Fabeltjeskrant 2.0: oogjes dicht en snaveltjes toe, welterusten

Maak het u geriefelijk en neem er even de tijd voor, ook al bent u corona en info en emo moe. Is een kort eindsprintje nog te doen? Welke zin, argument kan u raken om de moeite te nemen? Misschien geen enkele, u heeft een vrije wil. Als u onderstaande leest, kan het wellicht tot u doordringen dat die vrije wil, in naam van Corona, u straks voor een groot deel ontnomen wordt! En wat gaan kinderen en kleinkinderen zeggen: nou die opa en oma waren maar uils-kuikens. ‘jullie wisten niet?!?!’?

Laat uw Goedgelovigheid&Gemak u niet verhinderen een oog  te slaan op de spoedwet.

Voordat u ’s avonds in uw warme nestje duikt met oogjes toe en snaveltjes dicht: Neem een pilsje, een wijntje, een kopje koffie, ga er lekker voor zitten op de komende thuis-vrimibo, zamibo of zomibo. De laatste is de Zondag Middag Borrel 21 juni. Misschien bent u wel in gedachten aanwezig bij de demonstratie op het Malieveld. Bedenk: is over 2 weken een gezellige zondag middag borrel met vrienden nog mogelijk? Nou dan moet het virus wel heel ver weg nog zijn. En bedenk ook dat als u over 2 weken met een spoedwet en dreigend virus lekker warm in bed ligt met een LAT-partner, dat deze het huis uit te halen is. Een jaloerse buur zal maar even de BOA bellen. Boze of bange of bedroefde of beschonken Buur Belt BOA. Absurd, nou dat was toch ook wel het geval met die 4gebakjes eters?

Snaveltjes toe, Rutte deed al eerder een Fabeltjeskrant 2.0 toen hij herhaaldelijk mensen in de samenleving framede als: de groep van de pessimistische schreeuwers en de hardwerkende, optimistische, stijlzwijgende (!) meerderheid. En dat zijn dan natuurlijk de VVD stemmers! Hopelijk zag u hier de manipulatie al in: mensen met labels behangen en dan het koppelen van labels in groepjes. De bedoeling is dat dat doorwerkt in uw hoofd en u ook de wereld zwart-wit gaat zien. Het mondkapje heeft overigens ook wel een symbolische waarde, vindt u niet? Bij mij roept het volgende plaatje wel iets op:

 

 

Sommigen van u zijn coronamoe, willen even niet meer. Te begrijpen. Anderen denken ‘ach het zal zo’n vaart niet lopen’. Kan u nog dat eindsprintje trekken? Kennis nemen van de inhoud van de spoedwet en voorstellen hoe dit ons leven het komende jaar (weer) zal beinvloeden? Neem er aub kennis van. Informeer uzelf echt. Weet dat de stortvloed van informatie ook bedoelt is om u zover te krijgen dat het even genoeg is om nog nieuwe informatie op te nemen.  Op het moment supreme is uw hoofd op, uw informatieverwerkingssysteem uitgeput. Het kost echter een uur voor een eerste impressie.Voor uzelf, dierbaren, eventueel kinderen, kleinkinderen. Voor ons allemaal. Ja het klinkt dramatisch….. maar dreigt het ook werkelijk te worden. En als u denkt, nou ef niet… oke, maar misschien wilt u de informatie dan naar anderen doorsturen, zodat deze er zelf zich een oordeel over kunnen vormen?

