Spoedwet: Regering Sneaky Snel, Media mof-felen weg

In het kader van de spoedwet die 1 juli zou moeten ingaan: De grote strijd. Na oa. de War on Terror en de coronastrijd, nu de echte strijd in onze democratie om onze burgerrechten. Tijdelijk kunnen ze opgeschort worden. Waar 27 april gezegd werd: tot september, is het nu al een jaar geworden. En straks voor de zekerheid, en ‘om verwarring te voorkomen’ nog langer? Sneaky door de media nagenoeg weggehouden. Maar als je zegt dat ze manipuleren, o dan zit je in complotland. Waarom niet ‘full in your face’ bespreken wat eraan komt of dreigt te komen?

We hadden facisme 1.0. Met inperking van burgerrecht, in naam van Corona = in naam van gezondheid, gaan we naar 2.0? Of zullen we maar zeggen 1.5? Dat dekt de lading van de anderhalve meter en omdat het natuurlijk ‘niet de hele tijd zal zijn’. Iemand die de oorlog meegemaakt heeft, eerste reactie: o ja hoor, dat wordt voor 10 jaar, met natuurlijk telkens ‘golven’. En na een tijdje zijn we niet anders meer gewend. Was Juncker dronken toen hij in 1999 zei: ‘We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien of er wat gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stapje voor stapje, totdat er geen terugkeer meer mogelijk is’. En een leugen was voor hem geen probleem.

Ja, ik ben tegen racisme. Maar daarbij heb ik sterk de indruk dat de kracht van opstand die bij burgers zou kunnen komen gekanaliseerd wordt naar anti-racisme demonstraties. En burgers moe maakt en ‘laat maar even alles’. Informatie en emotie moe. En dan als een dief in de nacht, notabene met een C-tje ervoor, zal Hugo de Jongh de spoedwet erdoor drukken. Of is het geen weg naar controle, maar gewoon een projectie van de schoolklas naar de samenleving? met voetstappen op de grond waar we moeten lopen? Een kleuterklas dan eigenlijk wel.

Rutte zei ooit in 2015: ministers moeten het net iets te druk hebben, dan weten ze waarvoor ze hun geld verdienen. Fatsoenlijk werkgeverschap? dacht het niet. Maar ook geen goed voor een samenleving met ministers die het net iets te druk hebben. Laat het even inzinken. We weten wat er allemaal in de laatste jaren mis gegaan is. En heeft Rutte bij de Bilderberg niet goed geluisterd naar Gates die in 2015  al een pandemie voorspelde? Zou de Jongh het zo druk hebben dat hij, net als mensen in aanloop naar burnout, zich aan allerlei gaat vastpakken? o dan maar de spoedwet, schijn veiligheid.

De app, het was even een schijn vertoning dat bedrijven zich daarop konden inschrijven. Achterdochtig als ik ben: natuurlijk was er al een aanloop op regeringsniveau klaar. Maar er moest nog even, heeeel snel, gedaan worden alsof. Daarom had dat ook zo’n haast.

Want waarom zo’n haast als de tweede golf in het najaar voorspeld is? Of zou het toch juli worden? We kunnen in ieder geval de demonstraties de schuld geven. Juli, dat zou mensen behoorlijk breken. Moe van alles en even ontspannen de zomer door willen.

8 juni :  https://nederline.nl/corona-moe-en-grondrechten/

3 juni: https://nederline.nl/einde-interbellum/

1 juni: https://nederline.nl/interbellum-en-kleine-acties-richting-chaos/

23 mei: https://nederline.nl/democratische-folie-a-deux/

22 mei: https://nederline.nl/spoed-spoed-spoed/

20 mei: https://nederline.nl/beste-mark-rutte/

20 mei: https://nederline.nl/interbellum-en-spoedwet-in-de-maak/

18 mei: https://nederline.nl/interbellum/

14 mei: https://nederline.nl/huisrecht-democratisch-democratisch-recht-om-zeep-helpen/

9 mei: https://nederline.nl/demodown/

30 april: https://nederline.nl/de-noodwet-in-de-maak/

Facebook
Twitter
Instagram