NOS symboliek: een drieluik op de dag van de spoedwet

De NOS bracht op de dag dat de Eerste Kamer instemde met de corona spoedwet, geen enkel bericht hierover in het journaal van 20.00.

Een spoedwet die in bepaalde opzichten te vergelijken is met situaties in de vorige eeuw. De klok wordt jaren teruggedraaid.

Wel kwam er een toch wel dreigend drieluik: Jemen, Oorlogsmuseum en Tweedehands kleding. Voer voor de ontwikkeling van complotgedachten, of gewoon voor symboliek.

 

IN PLAATS VAN SPOEDWET:

Jemen: schokkende beelden.   Toekomstige beelden?  Of om de nare gevoelens van de spoedwet weg te vangen in een onderwerp?

(NB: daar geen geld naartoe voor voedsel?)

 

Nederland: Duitse herinneringscentra. Het stervensboek (1500) is gered? Het beruchte boek daarnaast ook wordt nog getoond? Bijzonder in trek: helmen van duitse parachutisten.

duitse helmen:

 

Nederland: Tweedehands kleding? is booming, wordt nog boomeriger? kleding over?

 

Honger – oorlog – kleding over….  of is dat de spoedwet?

Welke pil wilt u, de Jonge in de Eerste Kamer met de spoedwet: de rode of de blauwe (is net aan te zien, de doppen van flesjes links en rechts op tafel). Let op de koffers. (website NOS)

 

Dit was de dag dat de Eerste Kamer voor de spoedwet stemde. Geen vermelding waard. Wel links naar: honger, oorlog, genoeg kleding.

Facebook
Twitter
Instagram