Snuffel op Front Spoedwet (nog in opbouw) met allerlei links (en u kan de hele onderstaande overslaan): naar stukken van orde van advocaten, viruswaanzin.nl, Wouter Raatgever, facebookgroepen, wetenschappers aan het woord. Van laag tot hoog opgeleid, van wit naar zwart (alfabetisch), van jong naar oud, wakkere mensen zien het aankomen. Ja ik vind het ook een ellendige term: ‘wordt wakker’, ‘wakkere mensen’, etc. Maar eigenlijk dekt het wel de lading: wakker zijn, beseffen wat er in de wereld gaande is, en een stuk vooruit kunnen kijken naar waar het naar toe dreigt te gaan. Voor naieve mensen van goede wil: projecteer niet je eigen goede wil naar iedereen. De meeste mensen zijn goed, maar sommigen ook niet. Sommigen doen aan ‘follow MEPS’: gemotiveerd door Money, Ego, Power en Sex pervers. Dit is toch voor iedereen overduidelijk? daar heeft u geen vage ‘Elite’ of ‘Illuminatie’ voor nodig. Sex pervers: neem Epstein en prins Andrew, dr. Phil die over netwerken sprak. Money: de schandalen zijn er in overvloed. De journalistengroep Follow the Money werkt altijd hard aan het open breken van de belangen verstrengelingen. Als je het woord ‘Elite’ vervangt door een groep van mensen die aan elkaar hangt door belangenverstrengelingen wordt het al een stuk meer concreet en minder geheimzinnig.

Spoedwet

Nu heb ik u al zitten vermoeien voordat de KERN kwam:

In het kort: een monster van een wet:

– geldt bij epidemie of dreiging ervan (is er nu al een dreiging met de tweede golf in china?)

– geldt nu voor een jaar, en kan verlengd worden

– er kunnen maatregelen nog niet omschreven aan toegevoegd worden, toetsing achteraf

– maatregelen die niet op wetenschap gebaseerd lijken te zijn. Wob-verzoeken die opgeschort werden zodat er geen transparantie is over de wetenschappelijke basis op grond waarvan de maatregelen ingesteld waren en zullen worden.

En u weet welke dramatische gevolgen de maatregelen nu al gehad hebben.  Waarom moet de spoedwet er zo snel doorheen? moet hij 1 juli ingaan? voor de zomerreces, zodat mensen er niet rustig over kunnen nadenken? of zodat de gevolgen van de maatregelen zich nog niet in grote duidelijkheid manifesteren? Wat maakt dat de media de spoedwet weg-mof-felen? Dat RTL hem als iets positiefs brengt: het is om verwarring weg te nemen, en positief: mensen op 1 adres zijn nu een huishouden. U wordt niet totaal geformuleerd! En Twitter wordt momenteel gedomineerd door BLM.

De maatregelen gaan in een spoedwet juridisch verankerd worden. De maatregelen kunnen gelden als er een epidemie is, of dreiging van een epidemie. Waar wordt de grens getrokken? Een bange, obsessieve, desnoods sadistische bestuurder of adviseur: waar wordt die grens van ‘dreiging’ gelegd? De wet zou eerst 3 maanden gelden, nu is het al een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Het schuift, het glibbert, richting het ontnemen van onze rechten. U kunt het zich niet voorstellen? maar kon u zich in december voorstellen dat de vliegtuigen op Schiphol stil zouden komen te staan? Dat we niet meer bij de ouderen in een verpleeghuis op bezoek zouden mogen komen? Dat we in een rij bij de supermarkt buiten zouden komen te staan? Dat kinderen hun gestorven ouders niet meer naar Marokko konden vliegen? Nee, dat had toch niemand niemand niemand kunnen bedenken?

Maatregelen toe te voegen?

Maar met die spoedwet is herhaling en herhaling en herhaling van de maatregelen mogelijk. Het kan alleen stoppen als…. we gevaccineerd  zijn en een vaccinatiepaspoort hebben.  Nee de verplichte vaccinatie staat niet in de spoedwet. Er staat wel in dat maatregelen zonodig toegevoegd mogen worden. Gewoon ALLES kan hierin. Besef dat! Vaccinatie, het vaccinatiepaspoort (www.covi-pass.com), censuur, toch verplichte tracking (we wilden het niet, maar ja…uh… het kan niet anders), de chip. De christelijken moeten hier echt een extra zetje tot wakkerheid krijgen: het merkteken van het beest, in de rechterhand of op uw voorhoofd, zonder welke u niet zal kunnen kopen of verkopen.(Openbaring vers 13).  Kijk eens op www.covi-pass.com naar de koppelingen die daar al genoemd worden. Het staat full in your face! Open uw ogen! Straks moeten we zelfs met een paspoort naar de wc. Zoef de haas had het er al over:

 

Zou Zoef de Haas het ideaal van jonge Hugo de Jongh zijn geweest? En met paspoort naar de wc.. grapje natuurlijk! Hoewel, poortje waar chip even aangehouden moet worden? You never know. Besef bij iedere grap die gemaakt wordt de uitspraak van Confucius: een grap is een gat waardoorheen de waarheid fluistert.

