Anderhalve meter dichtbij: intro 1

Een challenge van 30+ dagen. Overigens een vreselijk mode woord, en dan toch gebruikt… De titel is ook nog eens provocerend, flauw.. om aandacht te trekken. Het kon ook zijn: bereid u voor op de 2e golf of the Immume System Challenge.

De anderhalve meter dichtbij in dit schrijven is bedoeld als iets NAAST de anderhalve meter afstand. Anderhalve meter dichtbij in de ‘anderhalve meter samenleving’. Niet in plaats van. De richtlijnen van de regering, hoewel er nauwelijks tot geen wetenschappelijke fundering voor is, ga ik niet ontraden. Daar kan ieder zelf over nadenken.

 

BELANGRIJK ONDERSCHEID: (voor velen vanzelfsprekend) :

BESTRIJDEN VIRUS en VERSTERKEN IMMUUMSYSTEEM

 

Media en regering

De nadruk ligt in de media en bij de regering meestal op het bestrijden van het virus. Waar hoort u veel over het versterken van uw immuumsysteem? misschien bij alternatieve sites, die vervolgens als belachelijk en ‘onwetenschappelijk’ afgedaan worden. Zelfs is het de bedoeling om dit te gaan censureren.

Expliciet zeg ik niet ”versterken immuumsysteem versus…..”. Het gaat niet om een tegenstelling maar om een aanvulling.

Heeft u één truc al door in de ‘bestrijding van nepnieuws’:

Neem een vitamine, Nucheckt deed het met vitamine C. Ze stellen: ‘ Geen bewijs dat extra vitamine C werkt tegen coronavirus’.

Wat zeggen ze?

  •  vitamine C helpt niet bij de bestrijding van het coronavirus
  •  vitamine C voorkomt niet dat je besmet raakt met het virus

Maar dat is ook niet dat in zeg maar ‘altoland’ gezegd wordt. Natuurlijk is vitamine C geen coronavirus-killer of voorkomt het besmetting. Besmetting is dat het virus binnen boord komt.Vitamine C draagt bij aan de werking van het immuumsysteem.

dat harkje is hier even het immuumsysteem

 

Besmettingen

Besmet is nog niet per definitie ziek. Wanneer u momenteel grote aantallen ‘besmetten’ tegenkomt, bedenk dat het hier niet perse gaat om ‘zieken’. Er wordt veel meer getest de laatste tijd, en daarmee gaan de cijfers omhoog. Het hoeft niet zo te zijn dat er meer mensen besmet raken, maar kan zijn dat meer besmetten in kaart komen. Weet niet of deze redenering klopt: als er nu meer mensen besmet raken, hoe kan het dan dat de IC’s in maart met minder besmetten vol liepen? En nu met meer besmetten dat niet gebeurt? O wacht, ja er wordt gezegd, bedenk het me nu, dat het aantal besmettingen bij jongere mensen aan het oplopen is, tussen 40-60 ? zag ik langs komen. Dat verklaart dan dat toch er niet zoveel mensen ziek zijn, omdat het jongeren betreft. Maar dat zou dan ook toch in maart zo moeten zijn geweest? Stof tot nadenken, ben er niet uit.

Maar besmet is dus nog niet per definitie ziek. Kan, maar hoeft niet.Tussen besmet worden (virus binnen) en ziek worden bevindt zich de factor Immuumsysteem.  In tekening weer gegeven:

heel schematisch, als immuumsysteem virus niet aankan, in combinatie met alle andere organen natuurlijk, wordt een mens ziek. En kan, vooral bij onderliggend lijden, overlijden. Diverse patholoog-anatomen hebben overigens verklaard dat mensen niet door coronavirus zijn overleden, maar mét het virus. Het is net het zetje dat een griep ook kan doen. Zeker zijn er ook jongere mensen overleden. Ik herinner me het verhaal van een spaanse voetballer die gezond was en overleed. Daarna bleek echter dat hij aan (niet ontdekte) leukemie leed. Ook zijn er jonge mensen met een genetische afwijking waarbij iedere bacterie of virus gevaarlijk is.

