NRC Heijne: Het complot, dat ben ik 3: Ossebaard 1

Tja, kan de schrijver geen ongelijk geven met bepaalde uitspraken over Ossebaard: Het geloof van Ossebaard schiet alle kanten op, er zit geen systeem in, het is een wirwar van losse verbanden en woeste associaties. Dat klopt, de serie over COVID-19 lijkt gestructureerd over te komen, met de verhaallijnen, maar het springt over en weer, niet onderbouwd. Alleen bekruipt mij het idee dat het artikel van Heijne ook wel zo te kenschetsen is: het schiet alle kanten op, geen systeem, etc.

En de uitspraak over Ossebaard: Met slechts één constante; wij worden geknecht en gemanipuleerd door de mensen die boven ons staan, kan evengoed op Heijne, zij het met andere inhoud, geprojecteerd worden: één constante loopt door het hele artikel: complotdenken, met het idee dat we geknecht en gemanipuleerd worden, is dikke vette flauwekul. Tegelijkertijd wordt u ‘andersom’ gemanipuleerd door Heijne.

Ossebaard en Heijne poneren, en onderbouwen beiden hun stellingen matig tot niet. Iets wat ik ook wel herken, je wilt een idee delen, maar de onderbouwing heb je nog niet. Dat is soms lastig met intuitie. Als het natuurlijk intuitie betreft… en geen gevoel of afweer. Of is het geen intuitie maar intentie?

Heijne noemt twee zaken: de krankjorume theorietjes van Ossebaard en haar houding. In dit schrijven eerst één van de theorietjes: het depopulatieprogramma van Gates: ‘Gates wil van 7 miljard wereldburgers naar maximaal 500 miljoen aardbewoners’. Dat is inderdaad maar de vraag. Feit is wel dat depopulatie een thema is waar hij zich mee bezig houdt:https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=obRG-2jurz0&feature=emb_logo (helaas doet wordpress het even anders en weet ik niet te navigeren) Hij wil de groei van de bevolking met 10-15% afremmen middels oa. vaccinaties. Sommigen zeggen dat hij de bevolking met dat percentage wil doen afnemen, maar vooralsnog hoor ik hem dat niet zeggen. De half miljard wordt telkens genoemd op grond van de mysterieuze Georgia Guidestones: https://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones : maintain humanity under 500.000.000. De combinatie bij Gates van vaccinatie, aandacht voor vermindering groei van wereldbevolking en de Georgia Guidstones geeft aanleiding tot allerlei ’theorietjes’. Vraag is echter, kunnen deze ‘dots’ geconnect worden?

Maar verder: er wordt met het wegzetten van dit gekke theorietje, ingebed in het krankjorum Ossebaard verhaal, weggehouden wat Gates in diverse landen met vaccinatie gedaan heeft. Het is ’the Gate to Gates closed’.

Robert F. Kennedy heeft dit verzameld en de stichting vaccinvrij heeft hier een https://stichtingvaccinvrij.nl/de-wereldwijde-vaccinagenda-van-bill-gates-een-win-win-situatie-voor-farma-en-verplichte-vaccinatie/ artikel over geschreven. Vaccinvrij staat overigens op de lijst van complotsites, dat u het weet. Hoewel ze veel wetenschappelijke achtergrondartikelen plaatsen en ook wel de WHO citeren. Heeft u behoefte zich met inhoud van gedachtengoederen bezig te houden? kijk dan verder dan de framing, van welke zijde dan ook.

Twee belangrijke zaken in het artikel . Ten eerste: In 2017 gaf de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met tegenzin toe dat de wereldwijde explosie van polio voornamelijk werd veroorzaakt door een stam die in het vaccin zit. De meest angstaanjagende epidemieën in Congo, Afghanistan en de Filippijnen houden allemaal verband met vaccins. Tegen 2018 werd 70% van de gevallen van polio wereldwijd veroorzaakt door stam die in het vaccin zit.

En de andere: In 2014 beschuldigde de Kenya’s Catholic Doctors Association de WHO van het chemisch steriliseren van miljoenen onwillige Keniaanse vrouwen met een “tetanus” vaccinatiecampagne. Onafhankelijke laboratoria vonden een steriliserende oplossing in elk getest vaccin. Na het ontkennen van de beschuldigingen, gaf de WHO eindelijk toe dat ze de steriliserende vaccins al meer dan tien jaar aan het ontwikkelen was. Vergelijkbare beschuldigingen kwamen uit Tanzania, Nicaragua, Mexico en de Filippijnen.

Landen in de derde wereld als experimenteergebied? Experimenteren op mensen, dat veroordelen we toch? of alleen in verleden tijd? Met Operation Paperclip was er import, niet alleen van wetenschappelijke kennis, maar ook van immoraliteit?

Hoe heette dat stofje ook al weer? Met de flooding stonden er teveel tabbladen open en per ongeluk die met dat stofje afgesloten. Het stofje dat de weg naar een nieuw leventje afsluit.

Wil Heijne met de uitspraak van Ossebaard over Gates Gate closed neerzetten? Wellicht dat u daaromheen een keer een kijkje wilt nemen bij Stichting Vaccinvrij? De horde te nemen is: het is een complotsite.

Facebook
Twitter
Instagram