 

TRAJECT VACCINATIE PASPOORT VANAF 2018- onder de spoedwet verplicht te stellen.

Het traject voor de  vaccinatie-pass liep al vanaf 2018 en zie hier . Het tijdspad loopt tot 2022. Dan moet het vaccinatiepaspoort ingevoerd zijn.  Sinds kort heet hij de Covi-pass. Zie de website http://www.covi-pass.com. Er wordt het volgende figuur gegeven, waarbij opgemerkt kan worden dat het idee is (of reeds gemaakt) om diverse zaken eraan te verbinden:

Als dragers van de pas worden genoemd: smartphone, card (sleutel eraan) en op papier. Er wordt 1 drager (nog) niet genoemd: de chip. Wellicht dat er dan nu al meer protest zou komen. Chippen? nee de meesten zeggen ‘dat nooit!’ Maar ja, zeg maar nee onder een maatregel die aan de spoedwet is toegevoegd – boete en strafblad?

Wat is nou het punt met het vaccinatiepaspoort? U krijgt alleen dan toegang tot… vliegen, ov, bieb, noem maar op. Maar daartoe moet je dan wel netjes gevaccineerd zijn en blijven!  het recht op integriteit van uw lichaam en zelfbeschikkingsrecht vervallen hiermee.

CHIP? – kan in de spoedwet t.z.t ingevoegd worden

Hij wordt er niet in genoemd, maar kan erin via de extra zin dat maatregelen zo nodig toegevoegd kunnen worden. In Zweden wordt er al op vrijwillige basis geexperimenteerd. Mensen vinden het gemakkelijk: nooit te vergeten, je bankpas, je OV-kaart, je paspoort. Zie hier een filmpje erover.

Ja en dan kan je je afvragen: hoe erg is het? het is gemakkelijk, je voelt je wellicht veiliger omdat ook criminelen en besmetten gevolgd worden? Gemak&Gevaar zullen bijdragen aan de acceptatie van een chip. Voor bange mensen zal het veilig voelen: de garantie dat de andere mens gechipt is en dat daarmee de zekerheid bestaat dat hij/zij gevaccineerd is. Of je bent niet meer zo bang voor overvallers omdat die altijd direct te identificeren zijn, als ze natuurlijk de chip er niet uitgesneden hebben. Maar wacht: als iemand m’n betaalpas / chip wil, dan heeft hij m’n hand nodig. Een overvaller neemt straks niet m’n pasje mee maar haalt de chip uit m’n hand, of m’n hele hand…  Als je lichaam gekoppeld is aan belangrijke zaken, zal je lichaam ook aangevallen gaan worden. Fijn dan… gat in hand, hand weg…

 

U kan hier de uitgang gaan nemen naar Front Spoedwet (in opbouw) als u toenemend sarcasme lastig vindt. De emo lading wordt wellicht te groot.

 

CENSUUR – onder de spoedwet in te stellen.

Argumentatie: Er is gevaar, er is angst. Het is belangrijk dat we achter 1 aanpak staan, om het virus te bestrijden, voor de volksgezondheid. Andere visies brengen mensen in verwarring en dat is niet goed. Dan kunnen we het virus niet goed aanpakken.

