De geinspireerde Hamer

Geen wetenschappelijk schrijven, wel regelmatig verwijzingen naar wetenschap. Hypotheses en onafgemaakte zoektochten door vreemde krochten.. en een beetje cynisme naar Lubach.

Flarden ter overdenking of ter verwerping. Of ter vermaak. Met kronkels door krochten. Met niet afgewerkte gedachtengangen.

Persconferentie 13 oktober 2020

Rutte: ‘De hamer waarmee we het virus moeten plat slaan, moet groot genoeg zijn, om dat nu ook echt te bereiken’.

De Jonge: ‘Maar de hamer die we nu uit de kast halen moet eerst even zijn werk kunnen doen’.

Dijkhoff: we moeten het virus nu een enorme klap toedienen en dat doe je met een mokerslag. En helaas raakt die moker ook veel ondernemers.

Het doet me denken aan een cover van The Economist, onlangs. Misschien de inspiratiebron voor zulk gelijkluidend taalgebruik. Een hamer die z’n werk doet? Aangestuurd vanuit Londen,  spindoc van het Kabinet? Wat vinden immunologen van zulk taalgebruik?

 

Waar wordt het virus nu ingeslagen? Het lijkt alsof het als bubbeltjes omhoog komt.

Een item uit april dit jaar:

Zei van Dissel niet dat het een politiek besluit was? de advisering van de mondkapjes (met verplichting als vervolg). Let wel: er gaat een video rond van een neurologe over het gevaar van het dragen van een mondkapje.  Is hetdan nu: Arts: gevaar, politiek: verplicht ?

En van de zomer: The next catastrophe. De bekende mogelijke grote rampen. En een varkenskop en vogels met 1 vleugel. Wat zijn dat voor rampen dan?

Bij vogels dacht ik aan 5G: vogels die uit de lucht gaan vallen? Nog maar 1 vleugel hebbend?Een paar jaar terug vielen op een gegeven moment behoorlijk wat vogels in Den Haag uit de lucht. Bezorgden 5G noemden toen 5G als mogelijke oorzaak. Daar werd tegenin gebracht dat er op die plek in Den Haag geen testlocatie was. Beiden hebben echter geen argument, dat zou alleen een patholoog anatoom kunnen uitzoeken. En dat er daar geen testlocatie was, zegt niet dat het niet door 5G kwam. Want de vogels kunnen wellicht ziek en verzwakt nog een stuk gevlogen hebben.

Maar de vogels in het plaatje vliegen nog, net zoals het vaccin. Rutte: maar de echte oplossing laat nog tot zeker 2021 op zich wachten’. Want het vaccin is nu nog een ‘vogel in de lucht’. (bron NOS).

Nog even door op 5G: Rutte sprak in maart de volgende woorden: Er is een onzichtbare vijand… die in golven door de wereld gaat. Doelend op het coronavirus. Maar kan er in zijn uitspraak misschien een gelaagdheid zitten? Zodat het ook waarheid betreffende de uitrol van 5G bevat

The economist beeldde zo’n mogelijke dubbelheid ook mooi uit:

 

Bezorgden 5G keer op keer op keer onder complottheorien geplaatst:

Dus ‘Vogel in de lucht’: vaccin? 5G? of was dat een complottheorie, over de zgn. gevaren van 5G? De Gezondheidsraad die letterlijk over gezondheidsrisico’s aan de Tweede Kamer meldde (brief 2 september jl.): Daarvoor is kennis nodig over de niveaus van blootstelling waarbij of waarboven gezondheidsschade op kan treden, en informatie over het niveau waarop mensen daadwerkelijk worden blootgesteld. Die kennis (=over niveau van blootstelling) ontbreekt vooralsnog. En meldde daarnaast aan de pers, in een persbericht: Geen bewijs dat 5G gezondheid kan schaden (wel onderzoek nodig).

De pers maakt ervan: geen gevaar. NOS: het is veilig om het 5G netwerk dat de komende jaren in Nederland beschikbaar komt, uit te rollen. Zo wordt er een Orwelliaanse draai gemaakt, een 180 graden piroutte: geen kennis naar geen bewijs naar geen gevaar. Regelmatig hoor je dat Tweede Kamerleden op de hoogte gebracht woreden via de media, dus ja? Weten zij dit wel?

De media en 5G. Het sterkste bijna ‘mooiste’ voorbeeld van koppeling, en tegelijkertijd het meeest inhoudsloze,  vind ik nog steeds die titel bij de Correspondent: De gekte over 5G doet aan die andere idiote complottheorie denken: ‘pizzagate’. Een artikel ergens in de zomer. Het artikel werd geschreven door een ‘surveillance and technology’ journalist. Om vervolgens na de kop niet meer over 5G te spreken. Maar wel over het (vermeende) sexueel misbruik bij pizzagate.

In de media wordt er wel eerlijk bij gezegd dat nader onderzoek gewenst is. Dit zal echter een kluif gaan worden. De ongunstige resultaten bij dierexperimenten wil de Gezondheidsraad niet zomaar toepassen op mensen. Hoe gaat dan 26 GHz onderzocht worden? Hoe dan? Mag toch aannemen niet op mensen?

 

Vogels

Vogels verschenen er ook bij de Jonge, toen hij zijn handtekening zette onder het contract met de vaccin-producent AstraZenica. Ze zijn te zien op het schilderij van zijn broer. Er gaat een verhaal rond dat er op het schilderij een verwijzing is naar Auschwitz. De barakken wellicht in het midden? Jakob de Jonge spreekt dit tegen, het gaat om de complexen van Schiphol las ik ergens.  De barakachtige gebouwen in het midden, ik kan er nog geen Schiphol in herkennen. Maar afin, neerwaarts vliegende vogels. Of vallende?

De volgende foto, vreemd. Roept een associatie op met benauwd… zuurstof ontnoemen. Wat zou maken dat je zo’n foto van een minister maakt en ook nog ergens plaatst?

Oke, trots op een werk van je broer, dat snap ik. Maar ook zo trots gaan staan voor een schilderij dat volgens sommigen een verwijzing naar Auschwitz inhoudt? waar het door IG-Farben gemaakte waterstofcyanide gebruikt werd, om mensen te vergassen? Voor een schilderij met een associatie hiernaar, daar sta je toch niet trots voor?

En AstraZenica die via ICI een connectie schijnt te hebben met IG-Farben?

Het is niet te verdragen, maar om het contrast weer te geven: In elke kamer werden tot 400 mensen gepropt: die konden er precies tegen elkaar aan gedrukt staan. Dan werd de ruimte van buiten gesloten. Door de opening in de zijwand werden de Zyklon-B (waterstofcyanide) korrels naar binnen geschud, die door de temperatuur onmiddellijk in gasvorm overgingen. De buiten aanwezige SS-ers konden de mensenmassa in doodsnood horen schreeuwen. Via kijkopeningen in de deur konden zij zien hoe de mensen wanhopig worstelden om zich zover mogelijk te verwijderen van de plek waar het vergif was binnengebracht. na 20 minuten hield het schreeuwen op en bewoog niemand meer. Dan werden de deuren aan twee kanten geopend en een joods Sonderkommando sleepte met haken de in elkaar gestrengelde lichamen naar buiten. Dan werden door ‘specialisten’: ‘kappers’ en ’tandartsen’ de haren afgeknipt en gouden kiezen verwijderd. (H.A.J. Rens, de vervolging van joden en Sinti tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Nederlandse provincie Limburg).

Geen woorden

 

Gasmaskers?

De familie op de bank in het plaatje boven heeft gasmaskers, althans vader, moeder en de poes. Zoon heeft het niet en kijkt treurig. Dat gasmasker kwam vreemd genoeg ook voor in een item van de Volkskrant, 2 juli, over het 5Gprotest:

5G en gasmaskers? wat een vreemde combinatie. Zie in het artikel verder ook een plaatje van iemand die in kleding uit de jaren 30 loopt. De hamer verschijnt zowaar ook hier. Geen uitbeelding van de werkelijkheid van een mogelijke brandstichting.

 

Dezelfde kleding. Lijkt op de jaren 30-40:

En met kleuren die ook nog eens van het nazisme zijn? om de suggestie te wekken dat mensen van het 5G-protest rechts extremistisch zijn? Het was het eerste wat me bij het artikel opviel, de kleuren. NB. Het is zo dat ik reageer op een plaatje waarin ik aparte zaken opmerk. De connectie met nazisme begint in het plaatje, de kleuring, de kleding.

Maar is een gevaar nu een gas? iets uit een spuitbus? of nam de tekenaar zomaar een plaatje?

Het werd voor mij nog vreemder toen ik per ongeluk weer uit kwam bij een foto die ik in het begin van het coronagebeuren willekeurig gekozen had bij een ontsmettingsmiddel:

https://nederline.nl/goed-ontsmettingsmiddel, 7 mei.

He, dacht ik onlangs. Hetzelfde plaatje? en de 5G mensen zijn toch niet zozeer bang voor het virus als wel voor 5G. En dan zo’n plaatje met iemand met een spuitbus? En de rest met gasmaskers?

En de grappige schrijver had bij het item ‘ontsmettingsmiddel’ op wikipedia een foto geplaatst van Franse en Engelse soldaten die bij terugkeer uit Duits krijgsgevangenschap gedesinfecteerd werden in een fabriekshal in Twente, in 1919, die daar naakt in de rij staan te wachten op ontsmetten… Vanwege de Spaanse griep? De kleding van die tijd past eigenlijk meer bij het Volkskrant plaatje – meer richting 1919 dan 1930, bedacht ik me met schrijven.

NB. Zilver wordt op wiki genoemd vanwege zijn desinfecterende eigenschappen. (wikiwand.com/nl/zilver). En: Fijn verneveld zilverjodide wordt gebruikt om regen te maken en om mist te reduceren rondom vliegvelden. Het zorgt nl. voor de aggregatie van kleine waterdruppels die de wolken vormen. Aerosolen. Maar daar hoeven we ver van vliegvelden niet bang voor te zijn. En in die aerosolen zal het zilver het virus doden. Als we straks maar niet in de rij komen te staan om in ons nakie gedesinfecteerd te worden…  onsmakelijk plaatje, maar tegenwoordig weet je het maar nooit… 1919 Twente, dus bij het neutrale item ‘ontsmettingsmiddel’ (ik weet iedereen kan op wiki wat zetten):

Je weet het maar nooit met iedere beperkende maatregel die ‘nodig’  is:

Rutte over het invoeren van iedere beperkende maatregel die nodig is:  IMG_9372

nb. voor geld.. echt toevallig zo opgenomen, maar het is ‘daarvoor geldt….’

 

Desinfecterende middelen

Moeten we nu bang zijn voor het ontsmettingsmiddel? middelen? gezien het plaatje bij het 5G protest? en gekoppeld daaraan het plaatje van de familie op de bank. De Gezondheidsraad was in 2016 nog het volgende van mening: Geciteerd: ‘antibacteriele handzeep en ‘hygienische’producten zoals toetsenborddoekjes moeten uit de schappen geweerd worden. Het effect is onbewezen en kan ons zelfs vatbaarder maken voor ziekten. Dat stelt de Gezondheidsraad’ (AD, 21 december 2016). … de producten kunnen zelfs schadelijk zijn, omdat ze ook goede bacterien bestrijden. Zo kan antibacterieel mondwater ons lichaam zodanig op de kop zetten dat de bloeddruk oploopt. Desinfectant triclosan in bijvoorbeeld tandpasta kan de schildklier en daarmee de hormoonhuishouding ontregelen. De Gezondheidsraad adviseert minister Schipper desinfecterende midddelen van de markt te weren. … antibacteriele handzeep- en gels met chemische middelen, antibacteriele sokken en dekbedovertrekken.

De Gezondheidsraad schrijft verder: ‘Omdat ook buitenshuis het gebruik van desinfectiemiddelen groeit, is de volksgezondheid in het geding. Want bacterien worden door de chemische bestrijdingsmiddelen zo sterk dat ze niet alleen daartegen bestand zijn, maar ook tegen antibiotica…. Pim van Gool: we zijn ongelooflijk terughoudend met het gebruik van antibiotica, maar intussen gebruiken we tien keer zoveel desinfectiemiddelen. ….. In de levensmiddelenindustrie worden antibacteriele producten gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken en te beschermen tegen bijvoorbeeld salmonella. Maar ook daar bestaat het risico dat de bacterien resistent worden en mensen alsnog ziek maken, meldt het rapport. De bestrijdingsmiddelen komen bovendien via water en urine in het drinkwater terecht. Wat dat voor effect heeft is onduidelijk, waarschuwt de Raad’.

Effect bestrijdingsmiddelen in drinkwater onbekend. Effect 5G op gezondheid onbekend. Zijn politici en media mensen onze ‘softe nonnen’? Het ging om een stof die teratogeen was. Na 4 jaar ontdekt. Effect onbekend? teratogeen? onbekend!

 

Complotterig?

U kent de labelling van de anders denkenden als complotdenkers: wantrouwen naar overheid, wetenschap en media. Nee ik zal niet zeggen dat deze niet te vertrouwen zijn. Ik zal wel bijvoorbeeld vragen:

 • Overheid: hoe kan het dat je start met iets waarvan je gezondheidseffecten niet kan inschatten?
 • Media: wat maakt dat er items zijn waarin de draai gemaakt wordt van geen bewijs naar geen gevaar? dat jullie 5G bezorgden tussen de zgn. complotdenkers plaatsen? zie NOS item begin september, zelfs ná het rapport van de Gezondheidsraad
 • Gezondheidsraad/wetenschap: wat maakt dat ik geen item over desinfectie meer in 2020 vind? is de eerdere kennis uit 2016 gefalsifieerd? Wat maakt dat resultaten uit dierproeven op EMW nu niet meer toe te passen zijn op mensen? Hoe wordt er dan in de toekomst effect van straling op de mens onderzocht? hoe dan? Wat maakt dat er een draai gemaakt is van ‘geen kennis’ naar ‘geen bewijs’ in het persbericht?

Maar tot zover, veel meer vragen zijn mogelijk. Ben ik een complotdenker als ik kritische vragen stel? Ik kan me voorstellen dat met de fotoserie hierboven het een beetje die vleug krijgt, dat wel. En als ik zeg dat de slideshow van de foto’s van Grapperhaus huwelijk net voor de publicatie van het rapport van de Gezondheidsraad, het zicht ontnam… ja dat klinkt ook ‘complotterig’. En als dan de NOS 7 of 8 september 5G nog in complotland plaatst.. ook van mij uit een complotterige smoezelige gedachte? Of kan ik de vraag stellen: wat maakt dat jullie niet aan de bevolking de uitkomst van het rapport Gezondheidsraad hebben voorgelegd? objectief nieuws ter overdenking… Gelauff die stelt dat de complotmensen ‘met hun agressieve houding’ een aanval inhouden op het bedrijven/doen van journalistiek? Heet dat niet externaliseren?

De enige die de journalistiek kan bedreigen is de journalistiek zelf! En vooral bij de hoofdredacteuren ligt deze verantwoordelijkheid. Hoe moeilijk is het om inhoud te brengen? Het rapport van de Gezondheidsraad op tafel te leggen en mensen van die commissie uit te nodigen en mensen van bijvoorbeeld het platform van wetenschappers die zich zorgen maken. Maak transparant wat er is!

 

Terug naar desinfectie: was je handen stuk!

Hersenen maar even ontdoen van complotterige smoezeligheid. En van Rutte krijgt u het imperatief: ‘handen stuk wassen’ of ‘was uw handen stuk’. Ontdoe ze van de virussen…

Als ik nu over dit imperatief ‘handen stuk wassen’ iets wil zeggen, zou u kunnen zeggen: o, je bent wantrouwig naar Rutte. Maar als we die er nu gewoon eens afhalen, en de uitspraak sec, op z’n inhoud bespreken?

Je handen stuk wassen, kapot wassen?  U kunt uw handen desgewenst op 3 manieren stuk wassen:

 1. Desinfectiemiddel, zoals ook op veel openbare plekken aangeboden wordt. Dasty handgel geeft nog wel de waarschuwing: ‘de elasticiteit van de huid… die door het constante gebruik van producten met een zeer hoog alcoholpercentage zou kunnen barsten, waardoor bacterien en virussen een grotere kans op penetratie krijgen’. De Gezondheidsraad adviseerde dus in 2016 om zulke producten uit de schappen te weren. De producten kunnen zelfs schadelijk zijn, omdat ze goede bacterien bestrijden.
 2. Antibacteriele middelen: deze vallen ook onder het advies van de Gezondheidsraad. Er schijnen honderden antibacteriele producten te zijn.
 3. Water en zeep: nadeel bij veel gebruikt: huid wordt droog en scheurtjes kunnen ontstaan.

Goede bacterien? Ja, de huid heeft een dunne laag, het zgn. huid-microbioom (wellicht dat het een geintegreerd geheel is, ik weet het niet). Het microbioom is een complex microbieel ecosysteem, een geheel van alle micro-organismen in en op ons lichaam. Het bevindt zich op alle plekken die in contact staan met de buitenwereld: huid, bovenste luchtwegen, urinewegen, geslachtswegen en maagdarmstelsel. De schatting is dat het totaal uit 100 miljard bacterien bestaat, zo’n 1000 soorten. Naast bacterien bevat het ook virussen, gisten, ea. en andere micro organismen. Het overgrote deel maakt ons niet ziek. Zolang ze zich maar beperken tot de plek waar ze thuishoren. De belangrijkste functie van het huidmicrobioom is bescherming tegen ziekteverwekkers.

Wat gebeurt er met het gebruik van die bovenstaande middelen? Zou dat niet ons microbioom aantasten? Dus de goede bacterien op onze huid, handen, die ons beschermen? De eerste afweerlinie van ons immuunsysteem? Wellicht dat de bacterien in dat moerasje op onze huid de virussen wel aanpakken? met hun knip systeem, dat wetenschappers hebben afgekeken. Onze helpers worden gedood.. ja biocide! Onze huid wordt droog (ja zei iemand, daarom smeer ik ook altijd daarna… maar komen daarmee de bacterien terug?) – gaat scheuren – krijgt gaatjes en wat Dasty heel keurig, laten we zeggen fatsoenlijk schrijft: … waardoor bacterien en virussen een grotere kans op penetratie krijgen.

Zou het niet fatsoenlijk zijn wanneer Rutte niet oproept om je handen stuk te wassen, met die grotere kans op penetratie van bacterien, virussen en laten we zeggen: wellicht ook 1 van die 6000 pfasje die zich in ons milieu bevinden. En ook andere toxische stoffen. En dan is er ook nog het aspect dat goede bacterieen op ons lichaam hun eigen plek hebben waar ze goed zijn. Op de éne plek nl. wel helpend, op de andere plek niet. De keelbacterien schijnen ook niet de longen in te moeten gaan, dat geeft longontsteking.

Kan u zich er iets bij voorstellen dat ik wat deze uitspraak betreft wantrouwend wordt naar een premier? wantrouwend of naar zijn intelligentie  of naar zijn intentie? Oke, hij is geen dermatoloog. Maar je gaat toch niet oproepen twee onderdelen van je lichaam ‘stuk’ te wassen. En daarmee je immuunsysteem aan te tasten? en daarmee gaatjes te maken voor allerlei micro organismen en/of toxinen? Je gezondheid te verslechteren…? Wilt u het alstublieft tot u door laten dringen? Een oproep tot aantasting van je lichaam, van je gezondheid?

Ja, er zal vast wel een mooie uitweg gevonden worden als hij hierop aangesproken wordt. Niet zo bedoeld, iedereen begrijpt toch dat, hij doet zo z’n best, het is ook moeilijk, het is nu alleen even nodig. (ja de goede bacterieen zijn nu harder nodig dan ooit) etc….  Maar niet iedereen die angstig is zal nog helder kunnen nadenken. En er waren foto’s van handen die kapot waren, het gebeurt. Ieder mens telt!

Deze man zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, als het erop aankomt. En dat is nu. Nuanceer de woorden. Wees realistisch met wetenschappelijke kennis. Wees niet de eigenwijze persoon die de randjes van het gezonde verstand bij mensen opzoekt, het maar keer op keer blijft zeggen: was je handen stuk. Zoek niet het randje op van…  Ja, hoe zou je iemand noemen die je aanspoort je gezondheid te ondermijnen?

In ieder geval was ik m’n handen uit realisme, uit verantwoordelijkheid voor m’n eigen gezondheid (en van degene die ik aanraak en een stukje zorg voor heb) niet stuk met desinfectie! Maar ja, een groot deel van de bevolking is al geframed dat ik dan de eigenwijze niet realistische persoon ben die de randjes van de regels opzoekt…

Herkent u trouwens ook de bizarre situatie van niet meer na kunnen denken bij de deur van de supermarkt? Iemand die de flacon desinfectie pakt, z’n mandje uitvoerig schoon spuit en wrijft en de flacon weer terug zet. Paar seconde later pakt de volgende de flacon weer beet. Handen schudden via de flacon is het dan.  Nee velen hebben het wel door. Maar nog steeds zie ik het regelmatig gebeuren.

En nog één van een paar uur geleden. In het zwembad staat een flesje desinfectie. Ik lees altijd wat erop staat. Geweldig toch: ’tegen bacterien, schimmels en gisten’. Virussen worden niet vermeld. Dan is natuurlijk wel de vraag: welke stof zorgt nu voor het doden van virussen? Wat heeft het ene flesje niet dat het andere wel heeft. Het was gelukkig niet verplicht. Maar wat als wel? dan weiger ik zoiets, en niet omdat ik als eigenzinnig persoon de randjes van de regels opzoek, maar vanwege rationaliteit. Een beetje nadenken. Als iets niet voor het doden van virussen bestemd is, en ik moet het gebruiken voor het doden van een virus… dat is kortsluiting in m’n kop. Dan gaat het alleen nog over ‘de overheid zegt het, dus het moet’. En de boa-medeburgers gaan mij dan dwingen?

 

Blijf thuis!

Nu, en een aantal jaren geleden ook, maar dan naar de vluchtelingen. Rutte: blijf thuis! Iemand maakte toen zeer toepasselijk een triest youtube filmpje van kapotte steden. Welk huis dan? Krachtige taal uiten, maar met geen besef van een andere realiteit? Leeft de premier in een parallelle werkelijkheid?

Maar even verder op de actualiteit, en op het immuunsysteem. Dus nauwelijks besproken, ziet u het bij de maatregelen staan? Versterk je immuunsysteem met frisse lucht, voldoende zonlicht voor de vitamine D, bewegen, goed slapen. Nog allemaal zaken die zelfs mét de maatregelen mogelijk zijn. Daar hoef je de maatregelen níet voor opzij te zetten! Ik zeg hier niet: ga knuffelen voor extra oxytocine. Een neuropeptide dat als een hormoon en neurotransmitter functioneert. Wiki maar bezocht: Bij hogere niveaus is er sprake van een hogere weerbaarheid tegen stress en verslaving en komt het lichaam sneller tot rust. Angst wordt makkelijker onderdrukt. Maar waarschijnlijk niet helemaal de bedoeling, ook een prof psychologie adviseerde het: maak mensen angstig!

We waren bij Blijf thuis! Denkt u aan voldoende frisse lucht? Arbo-technisch is er 35 kuub per persoon per uur aan verse lucht nodig (had ik ooit gelezen, weet niet of het nog gelijk is). Gelukkig zijn we geen koeien, dan was het 500 kuub per koe per uur. Houdt dus niet uit angst voor het virus de deuren en ramen continu gesloten. Het zuurstof gehalte van de lucht daalt, CO2 stijgt. Wellicht dat u het benauwd krijgt, suf, moe wordt, en denkt dat u besmet bent, en dan angstig wordt en in een vicieuze cirkel terecht komt. Het immuunsysteem dat tegen het virus moet ‘strijden’ heeft voldoende zuurstof nodig. Ik zal u niet vermoeien met nog meer pubmed verwijzingen.

Blijf thuis! Denkt u aan voldoende zonlicht? Hoewel, is is enigszins dubbel, want hoorde pas dat je niet meer voldoende vitamine D uit het zonlicht in dit jaargetijde kan halen. Maar toch, ieder beetje helpt. Het schijnt dat veel Covid patienten een vitamine D tekort hebben. Voor mensen die van origine uit zuidelijke gebieden komen: slik echt extra vitamine D. Belangrijk voor uw immuunsysteem.

Blijf thuis! beweegt u voldoende? Of anticipeert u alvast wat de GGD gaat zeggen? (grapje hoor GGD). De Jonge: als de GGD zegt, ga met je kont op de bank zitten, dan ga je met je kont op de bank zitten.      Denken kan niet meer…. zou niet weten hoe:

Hugo over als de GGD zegt……ggd kont bank

Je hebt van die freudiaanse versprekingen, maar inmiddels ook een gemuteerde versie: de orwelliaanse. Advies is advies. Imperatief is imperatief. Als u nu een synoniem zoekt voor imperatief en dat in google translate naar een zekere taal laat vertalen, komt u uit bij….

Was handen stuk! Blijf thuis! desnoods Zit! En pieker ’s nachts!.. (WHO, Tedros) Waar zijn we mee bezig? angst  –> stress –> cortisol –> slecht slapen en verstoring van de cytokine productie. Niet van een complotsite geplukt maar pubmed..(ncbi PMC4673634)  ‘Potential disturbances to the IL-6 (cytokine geproduceerd door witte bloedcellen) and corisol relationship among sleep-restrited firefighters supports further investigations into the negative health effects related to possible imbalances between these systems.’ en ‘Excessive long-term exposure to cortisol may downregulate hormonal receptors and thereby impair the immune systems response to cortisol’s anti-flammatory actions.

Geeft niet toch? als we eerst maar met de hamer het virus een grote slag toebrengen. Uw immuunsysteem ook, maar ach, het is nu even nodig dat we maatregelen treffen, ook al raken die maatregelen het immunsysteem, dat komt daarna toch wel weer? En denkt u dat we het virus zullen uitroeien? nee… als 1 persoon vanuit China de hele wereld besmet zou hebben, dan is er altijd wel weer een nieuwe zero patient. En het vaccin? dat is een apart hoofdstuk.

Lubach liet in het begin van de coronacrisis nog even Tedros van de WHO aan het woord: dit is een virus waarvan ik wakker lig. Daar zou iedereen wakker van moeten liggen! Fijn, dank u wel, dat u de IL-6 in de ochtend helpt verhogen. Dat doet de corona ook, de hele dag.

 

Immuunsysteem

De oorlogsretoriek tegen het virus. De hamer die hem een mokerslag moet toebrengen. Dit is geen medische taal. Dit is holle retoriek, op z’n plat hollands: lullen uit je nek. Of lullel uit Londen, dat kan natuurlijk ook nog.  En omdat de woorden hol zijn, we wonen ook niet voor niets in Hol-land terwijl we denken dat we nuchter denkende mensen zijn, moeten die politici ook vaak die nekbewegingen maken om de woorden de schijn van enig gewicht mee te geven. Rutte is daar al jaren mee bezig. Klemtoon bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord. Ook geen patroon in te herkennen. Maar er zijn er meer. Of vaste handgebaren om kracht mee te geven. Een nieuwe is de ellebogen naar buiten te bewegen tijdens de persconferentie.

Schrok Rutte hier even van z’n handgebaar?

 

Maar efin, immuunsysteem moet het eigenlijk doen… Dat is geen oorlogsvoering, nou ja van de witte bloedcellen. Maar aan ons is het om de voorwaarden te scheppen dat die witte bloedcellen hun werk goed kunnen doen. Dat ligt meer in de sfeer van verzorgen.

Dat immuunsysteem komt niet erg uit de verf bij zowel politiek als in medialand (tv en kranten). Soms wel hoor, maar matig blijft het ook. En van die subtiele verdraaingen. Nucheck over vitamine C bijvoorbeeld. Vitamine C extra? Nee, dat heeft geen zin. Vitamine C is geen corona-killer, vitamine C zorgt er niet voor dat je niet besmet wordt. Ja natuurlijk niet! Maar misschien helpt het bij de ondersteuning van het immuunsysteem. Dat werkt niet op lucht, maar op stofjes. U moet zo uitkijken bij formuleringen. Een andere was wat betreft aluminium (zie ook verderop). Kan de exacte formulering zo snel niet vinden, maar het was in de trant van:  Zware metalen zijn toxisch. Aluminium is een licht metaal. En dat was ‘punt’.  Wat kan er nu in het hoofd van de lezer gebeuren? O… aluminium is geen zwaar metaal, dus niet toxisch. Is dat zo? Nucheck waagt er zich natuurlijk niet aan om te zeggen dat lichte metalen ook giftig kunnen zijn, dan zeggen ze onwaarheid namelijk. Ze liegen nu niet, ze suggereren alleen maar. U vult verder aan wat zij suggereren.

Maar, het is toch vreemd dat er allerlei maatregelen zijn die het immuunsysteem verzwakken?

 • angst, stress, slechter slapen
 • minder bewegen, de bekende coronakilo’s
 • minder sociale contacten
 • minder zonlicht (straks helemaal met een strenge lockdown)

Straks komt u de winter uit met een verzwakt immuunsysteem. En als u het vaccin zou willen nemen: dat behoeft ook een goed werkend immuunsysteem. U krijgt geen stofjes toegediend die het virus aanpakken! u krijgt iets ingespoten waar het immuunsysteem op moet gaan reageren. Wat als het verzwakt is en de respons niet gaat geven? En u ziek wordt van wat er ingebracht wordt. En u keer op keer weer gevaccineerd moet worden, het immuunsysteem zwakker en zwakker? Het vaccin bevat stoffen die die immuunrespons extra moeten triggeren, zoals aluminium. Vergelijk het met iemand sterker willen maken: je drukt tegen iemand aan zodat hij tegendruk gaat geven. Maar als hij te verzwakt is? dan valt hij/zij om. En waar voor de ene die concentratie aan aluminium al genoeg is, is het voor een ander een hogere dosis die nodig is. Maar wat als de eerste een te hoge dosis krijgt?

 

Maar terug naar de hamer en de gaatjes

Misschien kan het hele beginplaatje wel omgedraaid worden. Gaatjes, in je huid bijvoorbeeld,  -eerst goed stuk wassen!-  en de maatregelen slaan er wat in! Ze houden het virus er niet onder, maar slaan virussen je huid in, tezamen met bacterien en andere virussen. En vergeet niet de toxinen. 6000 Pfasjes om u heen staan klaar! Virus is het Latijnse woord voor gif. Het woord werd in 1914 in Van Dale opgenomen als ‘smetstof, vergif’. Pas sinds 1950 wordt het omschreven als een ‘submicroscopische ziekteverwekker’.   https://nederline.nl/verhoogde-concentratie-pfas-langs-de-kust/

De hamer brengt een daarnaast een mokerslag toe aan het sociale leven. Aan hechting tussen mensen. Je wordt geconditioneerd de ander als vijand te zien, want hij/zij kan je besmetten. De hamer slaat niet alleen op het lichaam, ook op de psyche. De psyche van jongeren die zich in deze wereld meer en meer ‘alienated’ voelen. Studenten en werkende jongeren die behoefte hebben aan college’s/collega’s, een terrasje, even eruit, een bijbaantje voor meer zelfstandigheid. Gaten zijn in hun leven geslagen. Maar: als we het virus maar eronder krijgen? even volhouden…. tot minstens medio 2021 of niet langer. (recent: Spanje wil een avondklok voor 6 maanden bijvoorbeeld).  En dat betekent…?

En bedenk: Rutte gaf aan het begin van de zomer nog het imperatief: jongeren, start de revolutie tegen de ouderen! over de maatregelen. Ik dacht: wat hoor ik nu? dit is geen taalgebruik binnen zijn comfortzone, nooit geweest. En de laatste weken: de jongeren aangewezen als schuldigen. Wie kunnen we hier aanwijzen..? deels

MKB een grote dreun waarbij (hoeveel?) ondernemers het niet gaan redden. Hoe erg vindt de World Economic Forum dat? Die in 2021 de reset knop wil indrukken? Met een hamer voor de nieuwe Hamer maatschappij!

 

Resume handen wassen: kijk uit waarmee, niet teveel want dat doodt de goede bacterien die wellicht de virussen vernietigen. Die goede bacterieen in het microbiotisch moerasje op je huid. Daar zakt dat virus in en zo was je dat virus er ook niet zo maar af. Een virus ligt niet als een knikker op een gladde tafel die je met water en zeep eraf kan spoelen. Was met desinfectie en antibacteriele zeep dat moerasje er niet af, doe niet als Trump: drain the swamp. Hou je swampie intakt, anders gaan slechte bacterieen en allerlei micro organismen en giffen zo door je huid en komen in je bloed.

Drain the swamp: deze uitdrukking werd gebruikt toen malaria een probleem was in US en Europa. In de moerassen konden de muggen goed leven en voortplanten. Het droogleggen van de moerassen werd gezien als effectieve manier om muggen te doden en het verspreiden van de ziekte te voorkomen. Nu door Trump ook veel gebruikt. Niet voor de malaria… Maar gebruikt wel het middel dat ook bij malaria gebruikt wordt.

Maar de huid-swamp (= huidmicrobioom) dus intact houden! Maar daarnaast schijnen we gasmaskers nodig te hebben.  Moeten we toch uitkijken voor een andere swamp, met muggen en moerasgas?

 

en even tussendoor, wat maakt haar diep boos?

ik mag haar wel. Ook die keer dat van Haga over belangrijke corona zaken sprak, Rutte op een papiertje lachend als een lagere school kind zaken zat te schrijven en het papiertje in de lucht hield voor Arib. Arib knikte wat ongemakkelijk. Wat had Rutte een lol… Wat stond erop? En deze vrouw  bleef strak kijken, waarschijnlijk, maar ik vul in, omdat ze het niet vond kunnen. Waardering!

Zie filmpje waar bovenstaande foto’s uitkomen:  camvideo_e37cf302-1 6

 

 

DEEL 2,  DE HAMER: Agenda 2030. .. en de sikkel

 

 

Laten we díe hamer niet vergeten, de hamer van de russische (communistische) vlag.  Agenda 2030 van de Verenigde Naties met het ideaal een volledig gecontroleerde wereld: middelen én mensen. Een communistische eco-fascistische staat, geen liberale orde! 17 op het eerste gezicht mooi geformuleerde duurzame doelen. Maar let op: duurzaam hoeft perse ‘democratisch’ te betekenen. Een totalitaire samenleving kan ook een hoog duurzaamheidskarakter hebben. Neem één van de doelen : verkleinen van de  kloof tussen arm en rijk. De doelen schijnen al in 2016 in gegaan te zijn, maar nu is de kloof dit jaar toch nog vergroot. Ik zag een keer een kort interview met Balkenende toen hij op de miljonairsbeurs was, en op de vraag wat hij ervan vond dat de kloof (toen aantal jaren terug weer groter geworden was) kon hij alleen antwoorden: er zullen altijd rijken blijven en: we denken aan u (de armen). Hoe dan? een gedachte af en toe? Daar eten we niet van.

Wilt u meer weten over Agenda 2030, vanuit een 180 graden ander perspectief, even een pirouetje.. andersom dan wel:

www.corbettreport.com

https://www.craigmurry.org.uk/     

https://www.paulcraigrobers.org/

Rosa Koire: https://www.youtube.com/watch?v=3PrY7nFbwAY

Bij deze websites vindt u ook info over de global reset.

 

Hamer op de global reset knop?

In Davos wordt volgend jaar door het World Economic Forum voor de economie de ‘global reset’ knop ingedrukt, of zullen we zeggen: er wordt met de hamer op geslagen?

 

 

Alsof het al gepland was. Gewenst was. De zon is slechts de flits.

Het MKB brokkelt meer en meer af,  waardoor er ruimte komt voor grote multinationals. Rutte zal zeggen: dat is banen en banen. Maar het MKB is ook banen, mensen in hun zelfstandigheid, ondernemers. Hebben we behoefte aan banen bij grote multinationals? logge organisaties waarbij we ons eigen ondernemerschap nauwelijks kunnen ontplooien. De Burn-out Banen van Big Business? Sommige mensen zeggen: maar bij zo’n instorting zijn de grote bestuurders toch ook niet bij gebaat, een land dat zo economisch instort? ja, echter de rijken zullen er persoonlijk echt geen last van hebben, en een nieuwe economische structuur gaan opbouwen. Onderdeel was en is dat het cash-geld moest verdwijnt, met oog op volledige controle. Maar wat fijn nu, nu iedereen bang is dat het virus op het geld zit (niet op de flacon bij de ingang), fijn dat een groot deel van de bevolking dat ook wil, uit angst voor corona. Komt de coronacrisis even goed uit. Wil vanuit het volk gewekt. Maar vanuit een werkelijk vrije wil? of vanuit angst en behoefte aan veiligheid? slechts… Maar zolang burgers niet zien dat ze gemanipuleerd worden, gaat het salami-feest gewoon door. Juncker zei het nog in 1999: stapje, kijken wat het volk kdoet, weer een stapje… Of was hij dronken?

Citaat overgenomen van Follow the Money, die Juncker citeert.  Bron: stapje voor stapje op weg naar het einde. 

De salami-tactiek/strategie (we zullen een vega-variant bedenken)

Wir beschließen etwas, stellen das dann in den Raum und warten einige Zeit ab, was passiert”, verrät der Premier des kleinen Luxemburg über die Tricks, zu denen er die Staats- und Regierungschefs der EU in der Europapolitik ermuntert. “Wenn es dann kein großes Geschrei gibt und keine Aufstände, weil die meisten gar nicht begreifen, was da beschlossen wurde, dann machen wir weiter – Schritt für Schritt, bis es kein Zurück mehr gibt’. (Der Spiegel, 27 december 1999). Vertaling: ‘We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien of er wat gebeurt. Volgt er geen misbaar, breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stapje voor stapje, totdat er geen terugkeer meer mogelijk is’. En breekt er wel misbaar uit of wordt het lastig om een bepaald besluit door te drukken, dan vindt Juncker het doodnormaal dat er gelogen wordt: ‘I am for secret, dark debates. When the going gets tough you have to lie’. (Telegraph, 2011). Juncker is dus voorstander van geheim overleg en als het erom gaat spannen moet er gelogen worden.

Dus als er kritiek komt, een leugen dus geen probleem. Zeggen we gewoon:  o dat is complottheorie! En zou z’n opvolger het anders doen: Ursula von der Leyen… ?

