten. In Utrecht was het anders. Die demonstratie was ook niet toegestaan. De locatie werd daarom laat door de organisator doorgegeven en het was vanuit het centrum nog wel even lopen naar het park in Oog en Al.

Bij de schouwburg stond de wagen van de NOS al opgesteld. Verder zag je her en der politie op de fiets, lopend, te paard. Op het Neude stond de ME opgesteld. Al gauw zag ik iemand die bezig was een camera in te stellen en ze bleek er ook voor de demonstratie te zijn. We moesten nog wachten tot de locatie bekend werd. Toen was het een half uur lopen naar Oog en Al.

Daar aangekomen was er een kleine groep, die langzaam uitgroeide tot tussen de 100 en 200 mensen? in ieder geval niet meer dan dat. Het was rustig, er stond wat politie bij. De ME zag ik daar niet in het park. Na een drie kwartier werd gezegd dat de mensen moesten vertrekken, anders zouden er charges uitgevoerd worden. Direct daarop vertrok de stoet richting de Munt. Langs het kanaal wachtte ik even en zo kwam ik in het einde van de sliert mensen. En zag tot m’n grote verbazing ineens een grijs busje met iemand erin waarbij ik dacht: uh, is dat iemand die eerder op het Malieveld was? een man in gewone kleren, met een soort zakdoek tot over zijn neus. En al snel kwam er iemand aan de andere kant van het busje staan.  Ik dacht: ik maak snel een foto! dit zijn de lui die op het Malieveld de confrontatie uitlokten.

Eén foto lukte slechts, want toen kreeg ik een ME-er langs zij met de opmerking: wat je doet is niet leuk!

Rechts rijdt tie weg. De Romeo’s zijn niet herkenbaar (was ook niet het doel om ze herkenbaar neer te zetten). en later:

 

Waarop ik vroeg of het niet toegestaan was. Weer: het is niet leuk! En ik weer: maar is het verboden? Toen werd overgeschakeld dat ik niet mocht fotograferen vanwege ‘veiligheid’. Er werd niet gezegd ‘hun’ veiligheid. Toen ik zo eigenwijs was toch nog een foto te willen maken, werd gedreigd dat ik dan opgepakt zou worden: ‘kijk maar uit, zo zit je in dat busje!’. Uiteindelijk liep ik achter de sliert aan, keek nog om, en zag tot m’n verbazing dat aan de andere kant van het bus een groepje van 4 of 5 jonge mannen instapten. Die mannen als op het Malieveld. Weer wilde ik een foto maken, maar de ME-er liep weer op me af. Toen het busje wegreed, toch nog gedaan. De ME-ers stonden op afstand en ik had wel stress. Ik snap wel dat deze jongens niet persoonlijk op de foto kunnen, ik wilde met de foto niet laten zien Wie, maar wel DAT dit gebeurt.

Alles kon je fotograferen, politie, ME, maakte niet uit. Alleen deze fotograferen, dat mocht niet. De ‘undercovers van de ME’ blijkbaar. Inmiddels ben ik één demonstratiewoord rijker geworden, ze worden de Romeo’s genoemd.

Op die plaats gingen de Romeo’s dus onverrichter zake weer de ME bus in. Ja er was weinig te stoken in de groep sullige en slome demonstranten. Excusee, het waren rustige mensen die af en toe wat riepen, maar meestal gezellig aan het praten waren. Zelf zie ik er ook uit als suf typje, en misschien is dat m’n redding geweest. Anders opgepakt voor het fotograferen van de Romeo’s. Ben benieuwd welke officiele beschuldiging het zou worden.

Ik was geschokt. Dat busje Romeo’s was daar gebracht om geweld uit te lokken. Beseft u: in Nederland! geweld in een demonstratie uitlokken zodat de ME een ‘excuus’  heeft om in te grijpen. Gewoon een soort false flag! Maar besef: mensen, burgers kunnen hierdoor in gevaar gebracht worden. Er zal maar iemand een doodsmak maken bij zo’n uitlokking van geweld. Het is volkomen maar dan ook volkomen absurd dat dit in Nederland gebeurt. De overheid moet zich diep schamen. En geen andere landen van dit soort tactieken beschuldigen.

Bij de demonstratie in Amsterdam reden gelijke busjes ook rond. Ze rijden een beetje voor en achter en rond de demonstratie de hele tijd. Zoekend naar mogelijkheden om ingezet te worden.  In Amsterdam was er ook geen aangrijpingspunt.