Er begint ook al iets van dit te gloren. Redacteur van de volkskrant licht een tipje van de sluier op. Interview met hoofdredacteur Pieter Klok. ‘Als de angst zo groot is, moeten we wel proberen zoveel mogelijk met één mond te praten‘. … ‘Normaal niet (zaken voor zoete koek slikken) maar als de angst in de samenleving  groot is, vind ik het van belang dat we (?) proberen het eens te worden en niet tegenstellingen uit te vergroten… Ik denk dat je niet van iedereen moet verwachten dat ze zelf een oordeel hierover kunnen vellen en dat doe je eigenlijk wel door allemaal virologen op hen af te sturen. Interviewer: maar als niet alle virologen het eens zijn met elkaar, wat doe je dan als Media (!)? Nou ja, ik denk dat het verstandig is om als land één lijn te trekken om die lijn te steunen en we weten allemaal dat elke lijn…dat we heel veel niet weten (!) dus elke lijn die je kiest, daar valt dus heel veel op af te dingen, dus dat is gewoon een feit. Dat weten we. Maar moet je dan ook dat afdingen gaan uitvergroten of gewoon zorgen dat we bij elkaar blijven gewoon die ene lijn steunen. En die ene lijn die is vrij goed onderbouwd he, een heel instituut zit daarachter. Het is tegelijkertijd, en we kennen het virus nog niet helemaal, we weten nog niet precies hoeveel mensen besmet zijn, dus er zijn veel onzekerheden, dus je moet in onzekerheid, moet je een keuze maken, Dan weet je nooit of dat de goede keuze is. Maar ik denk toch dat het belangrijk is dat we allemaal als samenleving achter één keuze gaan staan.  Interviewer: En als het dan zo is dat iemand zich bij jullie op de redactie meldt met een andere mening.. (even samengevat).. Het RIVM is een instituut ik bedoel we hebben in het verleden discussie gehad toen de boeren de uitkomst van het RIVM betwijfelden.We vonden het allemaal gemiddeld genomen vrij schandalig en nu is dat ineens heel normaal geworden.  …Ik zie de noodzaak niet. Daar zitten hele goede mensen, mensen die daar de hele dag aan werken, dag en nacht onderzoek doen. En dan zouden als bevolking daar ook nog een mening over moeten hebben. Laten we ons op andere dingen richten…. Niet alle energie in de discussie wat is nu de goede aanpak. Dat kan het RIVM heel goed bepalen.

Heeft u alle truccen door? Maar in ieder geval dank Klok! Het is dus geen complottheorie over de Media, dat ze maar 1 lijn volgen, de lijn van het kabinet. We kunnen het niet beter dan door een media-persoon laten zeggen. Ho ho nee nee , we moeten eigenlijk niet generaliseren (=denkfout) van Volkskrant naar alle Media. Media, hoe zit het? RTL nieuws: de spoedwet presenteren als iets dat verwarring wegneemt. Leuk geprobeerd toch. En verder neutraal? NOS: stopt in ieder geval aanvankelijk het weg in de live-blog. En Biw de mensen, bah andere fabels beetpakken,inpakken en wegzetten. We zouden ook een blik kunnen werpen in het boek van Udo Ulfkotte ‘Gekochte journalisten’.  https://www.libris.nl/boek/?authortitle=udo-ulfkotte/gekochte-journalisten–9789492161086

*Er mag maar 1 fabel bestaan als de angst heel groot is. Het lijkt wel wat op emotioneel redeneren, een denkfout. Angst –> 1 fabel, wat deftiger gezegd: 1 narratief. Het gaat toch niet om 1 fabel? het gaat om zicht te krijgen op de werkelijkheid. Angst moet toch niet inhouden dat we niet meer mogen denken? Het wordt er al vanzelf minder van, door die angst. Maar snoer het nog niet verder.  Eén mond: de rest van de snaveltjes  dicht.

En: er is niet alleen angst in de samenleving. Bij sommigen. Maar er zijn ook veel nuchtere mensen die wel de zaak van meerdere kanten willen bekijken. We zijn niet één geheel van ’17 miljoen angstige mensen’. Er zijn mensen die behoefte hebben aan informatie, aan inzicht hoe de stappen gemaakt worden.

*We moeten het proberen eens te worden. Wie is de we? en het narratief van het kabinet is er al, dus er hoeft geen poging meer daartoe gedaan te worden.

*we moeten niet van iedereen verwachten dat ze zelf een oordeel hierover kunnen vellen – We =? / Iedereen = nee, wie het wil , die zich een oordeel wil vormen op grond van een Open Denk Platform. Hoe worden niet de zgn. ‘denktanks’ aangeprezen. Behalve nu. Verwachten = de hele zin is natuurlijk kul, excusee le mot. We gaan niet van iedereen verwachten een oordeel te hebben. Het gaat erom dat mensen die graag informatie willen daartoe de mogelijkheid krijgen (Wob-verzoek, of zet het anders transparant op een site, die desnoods alleen voor wetenschappers bereikbaar is) en ook een platform hebben om andere ideeen te ventileren.

