IC-arts: Covid-19 en symptomen

Een jonge IC-arts uit New York: Hier is geen sprake van een normale virale longontsteking. Er moet dan ook goed gekeken worden naar hoe te behandelen.

IC arts over symptomen

Hij geeft aan symptomen te zien die hij nooit eerder gezien heeft. Hij spreekt voorzichtig van een ‘viral induced disease’, die veel lijkt op ‘high altitude sickness’.  Het is alsof mensen zich op grote hoogte bevinden en langzaam minder O2 krijgen. Alsof mensen van de Mount Everest gegooid worden zonder tijd om te acclimatiseren aan het zuurstofgehalte.  Mensen sterven door zuurstoftekort.

Normaal wordt bij een longontsteking een zuurstofapparaat gebruikt om over te nemen wat de spieren vanwege vermoeidheid niet meer kunnen. De arts geeft aan dat de spieren van de patienten echter nog goed werken.

Door te behandelen alsof het een longontsteking is, door met behulp van druk de longen meer te openen, kunnen de longen beschadigd raken. Hij geeft wel aan dat zuurstofapparaten nodig zijn, maar dat het hem belangrijk lijkt naar een andere veiligere methode van toepassing te kijken.

Hij spreekt van een uitdaging voor het nu bestaande Covid-19 paradigma:

Is dit wel een longontsteking? behandelen we niet de verkeerde ziekte?

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=bp5RMutCNol

Dag na schrijven zie ik dat video helaas verwijderd is. Aantal artsen aan het woord over de symptomen, ook niet passend bij een longontsteking. Oa. een enorm lage saturatie van 45-50% waarbij iemand eigenlijk niet in leven kan blijven. Ze noemen symptomen die nieuw zijn, nooit eerder gezien. De censuur gaat snel. Artsen, wetenschappers die over nieuwe symptomen spreken… zij juist van Yt.

De symptomen mogen niet (goed) gezien worden? De eerste gedachte die ik had bij het feit dat mensen niet meer in het verpleeghuis op bezoek mochten komen, gezonde mensen wel te verstaan: er mag niet gezien worden wat er met zieke mensen gebeurt. En natuurlijk de zorgmedewerkers zijn er, maar die zijn zeer gestressd, angst om bewoners te besmetten en angst om zelf besmet te worden. Zien die nog? Ja benauwdheid valt op, maar verder? De IC’s met medewerkers: hier geldt hetzelfde. Gelukkig komen er al publicaties van artsen naar buiten over o.a. de bloedstolling.

Een gedachte over “IC-arts: Covid-19 en symptomen

Reacties zijn gesloten.

Facebook
Twitter
Instagram