Het busje ging ook richting station. Ze stopten ook nog even aan de kant, waarschijnlijk om de route te bepalen, en je zag overleg met de ME-er die op straat liep. Vlak bij het station reden de politiebusjes een zijstraat van de Kanaalstraat in. Ik liep daar naartoe. Ineens kwamen er twee motoragenten kei en keihard, harder dan 50 km per uur. In dat kleine zijstraatje. En er was geen noodzaak, want om de hoek stond het al vol met ME en politiebus. Werkelijk weer absurd, want er had maar een burger net de weg willen oversteken. Zonder noodzaak een gevaarlijke verkeerssituatie veroorzaken. Ja, kort, maar toch. Effe lekker scheuren, de demonstratie het excuus.

Als ze ons sullige groepje nou gewoon in Oog en Al hadden laten staan, was er niets aan de hand geweest. Er waren geen Hooligans, dat had de ME allang gezien. Maar met zo’n opgetrommelde politie en ME macht moet er waarschijnlijk ook actie plaatsvinden, als rechtvaardiging van aanwezigheid? Bij de Kanaalstraat ging het mis. En blijkbaar zijn daar 15 mensen opgepakt. In het midden waren mensen klem gereden. Een hele stoet busjes, ME-ers. Allemaal andere burgers die overal tussendoor liepen. De Kanaalstraat werd niet schoongeveegd. Het leek een filmscript, maar leek ook oorlog. De spanning die de ME-ers uitstraalden. Om een handjevol nog aanwezige demonstranten?

Van de stress van de dreiging met opgepakt worden en de spanning op de Kanaalstraat kreeg ik acuut ter plekke een koortslip. Die ik als tie opkomt ik ook met directe ontspanning vaak kan tackelen. Maar nu niet. De adrenaline gierde, en bij het schrijven voel ik het weer. Waarschijnlijk zijn de ras-demonstranten het wel gewend. Ik niet, en ik had ook de fout gemaakt te dicht bij het busje te willen fotograferen. Had verder weg moeten staan en moeten inzoomen.

Op een gegeven moment ging de ME weer weg. Het oppakken van de demonstranten had ik niet gezien. Er liepen nog her en der wel demonstranten op de Kanaalstraat die elkaar weer troffen. De Hooligans waren niet in Utrecht gespot.

 

Cocaine en cocainefabriek

Hooligans? doorgesnoven? wat Rutte zei toen de demonstratie op het Malieveld uit de hand liep. De NOS filmde vanuit de kant van de demonstranten. Gelukkig was er iemand die ergens hoog inzat en het geheel gefilmd heeft. Grappenhaus kon alleen zeggen: o dat is een geplakt filmpje. Oordeelt u zelf: Demonstratie Malieveld en hoe de rel door de Romeo’s geinitieerd werd.  Over coccaine gesproken: Rutte sprak een keer (VVD-congres?) over de 200 jaar beschaving in Nederland. 12 maart 1900 werd De Nederlandsche Cocainefabriek (NCF) opgericht. Tot begin jaren zestig werd hier cocaine geproduceerd.  Op Andere Tijden wordt beschreven dat er op grote schaal en volledig legaal cocaine voor medicinale doeleinden geproduceerd werd, uit in Nederlands-Indie geteelde cocaplanten. Ook produceerde de fabriek morfine, heroine en novocaine. Allemaal voor medische doeleinden. In de Geneeskundige Courant beweerde Alvarez dat de coca-pillen voor de ‘meest verrassende genezingen zorgen bij alle hals-, borst- en longziekten, zoals verkoudheden, astmatische toevallen, kleine zweeren aan de long, zelfs wanneer laatstgenoemde reeds in hoogen graad aanwezig zijn’. Conny Braam is in haar boek ‘De handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaine Fabriek’echter niet zo positief. Ze schrijft hoe de soldaten in de Eerste Wereldoorlog in de loopgraven in Nederland geproduceerde cocaine aangeboden kregen. Het zou ze strijdlustig en overmoedig maken. Het NCF zou op verzoek van diverse legers cocaine leveren aan Britse, Amerikaanse en later ook Duitse soldaten. Hans Bosman, voormalig hoofd chemie van NCF weerspreekt dit echter weer. Verder waren de arbeidsomstandigheden volgens een medewerker Ger Harmsen (minstens een tijd) bar: ‘we werkten met de smerigste stoffen en de kans om in gezondheid oud te worden was in dit bedrijf gering. Een grafkrans voor de overledene en een advertentie voor het werven van een nieuwe arbeidskracht kostten minder dan veiligheidsmaatregelen, gaf een chef ons cynisch te verstaan.’ Bronnen: www.anderetijden.nl/artikel/107/De-Nederlandse-Cocainefabriek en https://onsamsterdam.nl/legaal-snuiven-slikken-en-spuiten. 200 jaar beschaving.