Ik kwam het pas ook tegen toen ik tegen iemand zei: ‘de wob-verzoeken zijn opgeschort, ik  wist dat eerst helemaal niet. Wat erg, geen transparantie meer’. Antwoord: ja, we kunnen ook niet met 17 miljoen mensen ons daarmee bemoeien. Het is zo vermoeiend zo’n antwoord, zo’n reductio ad absurdum. Nee het klopt, we kunnen ons niet met 17 miljoen mensen ermee bemoeien, maar dat is de vraag ook helemaal niet. Toen werden het er 1 miljoen. Ja… Het gaat erom dat Als er mensen zijn die informatie willen, dit opvraagbaar is. Welke uitgangspunten, welke onderzoeken, welke rekenmodellen worden gehanteerd? Wetenschappelijke transparantie.. niet één van de kernwaarden in een democratie?

* Dat doe je eigenlijk wel door allemaal virologen op hen af te sturen? Uh, wie stuurt die virologen op het RIVM af? en Uh, zijn deze niet zelf actief? Virologen spreken zelf zich uit. Of althans willen dat. En de laatste maanden zijn diverse medici maar op de social media terecht gekomen omdat de media 1 fabel willen.

* Als de virologen het niet met elkaar eens zijn: toch 1 lijn en steunen. Ook al is er nog heel veel niet duidelijk. ‘We weten heel veel niet’ ‘Op iedere lijn is iets af te dingen, dat is gewoon een feit’. We moeten daar niet op ‘afdingen’?We kennen het virus nog niet helemaal‘ Welke drogredenen zijn dit nu weer?  1 lijn, koers houden. Al gaan we richting een waterval, we blijven bij elkaar. En wie aan de kant staat te roepen noemen we de schreeuwers van links en de schreeuwers van rechts…?

* De boeren twijfelden, schandalig. Maar nu mag er dus niet meer getwijfeld worden?

* Er zitten hele goede mensen, die daar de hele dag aan werken, dag en nacht onderzoek doen. Het argument ‘hard werken’ toevoegen is wel een vaker gebruikte. Ze werken hard, dus .. ze doen het daarmee goed? Ze werken hard, dus vertrouwen hebben? En bovendien: als ze dag en nacht onderzoek doen kunnen ze vermoeid raken en niet meer helder nadenken.

Wat ook een goede truc is: als je een twijfel, of vraag zet bij uitspraken van het RIVM wordt er gezegd: ‘Je bent tegen het RIVM’. En voor je het weet wordt er gegeneraliseerd tot je een ODD label opgespeld krijgt. Maar als je een vraag zet bij een uitspraak van het RIVM zet je dáár een vraagteken bij, en ben je niet ’tegen het RIVM’.  Er wordt je een soort Argumentem ad hominem in de schoenen geschoven. Argumenten ad RIVimeM…

Idem dito bij het kabinet. Twijfel aan de maatregelen vanuit het kabinet: je bent tegen het kabinet. Nee… we betwijfelen de maatregelen! Zeg eens hoe jullie daartoe gekomen zijn, laten we in gesprek gaan. En natuurlijk niet met ’17 miljoen mensen’, met huilende baby’s en eenzame ouderen. Het is stuitend zulke argumentatie!

 

FABELTJESKRANT of staats-fabel-krant

We worden wellicht straks gedwongen in de ene fabel van het kabinet te geloven. En als je anders zegt of schrijft, breng je de bestrijding van de epidemie in gevaar, ben je daarmee een gevaar voor de gezondheid van anderen, die recht op gezondheid hebben, en hun recht op gezondheid gaat dan boven jouw vrijheid op meningsuiting. Boete wellicht? Als we op een grote afstand zien dat dit in Noord-Korea ook het geval is: angst gezaaid vanuit de leider (voor de vijand Amerika bijvoorbeeld), het staatsnarratief en de oplossing vanuit de leider…. dan zien we wel wat er gebeurt.  Als we erin zitten is het moeilijker. Maar het is exact hetzelfde

Angst (Amerika / Corona) – 1 Fabel daarover is toegestaan cq. censuur – 1 oplossing van de staat.  En in ons geval is dat de vaccinatie.

