Zomer 2020: een zomer vol Caba(a)l

In aanloop naar de beslissing over de spoedwet stonden veel mensen en groepen op. Het was een saldo van je welste: Serieus, verbaasd, boos, met humor. Nederlanders gaan in eerste instantie niet snel de barricade op zoals de Fransen dat doen. Maar als het eenmaal begint te broeien, dan gaan de Nederlanders ook echt staan. En blijven ze staan! Het is menes.

Hugo de Jongh zat op een speedy ramkoers van 1 juli. Kon in interviews niet anders meer dan strak kijkend z’n praatjes afdraaien. Totaal niet ingaand op de zorgen die er waren. Nee draaien en draaien. Positief zaken uitleggen. Mede CDA-er Grappenhaus begreep ook helemaal de zorgen niet. De spoedwet zorgde er toch juist voor dat het juridisch weer ‘kloppend’ was. Ja misschien juridisch coherent, maar losgetrokken van (democratische) grondrechten. Wist tie dat en hield hij zich van de domme? Ja, iets anders is toch niet mogelijk? Dan zouden we een minister zonder inzicht hebben. Dat zou lekker zijn. En u weet de rol van de media: weghouden, positief brengen. Ach daar hoeven niet veel woorden meer aan vuil gemaakt te worden.

Bij Grappenhaus heb ik niet helemaal een negatief gevoel. Hij lijkt als hard beton, en z’n uiterlijk heeft hij hierin niet mee. Maar het voelt wel dat hij iemand is met een hart. Wat er langs en onder hem en rond hem heen gespeeld wordt, je weet het niet, en hij wellicht ook niet.

Maar de spoedwet ging gelukkig niet per 1 juli in. Hugo de Jongh was duidelijk teleurgesteld. En nu 24 juni enorme versoepelingen? Een wereld van tegenstelling, bizar gespleten. Of zijn de versoepelingen bedoeld om de wind uit de volgende demonstraties te halen. Want er zijn wekelijkse demonstraties gepland en de groep lijkt alleen maar groter te worden. Bouwers, boeren sluiten zich aan. Mensen verenigen zich momenteel in rap tempo. Viruswaanzin.nl groeit en groeit.  Een gezamenlijk project! Zomer 2020: dat wordt een demonstratie Kabaal. Zullen we alvast vooruitlopend op de definiering van het schaakbord zeggen: Cabaal!

De wind uit de zeilen halen: de demonstraties zijn straks voor een nieuwe spoedwet ronde en maar voor de meeste mensen ‘ver weg’ , 1 oktober. Coronamoe, het woord Corona wil je gewoon even niet meer horen. En spoedwet, o ja voor de meesten: wat was dat ook al weer? Nee toch, weer demonstraties? rellen? nee, hou op! laten we eerst genieten van de zomer.

En rellen bij de demo van 21 juni? heeft u  de filmpjes gezien van het begin van de ‘rellen’? duidelijk uitgelokt. Oordeel zelf:  Film over de start van de ‘rellen’, ook over de opmerking van Grappenhaus dat er geknipt en geplakt zou zijn. Afgekeken van de NOS natuurlijk. De social media moeten een beetje op Mainstream lijken. Een leuk educatief filmpje over de 5 W’s in het nieuws, van Professor Hamelink, internationaal communicatiewetenschapper. Een pleidooi voor wat achterdocht naar de journalistiek. Geweldig, een aanzet tot wat ‘complotdenken’ door een gepensioneerd professor. Naar zijn mening zijn overheden in principe niet te vertrouwen, zijn het de grootste producenten van nepnieuws:  Overheid en Nepnieuws. En laten we dan maar gelijk doorsteken naar zijn mening over Covid-19: zie hier.

En politie die moeite had om in bedwang te houden? Nee, de ME voerde aan. Iemand die opgepakt was, en verhoord werd door de politie, zei dat de politieman aangaf ‘we staan hier ook niet achter’.  Politie is er één, de ME is een andere tak van sport. Straks verschijnt het leger ook nog.. Het wordt een roerige zomer. Of zeggen ze alleen ‘pang, pang’?