 

Geknipte film, doorgesnoven Hooligans, hypocrisie en kloof

Grappenhaus probeert eronderuit te komen met ‘geknipte’film. Rutte met  ‘doorgesnoven Hooligans’.  En op de zuidas is cocaine de champagne. de NOS: Wilfred Kols praat over zijn jarenlange verslaving. ‘ik werd uitgedaagd, ik heb het in het leger ontdekt’. en ‘Het is zelfs zo ver genormaliseerd (op de zuidas) dat het geaccepteerd is dat er een criminele wereld achter zit’. Mooi dan.

De hypocrisie van de regering is aan alle kanten schokkend, er even vanuit gaande dat ze weten hoe de ME bij demonstraties te werk kan gaan. En nog rustig Poetin en/of Trump van zulke acties beschuldigen. Onze regering is in staat geweld uit te lokken! ja en aan de andere kant snap ik dat ze sommige demonstraties snel willen beeindigen, dus ef uitlokken en oprollen de zaak. Snel weer naar huis.

De gemiddelde NOS-kijker krijgt de informatie over de demonstraties zeer geframed op de beeldbuis. Veel journalisten doen er alles aan om een eenzijdig beeld hoog te houden. Ik merk inmiddels de kloof: in de app-groep van de demonstranten gaan de filmpjes rond. Daar lijkt het heel groots met de acties. Maar de gemiddelde burger om me heen heeft hier nauwelijks notie van. Zijn geframed doorgaans en hebben 1 of 2 zinnen klaar om de demonstranten weg te zetten.  Journalistiekland krijgt het wel steeds moeilijker met de sociale media.De framing daarover blijft dan ook doorgaan: sociale media is fake. Een vrouw (?) in journalistiekland heeft zorgen: hoe houden we de neuzen van de journalisten in dezelfde richting? Blijkbaar begint dat moeilijk te worden. Beginnen mensen in journalistiekland ook wakker te worden. Ik weet niet wie die vrouw is, hoef ik ook niet te weten. Als zij maar weet dat het geweten wordt.

Bij de boerendemonstratie werden ook journalisten opgepakt. Maakt het de regering wat  uit? Als de beelden maar niet naar buiten komen, en ook niet het feit dat journalisten opgepakt worden. De storm waait na 3 dagen wel weer over. Demonstraties BLM mogen doorgaans wel, tegen de spoedwet niet. Gelukkig valt dit wel meer en meer mensen op.

Dit waren m’n eerste en gelijk maar laatste demonstraties. Je kan zo opgepakt worden. Als je net langs rijdt (als op het Malieveld iemand), als je journalist bent zoals bij de boerendemonstraties, geweld wordt uitgelokt en dan moet je je maar zien te beheersen. M’n ouders gerustgesteld. M’n vader zegt telkens: kijk uit, hier zitten nare mensen achter (achter het hele corona gebeuren). Hij kan ze niet duiden, maar voelt het intuitief aan. Misschien u ook? luister naar uw intuitie. En nee, ik ben niet rechts. Heb een keer FvD gestemd als proteststem tegen de VVD. Ik neig eerder naar links, maar ook weer niet te ver naar de Communistische Controle Cabal. Voor Groenlinks ben ik ook weer niet, want ik kan me niet vinden in de klimaatwet. Verstoring klimaat: ja. Door menselijk handelen: ja! Maar door Co2: nee! Door de op-straling en op-vuiling. Door de door mensen gecreerde electromagnetische velden en zoveel meer aan straling en hoe het ook mogen heten.  Een steeds verder opgevoerde bestraling van de atmosfeer. 5G doet er ook weer nog een stukje bovenop. De CO2 hoax moest ingepland worden in de hoofden om niet te zien of na te denken wat er ondertussen werkelijk gebeurt.

Wordt dat onderscheid eigenlijk altijd scherp gemaakt:

  • klimaatverandering?     ja  of nee?   ja
  • zo ja, verandering door menselijk handelen?     ja  of  nee?   ja
  • zo ja, waardoor?  CO2 of anders?

Even een net opgemerkt toegift… geen verbinding met hierboven, wel belangrijk. Over het laten testen: https://vk.com/wall469386505_6475. Oordeel aub. zelf hierover.

Over testen van vaccins op mensen in zuid amerika en zuid afrika: https://www.ad.nl/buitenland/vreselijke-dingen-gebeurd-met-testen-van-vaccins-in-afrika~a2a31aaf/?fbclid=IwAR2g3WV0elVFg88IP4kJOCUQimEdQREJkoywp5mdXaJNSvYe9NFhIMMI2d8

Wat een wereld

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram