Oorsprong – Narratief

Aanvankelijk was het narratief (verhaal) dat het virus op een markt in Wuhan van een vleermuis op een mens overgegaan was. Er leven echter steeds meer vragen als:

1.  Labvirus? Is het virus niet in een lab gecreëerd ?

2.  Zo ja, waar dan?  Er gaan vooral geluiden rond over China of juist Amerika. 

3.  En intentioneel of per ongeluk in de wereld gekomen?

Hoewel we in de hele Corona Cloud van informatie en misinformatie het belangrijker vinden om te kijken wat er allemaal aan maatregelen in de wereld verschijnt, toch een korte beschouwing.

De tweede en derde vraag: zijn nauwelijks te beantwoorden. Dit zou alleen kunnen gebeuren door mensen die erbij betrokken zouden zijn geweest. Beschuldigingen over en weer, zonder onderbouwing, lijken vooral een politiek doel te dienen: de beschuldigde in een kwaad daglicht te stellen.

De eerste vraag. Er zijn vooral twee groepen experts die hierop een antwoord kunnen geven: virologen en biochemisch analisten en microbiologen. Deze laatsten hebben ervaring met labwerk en het knutselen aan virussen. Nu zijn er al vele jaren vele soorten coronavirussen bekend. Het virus als zodanig is niet gemaakt, hooguit is er mee geknutseld: bijvoorbeeld een wijziging in het genoom. Informatie van andere medici/wetenschappers, bijvoorbeeld infectiologen of immunologen, met alle respect, is van minder waarde. Behalve als ze goede toegespitste onderbouwing met informatie en argumenten kunnen aandragen. Alleen een uitspraak als: dit virus is niet in een lab gemaakt, met beroep op het wetenschapper zijn, zou een autoriteitsargument inhouden, en daarmee een drogreden zijn.

Twee ‘cherrypickings’ :

Luc Montagnier,  Frans viroloog, Nobelprijswinnaar en ontdekker van het HIV virus

https://m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200418_04926817?fbclid=IwAR2LvDq1u1AglwlLpEDLAADap10rrjHUyeHj0HattGDEo-XgUhgo591n-So

Youtube met mogelijkheid engelse ondertiteling: https://www.youtube.com/watch?v=pXyPhbs9UtA&feature=youtu.be

Montagnier geeft aan dat het genetisch materiaal een lange streng RNA is en dat op een zekere plaats een korte sequentie nucleotiden te vinden is, gelijk aan een sequentie in het HIV virus. Deze sequentie moet erin aangebracht zijn. Wetenschappers in India hadden deze ontdekking al eerder gepubliceerd. Volgens Montagnier werd de publicatie van deze ontdekking onder druk van China teruggetrokken, evenals veel gelijkluidende publicaties door anderen.

Peter Breggin, psychiater

geeft informatie over de creatie van een virus in 2015 die veel lijkt op het huidige virus. Hoewel hij natuurlijk geen viroloog of biochemicus is, geeft hij wel onderbouwing met wetenschappelijke literatuur.

In 2015, American researchers and Chinese Wuhan Institute of Virology researchers collaborated to transform an animal coronavirus into one that can attack humans. Scientists from prestigious American universities and the US Food and Drug Administration (FDA) worked directly with the two coauthor researchers from Wuhan Institute of Virology, Xing-Yi Ge and Zhengli-Li Shi. Funding was provided by the Chinese and US governments. The team succeeded in modifying a bat coronavirus to make it capable of infecting humans.

The research was published in December 2015 in the prestigious British journal, Nature Medicine (volume 21, pages1508–1513) : https://www.nature.com/articles/nm.3985.pdf

Breggin: https://breggin.com/us-chinese-scientists-collaborate-on-coronavirus/

Zo’n virus is in ieder geval te maken. Volgens een aantal wetenschappers bevindt zich een stukje sequentie van het HIV-virus in het Coronavirus (hoeveel nucleotiden? welke code zou interessant zijn voor andere wetenschappers om verder te onderzoeken). Volgens Montagnier is het in China gemaakt, volgens Breggin werkten China en Amerika in ieder geval 1 keer samen aan de manipulatie van een soortgelijk (Corona)virus. China kan het zijn, Amerika kan het zijn, zelfs beiden? En dan: per ongeluk ontsnapt of intentioneel?

Facebook
Twitter
Instagram