Zorgwekkende toename gevonden stukjes (oud) RNA

NOSS live-blog, zie onderaan.

1140 positief getesten – 1140 van de? – 1140 bij wie een stukje RNA gevonden is – van wat? – 1140 stukje RNA zeg coronavirus – stukje is nieuw?  Het gevonden stukje RNA kan altijd nog een oud stukje zijn, van een in de zomer doorgemaakte infectie.

O ja, de statistieken moeten omhoog, reden tot zorg. Natuurlijk, de spoedwet moet erdoorheen…  Hadden we maar een minister met kennis van zaken. Nu een schoolmeester die slechts naar cijfers kijkt. Zonder inhoudelijke kennis van zaken. Die zich het laat aanleunen. Goed getraind in het gebruik van bepaalde woorden en gebaren, om daadkrachtig over te komen. Daadkracht ten opzichte van de spoedwet kunnen we niet ontkennen. Kennis wel.

En nu zeggen: geen verplichte vaccinatie. Natuurlijk,  anders te weinig steun voor de spoedwet. Tot die erdoor is. We kunnen erop wachten ‘Nee we wilden geen verplichte vaccinatie, maar helaas, we kunnen niet anders, we nemen onze verantwoordelijkheid…bla bla’.

De Jonge: 1140 nieuwe besmettingen

Er zijn tot 10.00 uur vanmorgen 1140 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat heeft minister De Jonge (Volksgezondheid) gezegd in een vraag-en-antwoordsessie over het Nederlandse coronabeleid.

“We zien nu wel de cijfers oplopen. Het aantal is veel hoger dan gisteren en eergisteren. Eigenlijk is dit het hoogste aantal in maanden”, zei De Jonge. Volgens hem is de stijgende trend reden tot zorg.

Facebook
Twitter
Instagram