Baas in eigen Bol

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/onderzoek-2-miljoen-nederlanders-steken-kop-in-zand-over-corona~a69086fe/

‘Mensen die het nieuws amper volgen en zelden of niet over het virus praten. Vooral jongeren zijn relatief veel ‘coronablockers’… Zij willen weinig van het coronavirus weten, volgen het nieuws amper of niet en steunen de strenge maatregelen niet of nauwelijks… Ze sluiten zich bewust af van nieuws en informatie en steunen de strenge maatregelen niet of nauwelijks’.

Moet je de informatie over het coronavirus volgen? Welke informatie? De grafieken van het aantal doden? Inmiddels is toch wel bekend wat je wel en niet moet doen, wat je wel en niet mag. Mensen zullen zich, ook al zijn ze het er niet mee eens, wel zoveel mogelijk aan de maatregelen houden, anders krijg je een boete. Nu nog lastig te handhaven, zonder juridische basis. Maar daar is ook de medemens die aanspreekt,  of de kliklijn op belt. En de noodwet is in de maak, geldend tot 30 september, met mogelijkheid tot verlenging.

Zonder intrinsieke motivatie extrinsieke factoren genoeg. En als je nou scheitziek wordt van dat hele Cinema Corona Continue? Heb je het recht je hoofd vrij te houden van zoveel informatie dat soms als een ‘circus’ op je afkomt. Met afgrijzen zag ik foto’s van een stervend iemand die daarna werd weggereden. Moet we dat allemaal maar volgen. STST : slechte tijden en slechtere tijden?

O ja, er is ook genoeg ‘positief ’nieuws. Hoe we ‘samen’ corona onder controle krijgen. Mensen in riante posities die ‘trots’ zijn op ons 17 miljoen Nederlanders die lijden en sommigen mensonterend lijden onder de gevolgen van de intelligente lockdown.  Probeer eens voor te stellen dat dit in Noord Korea gebeurt en je er van een afstandje naar zit te kijken. Neem even de tijd en verplaats even burgers, bestuurders, koning naar Noord-Korea en kijk daar eens tegen aan.

M’n ouders overigens volgen zo min mogelijk het nieuws en alle corona ontwikkelingen. Het belast hun hoofd teveel, geeft teveel stress en maakt het leven zwaarder. Terwijl ze heel braaf de maatregelen volgen. M.i. doen ze aan ‘slim blocken’. Er is een intelligente lockdown, en ja ook een ‘slimme blockaway’ of ‘slimme blockdown’. Jongelui en ouwelui, als het teveel is, cinema afzetten… die vrijheid heb je. Met de maatregelen is al genoeg freedom-away.

Deze Nederline blog is opgezet om wat informatie bij elkaar te sprokkelen in een poging wat te ordenen en te analyseren.  Maar helemaal begrijpbaar als je deze blog ook blockt. Voor jongelui is het gewone leven, met wel zo’n beetje goede voeding en voldoende slapen een goed medicijn, met niet alll teveel alcohol (goed voor je bloedstolling, maar echt niet zo goed voor je immuumysteem). Voor ouwelui is een rustig leven met beperking van prikkels  veel fijner. Geniet zoveel mogelijk van het moment, laat je niet de hele tijd confronteren met de dood. Kop in het zand of kop uit de Cinema: een verstikkende bubbel aan informatie die ook het zicht op lucht en water ontneemt… Laten we zeggen: Baas in eigen Bol!

Facebook
Twitter
Instagram