Maakt uw gemak u mak?

Duizenden zweden laten een microchip implanteren. ‘Scheelt een hoop gedoe met pasjes’.

https://www.businessinsider.nl/duizenden-zweden-laten-een-microchip-implanteren-scheelt-een-hoop-gedoe-met-pasjes/

De afgelopen drie jaar hebben ongeveer drieduizend mensen in Zweden een microchip ter grootte van een rijstkorrel laten aanbrengen onder hun huid, meldt persbureau AFP. De technologie werd in 2015 voor het eerst gebruikt in Zweden.

Niet meer nodig: OV-pasjes, ID-kaarten, toegangspasjes (sportschool, werk), betaalpas/creditcard (er wordt wereldwijd al veel geoefend met contactloos betalen), paspoort, vaccinatiepaspoort, rijbewijs, enzovoorts

Implanteerfeestjes:

‘Biohacking’ – het lichaam uitrusten met technologie – is in opkomst. Steeds meer mensen dragen gadgets als de Apple Watch of een Fitbit.

Zo’n vier jaar geleden begon de Zweedse biohackinggroep Bionyfiken met het organiseren van ‘implanteerfeestjes’, waarbij mensen in landen als de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Mexico massaal chips in hun handen lieten implanteren.

Zo’n 50 medewerkers van het Amerikaanse bedrijf Three Square Market lieten vrijwillig microchips aanbrengen in hun handen, die ze konden gebruiken om snacks te kopen, in te loggen op computers of het kopieerapparaat te gebruiken.

Een nog lastig bijkomend probleem op dit moment: Maar de chip kan wel infecties of andere reacties veroorzaken in het imuunsysteem, vertelde microbioloog Ben Libberton aan AFP. Tjaaa, moeten we het straks dan wel doen in Coronatijd? de kans op een Co-Covid-19 infectie vergroten?

Oprichter Hannes Sjöblad van Bionyfiken zei in 2015 tegen Tech Insider:

“Het menselijk lichaam is het volgende grote platform. Het verbonden lichaam bestaat al en dit implantaat is daar slechts een onderdeel van.”

“We zijn onze lichamen op grote schaal aan het updaten met draagbare technologie – wearables. Maar al die wearables kunnen binnen vijf tot tien jaar geïmplanteerd worden.”

“Wie wil er nou een lompe smartphone meeslepen of een smartwatch dragen als je dat ook gewoon in je vingernagels kunt aanbrengen? Ik denk dat we die kant op gaan.”

Let op: niet ‘je moet’, maar ‘wie wil er nou….’. Invasie in je wilsleven. Aanzet tot conformisme. ‘ik wil het niet, maar ja, dat is dan toch wel gek, dommig..?’

Maar zou ook het volgende bijkomend nadeel kunnen worden?

… zullen er geen banen, geen voedsel, geen huizen, geen auto’s, geen gezondheidszorg, geen pensioen, geen bankrekeningen of geld zijn zonder dit merkteken in uw lichaam. Men komt geen winkel of ziekenhuis meer binnen, men krijgt geen werk meer en is uitgesloten van alle medische zorg. Het licht in huis zal niet meer branden, gas en water zullen worden afgesloten en men kan niet meer in een ziekenhuis terecht noch in enige supermarkt. De chip kan informatie over de drager opslaan, zoals banksaldo, rijbewijs of strafblad en alle andere persoonlijke gegevens van de houder. Zelfs de bloeddruk of hartslag kan worden opgeslagen in het geheugen en via een satelliet worden doorgegeven aan de computer van de huisarts of het ziekenhuis.

Zweden lijken meer open te staan voor het gebruik van de technologie dan mensen uit andere landen. Aha, verklaart dat waarom er niet zo’n harde lockdown daar nodig is? De zweden gaan zelf in de rij staan om gechipt te worden. En wij moeten eerst goed gedownd worden om de bereidheid daartoe te krijgen? zelfs een verlangen naar de chip: de weg tot vrijheid.. het lijkt zo… Krabt u zich met uw nagels nog maar even achter de oren.

De trailer van filmmaker David Crowley, die hij niet kon afmaken: (heftig, niet voor kinderen)

Let op RFID in beeld (al sinds begin deze eeuw in ontwikkeling) en bij de kassa op: BE SMART… BE SAVE – de slimme Chip?

Facebook
Twitter
Instagram