Geen éénlijnige strijd meer, zoals eerst de sneaky haastende gladde felle lijn van Hugo de Jongh. En welke glibberende bijvoeglijke naamwoorden je nog meer kan toevoegen voor deze bijna op nazisme lijkende wet. Wat waren dan die elementen? zo’n oordeel niet te heftig?

  • spoedwet bij epidemie of dreiging epidemie – wie bepaalt?
  • eerst voor 3 maanden, toen voor jaar met mogelijkheid verlenging…
  • huisrecht aangetast. Leestip
  • maatregelen, zoals de anderhalve meter en mondkapje, niet wetenschappelijk gefundeerd.
  • allerlei maatregelen later toe te voegen: een zwart gat in de wet. Wellicht dat Hugo z’n verplichte sterilisatie van bepaalde vrouwengroepen ook nog zou willen invoeren. Of gaat dat vanzelf wel via de vaccinaties? Niet zo moeilijk, de producten van Zeeman hadden op gegeven moment teveel Borium dat onvruchtbaarheid kon veroorzaken en ze werden terug geroepen. Eén stofje al genoeg.
  • Nieuwe maatregelen in te voeren, achteraf te toetsen (ach net een Lockdown… duurt wat maanden voordat we kunnen toetsen)

Maar het kabinet heeft gas terug genomen. Naar achter, wind uit de zeilen van de demo’s? Even meeveren, zoals bij oosterse vechtsporten ook gebeurt. Er zal wel driftig overlegd worden. Door het kabinet? Of… hogerop? Zo hier en daar druppelen al berichten op media door over een overkoepelende boven-nationale agenda. De spoedwet was zo absurd, de lockdown trouwens ook al, we gingen denken en zoeken. Jammer dat die spoedwet niet doorging, anders had de censuur er gelijk als eerste maatregel in gekund: andere visies, zie ook Pieter Klok, moet je weghouden. Dat brengt de angstige bevolking in verwarring. Dat is slecht voor de volks gezondheid!

Er zal wel driftig overlegd worden hoe die censuur nu plaats moet vinden. Wellicht gooien ze internet er effe helemaal uit, wie weet. Of het leger MSM journalisten wordt ingezet. Framen hier, framen daar. Begrijpen deze journalisten niet dat ze de kleine uitvoerende mafiajongens zijn. Die eerst een veer krijgen, en na de klus maar beter opgeruimd kunnen worden? Alle beloften ten spijt. Maar ik snap: jullie zitten ook vast in een systeem. Net als de stillen, de mollen en trollen. Hoop niet dat de psychische gesteldheid van trol zich in een volgend leven fysiek uit. Eruit stappen, dat geeft gevaar vermoord te worden: verongelukt, vergiftigd, versuicideerd. Het volgende woord klinkt zo mooi, maar draai de w maar om.

De Cabal. We zijn op een zomers schaakbord of stratego-bord terecht gekomen van Cabal en Demo-Cabaal. Het belooft wat te worden. En ja, de Cabal had alvast z’n framing voorbereid, via vangnetpion Janet Ossebaard met haar youtube kanaal: Fall Cabal. Het argumentem ad hominem werd op een presenteerblaadje aangereikt: graancirkel onderzoekster. Harry Hol sprong daar ook gelijk bovenop. Pepijn van Erp promootte hem daarbij, zelf ook Janet debunkend. Niet beseffend te werken voor dezelfde baas.

Wat is er zo mis met Janet’s serie? wat is een vangnetpion? Iemand die een deel van de waarheid mag vertellen, gecontroleerd door de opdrachtgever. Mensen voelen aan dat er waarheid in zit, het resoneert. Een groep mensen wordt gevangen in het gebrachte verhaal. Maar dat verhaal of narratief is niet compleet, en leidt de aandacht weg en houdt hem gevangen. Janet sprak bijvoorbeeld over Qanon en hun acties. Mensen: wees niet bang, en… zit achterover… u wordt gered van de Cabal. En naast incompleet en mensen op hun plaats houdend, ook zaken incorrect en zonder onderbouwing brengend (ja… u kan dit stuk ook als zodanig beschouwen). Nuchtere Nederlanders die toch maar eens een blik willen werpen in complotland komen deze vangnetpion tegen en zien een kinderachtig gebeuren met fouten (vaccinaties kwik) en zonder onderbouwing. De NOS voor de gehele bevolking en nog een serie anti-complotters  voor verschillende doelgroepen worden ingezet om het nog even helemaal weg te zetten. In de hoop : weg narratief Cabal, voordat de  strijd losbarst en het woord hier en daar zal op komen. O ja, Cabal… o ja, van die graancirkel onderzoekster… kinderachtig, niet kloppend, en geef nog wat labels. Frappant is dat haar serie wel op Youtube blijft staan, en filmpjes van artsen die hun observaties over Covid-19 deelden (die niet in het ene toegestane narratief pasten) gecensureerd werden.