Kent u de woorden van fabeltjes-land al een beetje, zo door de jaren heen. De woorden die spin-dokters uit het dierenbos produceren? (die hadden ze denk ik nog niet in Fabeltjes-land?) Luister eens goed naar Rutte die telkens maar weer, bijna mechanisch, dezelfde woorden herhaald. Zonder een verfijnde bezieling. Met nek-spierballen taal waarbij hij op veel woorden de nadruk moet leggen omdat ze zo hol zijn. Merk op dat wanneer hij vanaf een papier leest, en er meer inhoud is, hij dit ook minder doet. De nadruk op de woorden: omdat ze hol zijn, ze moeten extra gewicht krijgen. Het moet daadkrachtig overkomen, maar heeft weinig existentiele fijnzinnigheid, gevoel en werkelijk mededogen.

17 miljoen mensen: we doen het met 17 miljoen mensen samen, ik ben trots op de 17 miljoen mensen, etc .  Vervang eens ’17 miljoen mensen’ door ‘het volk’. Komt u dan op andere ideeen.

Iedereen moet het voelen in z’n portomonnai. Simplistisch want we hebben bankrekeningen en pasjes etc.  Maar het fabeltje wordt herhaald en herhaald zodat het in onze hoofden komt.

Trots: trots op ons nederlanders. Ik krijg het niet voor elkaar om trots op iemand te zijn die ik niet ken. Zit de premier hier aan zelfbevrediging te doen op nederland: Ik ben trots op de Nederlanders, ze doen het goed. Ik ben de premier van de Nederlanders die het goed doen.  Ik ben goed.  Met variant: Nederland is een groot land. Ik ben de premier van Nederland. Ik ben groot.

De hulpverleners, politie, brandweer staan dag en nacht voor u klaar! De RIVM mensen werken dag en nacht.  Geen commentaar dus..? Ze werken gewoon in ploegendiensten. En als ze dag en nacht zouden werken, is er geen goed werkgeverschap.

Er zijn nog vele andere woorden en zinnen die telkens maar weer mechanisch herhaald worden, alsof het radertje weer rond is, of het neuraal netwerkje weer langs een bepaald punt komt. En het nieuwe vocabulaire: het nieuwe normaal, de anderhalvemeter samenleving, social distancing. De termen werden snel ingevoerd, nog voordat er iets wetenschappelijk duidelijk is (er is toch veel nog niet bekend?), en ze worden herhaald en herhaald en herhaald. Framing Framing.

 

De vaccinaties

Dat is nog een uitgebreid verhaal wat ik nog niet gestructureerd heb. Een interessante om hierin te volgen zijn de website: www.vaccinvrij.nl (een heuse ‘complotsite’ vol met wetenschappelijke inhoud) het volgende youtube kanaal:  the HireWire met Del Bigtree. 

En een blik in de vergaderruimte van de WHO is ook reuze interessant: Binnen de WHO

Er zijn natuurlijk heel wat narratieven, verhalen over coronavirus: de markt, het lab etc. Ook ene Judith Mikovitz met eerst een retrovirus. Moet zeggen dat ik die lijn helemaal niet gevolgd heb, en misschien inmiddels wel anders geworden is.  Maar er is ook nog een lijn van Zach Bush, geinterviewd op The HireWire. Hij geeft aan dat de verschijnselen ook wel wat weg hebben van een cyanide vergiftiging. Benauwdheid, lage saturatie, en uiteindelijk longontsteking. De NY IC-arts gaf ook aan: het lijkt meer op een high altitude sickness.

Een interview met de Zach Bush: https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=pK952uLIt48&feature=emb_logo

 

MAAR HET ERGSTE KOMT NU: Erg en zo simpel eigenlijk: DE MAATREGELEN – zie vervolg

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram