NRC Heijne Complot 4: Ossebaard, Corona en 5G

Een ander ‘krankjorum theorietje’ van Ossebaard wordt even genoemd: Zou het kunnen dat het Coronavirus wordt gebruikt om 5G klachten weg te wimpelen? Het woord theorie-tje is natuurlijk al denigrerend. De (vraag) stelling van Ossebaard houdt  in : Door de uitrol van 5G krijgen mensen klachten. Door het coronavirus krijgen mensen ook klachten. Klachten door 5G worden dan snel gelabeld als: o dat is Corona. Zo zullen mensen niet (snel) door hebben dat ze eigenlijk klachten krijgen door 5G. Ondertussen kan de uitrol verder gaan en als het netwerk eenmaal uitgerold is, is er geen weg meer terug. Nb. Er blijkt een noodwet te zijn bij de Europese Commissie om in geval van gezondheidsproblemen weer af te schalen. Maar ja, zie maar eens te bewijzen dat je klachten door 5G komen. Er is zooooooveel wat ook kan: Corona natuurlijk, Burn-out, en wellicht 6000 Pfas-jes.

Heijne zet niets tegenover de (vraag)stelling van Ossebaard. Alleen een statistiek-je: De Nederlandse bevolking is vooralsnog ongevoelig voor theorietjes over de schadelijke invloed van 5G. Dat zegt natuurlijk op zich niets. Hoe zit het met ‘concrete complotgedachten’ over 5G? Er circuleert op internet de hypothese dat door de 5G straling de zuurstof minder goed aan de hemoglobine in de rode bloedcellen kan binden. Ik heb het zien langs komen, en me er nog niet in verdiept. Maar gezien het belang voor mens en dier (de plantennatuur gaat meestal toch wel z’n sterke gang) lijkt het me wel belangrijk dat zoiets verder onderzocht wordt.

Koppeling Corona aan 5G

Wat er ondertussen gebeurt: een koppeling van Corona aan 5G, of andersom. Door de zgn. complotters, maar eigenlijk ook door de MSM. Heijne behandelt 5G ook binnen het kader Ossebaard, met de 5g-corona koppeling. De complotters: Corona wordt gebruikt om 5G klachten weg te wimpelen. De MSM: de belachelijke koppeling Corona aan 5G (in complotland) om gevaren 5G weg te wimpelen. Een wimpelende projectie.

Lubach behandelt in een uitzending ook Ossebaard en de koppeling. Steeds meer mensen geloven dat er een link bestaat tussen corona en het 5G netwerk’. En gelijk erachter aan: attentie, er is Geen link….. want is er geen enkele aanwijzing medisch, natuurkundig, biologisch gezien dat die twee dingen ook maar íets met elkaar te maken hebben. Nee dat zou dan ook zeer snel onderzocht moeten zijn.  Die beweringen zijn echt totale onzin. Gebaseerd op?

Koppeling Corona – 5G  aan brandstichting, door Lubach

Om vervolgens het ‘gevaar’ van zulke ideeen te noemen: want  omdat steeds meer mensen toch geloven in een link tussen 5G en Corona, heeft wel concrete gevolgen zoals we ook horen in het NOS-journaal…. Het was weer raak vannacht in Brabant, brandstichting in zendmasten…  het gebeurde naar aanleiding van vooral online oproepen van tegenstanders van het 5G netwerk. ….. Waarom doen mensen dit? Waarschijnlijk heeft het te maken met mensen die verbanden zien tussen 5G en Corona. Die hebben complottheorien dat dat (5G) ook invloed zou hebben en dat we daarom allemaal ziek zouden worden.

Hij benoemt dat er complottheorien zijn over 2,3,4G. Nieuw bij 5G is de koppeling aan Corona. Dat zal bij sommige complotters zeker het geval zijn. Er zijn echter ook veel anti 5G groepen zonder link met Corona. Hoewel Lubach die anti 5G facebookgroepen wel noemt, gaat hij toch weer snel over op de koppeling 5G-corona. Want dat is een ‘nieuwe’ complottheorie. En hij komt bij Ossebaard: Wuhan, Corona, 5G.

Er is gewoon geen link tussen 5G en Corona. Er is ook krankzinnig veel onderzoek gedaan.Er is geen enkele aanwijzing dat 5G straling schadelijk is. En het heeft niets met het coronavirus te maken, want het woord zegt het al, dat is een vírus. (?)

Lubach laveert in z’n uitzending tussen koppeling Corona-5G, 5G sec en de koppeling anti-5G en brandstichting zendmasten. Hij is hierin niet helder. Gevaarlijk is om het hebben van een anti-5G gedachte te koppelen aan concrete gevolgen: brandstichting.  Denken = doen? Verbod op het denken dan maar? Hoorde dat Rudolf Steiner rond 1920 stelde dat er in 2030 een verbod op denken komt. Geeft Lubach hier een voorproef-je?

5G

Het lijkt me zinvol om de link Corona – 5G, zowel door sommige complotters als door MSM over complotters, los te laten en te kijken naar 5G op zich. Dat wat de facebookgroepen die door Lubach even genoemd worden, ook doen. Om welke straling gaat het bij 5G? Anna over EM: electromagnetische straling en 5G.  Anna wetenschapsjournaliste geeft aan: Het is niet nodig om bang te zijn voor 5G. Het is geen gevaarlijke variant van EM. Het is niet ioniserend. Het is niet kankerverwekkend zoals hoog frequent UV licht, Rontgen en Gammastraling. Het is niet in staat je water in je lichaam te koken zoals de magnetron doet. En je huid verbrandt er niet door zoals bij UV licht. Het is gewoon een korte radiogolf met een frequentie waar we nu nog niet zoveel gebruik van maken.

Het doel van de video is je gerust te stellen dat 5G niet gevaarlijk is. Maar er zijn wel wat puntjes. Er wordt bijvoorbeeld gesteld dat ioniserende straling gevaarlijk is, en niet-ioniserende straling niet. BEHALVE de magnetron, die met een golflengte van 12 cm de watermoleculen in eten in trilling kan brengen waardoor het eten opgewarmd wordt. De stelling ‘niet-ioniserend is niet gevaarlijk’ vervalt voor mij hiermee. Je moet je kop niet in een magnetron stoppen, of je kat even snel erin drogen, dat loopt verkeerd af. Kunnen magnetrons lekken? kijk dan maar uit. Het wordt er ook niet rustiger op als er gezegd wordt ‘radiogolven met een golflengte tussen de 1 cm en 1 mm, als het ware het allerkleinste stukje van de magnetron golven. Het schurkt een beetje tegen de infrarood aan’.  Oeeee… lopen we straks in een infrarood magnetron?  En doet dat de opwarming van de aarde ook geen goed? Wordt het straks CO2 en 5G. Als de 5G straling maar niet de CO2 in trilling brengt, in plaats van de H2O. Meer CO2 en trillende CO2, dan gaat de opwarming vast exponentieel.

Heijne wordt vervolgd, 5G wordt vervolgd… de complot gezondheidsvraag staat nl. nog open

Facebook
Twitter
Instagram