Nou ja, zomer 2020 spelen we Nationaal Stratego, wel binnen een internationale boven politieke context. Of anders gezegd: de demonstraties lopen met Caba(a)l het schaakbord op. Denk zetten vooruit, ga niet op ramkoers…De cabalmensen moeten nu gaan schaken. Een zet, kijken wat er gebeurt. Zoals Juncker ook al aangaf: we zetten een stapje en kijken wat er gebeurt.

Tijdens de demo’s niet uit de tent laten lokken. Zo, een filmpje was stuitend, maar achteraf besefte ik pas hoe knap van de omstanders was, er niet op in te gaan. Een man die van achter geschopt werd. Arme acteur, hopelijk had hij wat schuimrubber op z’n rug zitten. Een laag gezakt kabinet die opdracht geeft tot agressie om woede uit te lokken. Maar ja, wie of wat, je weet het niet. De Cabal opereert gefragmenteerd. Misschien weet Grappenhauser het ook niet. Maar bij de Jongh voelt het fanatisme wel als deels wetend, CabalDA. De werkelijk christelijke achterban mag zich eens achter den oren gaan krabben. Pieter Omtzigt heeft zich gelukkig kandidaat gesteld. Iemand die zich inhoudelijk in dossiers vastbijt, blijk geeft van overzicht in gaande ontwikkelingen en voor burgers strijdt. Hij premier, daar zou ik wel voor gaan. Wel een andere spin-dokter dan Rutte nemen, maar ach Omtzigt heeft het eigenlijk niet zo nodig, hij denkt zelf na.

nb. soms vergeet je het belangrijkste nog… uren later: Cabal Democratisch Appel – de democratie is wat Hugo eruit wilde halen. Cabal Duivels Appel zullen we maar zeggen. Hugo is wel van het ‘verleiden’… Verleiden voor de zorg. Hugo kreeg een appel van de Duivel en verkocht zichzelf en met hem het CDA? The money follows, probably.

En burgers: denk ook een beetje na over wat er gebeurt. En demonstranten: oefen maar de beheersing, want de uitlokking zal grotere vormen gaan aannemen. Bepaal na iedere demonstratie de volgende zet. Niet doden, never. Hoe heet toch dat monster ? als je er één doodt, komen er meerdere terug. (dat slaat niet op vleselijke mensen). En dan moet je een volgende maar weer op de radar zien te krijgen. Het wapen tegen de Cabal is bewustzijn, denken en humor. En actie tegen de concrete uitingen zoals de spoedwet.

En de Cabal is nu hierboven niet uitgelegd… Janet geeft wel een incompleet soms incorrect soms on onderbouwd inkijkje… kijk en denk, als dat nog lukt door de huiver. En als u het gespeelde, kinderachtige stemmetje kunt verdragen. Fall Cabal

Cabal wil een communistisch fascistische wereldstaat. Globalisering. De tentakels lopen door links heen. Agenda 21. Lijkt mooi maar is het dat in de diepte wel? Nertsfokkerijen, daar ben ik ook niet van. Maar die werden nou net door Corona getroffen. De hypocrisie is stuitend. En met dat zwarte gat in de wet hadden misschien wel huisdieren geruimd moeten gaan worden. Nog een beetje zachte warme steun voor velen weggenomen? CDA-ers kijk naar uw Hugo: is dit een warme zachte man, waarbij je een gevoel van met aandacht, authentiek er zijn krijgt? en kijk naar Pieter Omtzigt.

Facebook
Twitter
Instagram