Immuumsysteem: kwestie van niet te weinig, niet te veel

Bij intypen van ‘immune system’ in pub-med kwam de volgende tekst uit 2001 ( Bron ) weliswaar boven:

Abstract: We are continually exposed to organisms that are inhaled, swallowed, or inhabit our skin and mucous membranes. Whether these organisms penetrate and cause disease is a result of both the pathogenicity of the organism (the virulence factors at its disposal) and the integrity of host defence mechanisms. The immune system is an interactive network of lymphoid organs, cells, humoral factors, and cytokines. The essential function of the immune system in host defence is best illustrated when it goes wrong; underactivity resulting in the severe infections and tumours of immunodeficiency, overactivity in allergic and autoimmune disease. In this review we have covered the normal function of the immune system in recognising, repelling, and eradicating pathogens and other foreign molecules.

Met andere woorden: of een virus ziekte geeft hangt af van de pathogeniciteit ervan én de integriteit, zeg kracht, van de afweersystemen. Als het mis gaat met het immuumsysteem:

  • te weinig actief: zware infecties en kankersoorten op basis van immuumdeficientie
  • overactiviteit: allergie en auto immuum ziekten.

Belangrijk is dat het immuumsysteem goed functioneert, niet te zwak maar ook niet overactief is.

 

Verzorging immuumsysteem naast ‘strijden tegen’

Hieronder wil ik doorgaan met hopelijk anderhalve meter aan zaken die goed zijn voor uw immuumsysteem. Ben niet zo van de planeten, maar misschien kunnen de archetypen Mars en Venus behulpzaam zijn. Of anders gezegd: het marsachtige en het venusachtige.

  • Venus en Immuumsysteem: nadruk op verzorging, zorg voor, aandacht voor
  • Mars en coronavirus: nadruk op strijd, ten strijde gaan, bestrijding, de helden

anderehalve meter, 150 centimeter, 150 zaken, geen idee nu of dat gehaald kan worden. De volgorde is overigens niet gebaseerd op belangrijkheid. Ook is er geen sprake van eenzelfde soort ‘categorieen’, zo kunnen stoffen naast bijvoorbeeld groenten staan. Eerst wilde ik op alfabetische volgorde erdoorheen ploegen, maar vanaf gezien. Er zit daar ook geen logica in en dan dwing ik mezelf in een keurslijf waar ik toch niet doorheen ga komen.

En: er is niet 1 wondermiddel om het immuumsysteem te versterken! vaak ook een truc om alto weg te zetten: o ze promoten dit of dat als hét wondermiddel. Soms gebeurt het natuurlijk ook wel, ten onrechte. Een lichaam heeft een heel scala van stoffen nodig om goed te functioneren.

En: als een stof NIET wetenschappelijk onderzocht is, wil het NIET zeggen, dat het NIET werkt. Met een driedubbele niet – een nog niet onderzochte stof zou best kunnen werken.

En: u kan alles copieren en in word bestand zetten. Wellicht handig als website nog een keer gehackt wordt. Gehackt is vaak een compliment, want dan van betekenis.

En: De kans is groot dat de Vereniging tegen kwakzalverij (ik noem ze altijd ‘kwak op je dak’) en de stichting Scepsis met Pepijn van Erp (en collega Harrie Hol) op de inhoud gaan duiken. Wanneer er nog een beetje complot en spiritualiteit bij komt, zal Stef Aupers verschijnen. Strategie ‘negeren’ is echter ook altijd mogelijk. Het blijft deze zomer een schaakspel. Besef daarbij dat op dit moment het allergrootste ‘goed’ uw DENKEN is. Een onzichtbare vijand voor de burger is de manipulatie van denken/beeldvorming vanuit de media. De vijand voor de gevestigde orde is een helder denken dat de manipulatie doorziet.  In die zin is het schrijven van waarheid inmiddels gevaarlijk geworden. En deze website staatsgevaarlijk hahaha. Net als het opnemen van de romeo’s: een actie die mi. niet in een rechtsstaat past, vastleggen op beeld is staatsgevaarlijk. Is het echter burger-gevaarlijk? u weet misschien nu dat u hem moet peren als ze verschijnen. Want stel dat u geplet wordt tussen ME en Romeo… niet prettig.

En: bekijk alles op zichzelf wat er beschreven wordt. Als ik zeg: 3×3 is 9 en bla en bla en bla en bla, dan niet concluderen: o 3×3=9, ja dat is waar, dan zal bla, bla, bla, bla ook wel waar zijn. Nee iedere bla dient op z’n eigen waarheid bekeken te worden. Neem niet alles klakkeloos aan. Het is ter overdenking.

Hoop deze week met de eersten van de 150 te starten….. (nieuwsbrief op site is nog niet werkend systeem helaas)

 

Facebook
Twitter
Instagram