Van Corona naar Cabal: 3 een eerste blik op de Cabal

Vervolg op 2: Was vaak uw handen

Het woord Cabal ken ik ook pas sinds het begin van dit jaar. Maar ik ben me wel al langer bewust dat er op de wereld een groep mensen is die veel geld hebben en ook veel macht. Het woord ‘Cabal’ gebruik ik voortaan voor deze groep mensen.

Het is een groep waar we waarschijnlijk voor een deel wel zicht op hebben, maar voor een deel ook niet. Geld: De rijken worden genoemd in de Quote500. Maar er zijn nog mensen die daarboven staan en over veel en veel meer geld beschikken. Hierbij kan gedacht worden aan families of groepen die in staat zijn geld uit het niks te maken. Ze drukten geld bij en nu met de computer maken ze met een druk op de knop een 1 met een heleboel nullen.

En ieder jaar hoor je wel weer dat de rijken rijker geworden zijn en de armen armer. De uitdrukking: ‘de duivel schijt altijd op de grote hoop’ is hier van toepassing. Een andere bekende uitdrukking is: ‘Geld is macht‘. Macht is een ander kenmerk dat je met de groep mensen kan verbinden. En wel logisch: als je veel geld hebt, wil je dat ook houden, en dan wil je macht hebben en houden om dit te bereiken. Hoewel soms mensen macht willen hebben om de macht zelf. Niet om er nu heeel veel rijker van te worden. En dan heb je ook de uitdrukking nog ‘macht corrumpeert’. Ene Lord Acton zei in 1887 al: “Power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely. Great men are almost always bad men.” Zou er in de geschiedenis al veel verandert zijn? En natuurlijk zijn er voorbeelden van mensen met macht die goede mensen zijn en blijven.

Ik denk dat er meer redenen kunnen zijn waarom mensen op een bepaalde manier handelen. Dit heb ik al eerder MEPS genoemd. We kunnen in ons dagelijks leven als we ergens naar toe willen via Google Maps de weg zoeken. En sommige mensen laten zich in hun gehele leven leiden door Google MEPS. Een E in plaats van een A. In het Engels was het een mooie vergelijking en daarom worden de Engelse termen gebruikt: Money, Ego, Power, Sex(pervers). Iemand zei me: Google kan hier problemen mee krijgen en ik ben overgestapt op Follow Meps. Sommige mensen laten zich in hun leven leiden vanuit deze belangen. En veelal zijn mensen vanwege deze belangen met elkaar verbonden. Dat netwerk van belangenverstrengeling wordt hier de Cabal genoemd. Niet een vage mysterieuze groep, maar de groep van mensen die hun eigen belangen nastreven. Denk aan grote bedrijven die enorme winst maken en die zo min mogelijk belasting willen betalen. Nederland is ook een tijd een belastingparadijsje geweest, met zogenaamde brievenbusfirma’s.

Deze mensen hebben niet zozeer kwalijke bedoelingen naar burgers. Hun bedoeling is het vergroten van hun eigen belangen aan ego&euri, macht, eventuele perverse sexuele praktijken. Denk bijvoorbeeld aan Epstein die een eiland had ingericht voor het sexuele misbruik van jonge meisjes. Hij liet regelmatig mensen naar zijn eiland vliegen zodat deze mee konden doen. Prins Andrew van Engeland staat ook in de schijnwerpers. Macht, geld, ego het speelt allemaal een rol. Meestal lopen deze door elkaar heen.

Bedoeld zijn hun eigen belangen, maar het gevolg is meestal negatief voor ons als gewone burger. Daarom is het belangrijk om bewust te worden en te zijn, voor onze dierbaren en onszelf.

Vervolg 4:

 

 

Facebook
Twitter
Instagram