Mochten er toch reptielen bestaan… natuurlijk niet met groen bruine schubben huiden, altijd naar ogen kijken (niet of de mond lacht, maar ja dat kan toch al bijna nauwelijks meer), dan een gegadigde…

  

 

Kwam weer bij me op naar aanleiding van een droom die ik vanochtend me zowaar nog herinnerde (meestal niet): ik zag een hoge muur met allemaal vakken, daarin zaten dieren en in één vak ging een half water wezen, vrouwelijk, maar wel gevaarlijk heen en weer met haar ogen gericht op mij. Ik bedenk me nu dat ze niet uit haar vak kwam, gek genoeg. Alleen heen en weer vloog, al vurig kwaad kijkend. Links onder zat een kleine poort, maar wel zwart. In droomduiding ben ik niet goed. Alleen riep het de associatie met reps omhoog. Zouden ze bestaan? Volgens Steiner wordt de wereld geregeerd door geheime genootschappen en reptielwezens. Nou een hele dierentuin dan waarin we leven. Als ze maar in hun vak, hun hok blijven zullen we maar zeggen. En als je braaf alles doet wat gezegd wordt, zullen ze je ook vast niet lastig vallen. Maar misschien wel  langzaam aan je vrijheden ‘in naam van’ afnemen. Maar laten we maar niet erin geloven, dan bestaan ze gelukkig niet.

   

Ach, de meeste dromen zijn bedrog, en toen ik wakker werd…    Niet dat ‘wakker worden’ vanuit complotland. Aan die term heb ik echt een hekel. Misschien een alternatief:  tot bewustzijn door te laten dringen, tot besef door te laten dringen? Ik herinner me nog een man die zei dat hij moest leren zien dat de prullebak vol was. Hij liep vaak langs die volle prullebak, maar het drong niet door tot besef (met vervolg legen ervan). Met andere woorden: iets kan op je netvlies komen, technisch gezien zie je het, of hoor je het, maar dan is er altijd nog de stap om het ook bewust te pakken, te beseffen. Stond het in het Nieuwe Testament? dat je ziende blind kon zijn? Deze opmerking geldt alleen voor de christelijken, zoals CDA-ers, CU-ers en SGP-ers. De enkele infiltrant daar ook uitgezonderd.

Borsato:

De meeste dromen zijn bedrog
maar als ik wakker wordt naast jou dan droom ik nog.
Ik voel je adem en zie je gezicht
je bent een droom die naast me ligt.
Je kijkt me aan en rekt je uit
een keer in de zoveel tijd komen dromen uit!

Liever niet

 

Sikkel voor de anders denkenden?

We zwiepen in 100 jaar (1933 naar 2030)  van extreem rechts naar extreem links. Degene die in het midden willen blijven en demonstreren voor vrijheid, worden in de extreem rechtse hoek geplaatst. De aanval op mensen die anders denken en demonstreren is een hogere versnelling gegaan met de steeds sterkere koppeling aan ordeverstoring. De coordinator Terrorisme is opgevoerd om dat nog eens te benadrukken. Lubach deed vlak erna een schepje er bovenop. De sikkel staat klaar om degene die hun kop boven de imperatieven willen uitsteken, weg te schrapen. En de gemiddelde NOS-kijker zit thuis, heerlijk warm en met z’n thee of koffietje of anders, een beetje verontwaardigd te kijken naar de beelden. Hoe moeten deze ooit zich herpakken als blijkt dat die gemiddelde demonstrant opkwam voor de vrijheid van iedereen, ook van die gemiddelde NOS-kijker.

Let u op: mensen die demonstreren voor de (liberale) vrijheid, worden neergezet als degene die de liberale orde dreigen te verstoren. Orwell had hem nog niet bedacht. Helaas beschrijft het boek van Orwell ‘1984’ de situatie als de tirannie reeds ontstaan is. Niet de aanloop daarnaartoe.

Ik zal nooit oproepen tot geweld, tot agressie, tot ordeverstoring. Geen Agressief Doen! Niet goed, zinloos, werkt averechts. Maar wel tot Actief Denken. En vanuit het actieve denken de democratie beschermen. Grondrechten en Gezondheid.

De Europese Sikkel staat klaar: er wordt vol ingezet op de bestrijding van andere meningen. Onder het mom van: dit kan uw gezondheid in gevaar brengen.

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/health/coronavirus-response/fighting-disinformation_nl

Let wel: daar is vitamine C voor het coronavirus weer… nu vergezeld van knoflook. ‘Can garlic and vitamine C cure coronavirus’? Nee natuurlijk niet, klopt wat ze zegt, maar kan hooguit een bijdrage leveren aan het immuunsysteem, met vele andere stoffen. Hoewel van knoflook wel wordt gezegd, op een reguliere hbo opleiding Life Science dat het een natuurlijk antibioticum is, net als oregano en honing. En bij veel Covid-patienten wordt wel een vitamine D tekort aangetroffen. Of hier sprake is van een direct oorzakelijke relatie, dat is natuurlijk ook weer de vraag. Maar wat vitamine D erbij, zeker als je huid een tint heeft, is zeker aan te raden. En ik verkoop het niet, verdien er niet aan.

Een wat verwarrende is toch wel: von der Leyen: ‘Trust your health autorities, trust the WHO’. (2.00) Maar in Nederland hangt de dreiging van een strenge lockdown nog boven uw hoofd, terwijl de WHO momenteel adviseert geen strenge lockdown te doen. Maar ja, zo blijft u in ieder geval met het virus bezig. Als u maar VIRUS denkt. Virus-wel, virus-niet, virus-gevaarlijk, virus-nietgevaarlijk, virus onder, virus boven, virus op geld, virus in het riool, viruswaanzin, viruswaarheid, virus zoveel uren overlevend, ander virus, virus-natuurlijk, virus-lab. ALS HET MAAR VIRUS BLIJFT!

 

 

Lubach en PCR en complotdenkers en vaccinatie en 5G en kernenergie

Lubach over complotdenkers. Geweldig die uitzending. Moest vreselijk lachen om wat hij gevonden had. Subliem, in één woord.  Laten we alles is even langslopen. We beginnen maar met kernenergie. Die uitzending heb ik wel eens gezien, maar weet er nog weinig van, behalve dat hij daar positief over is. Gelukkig druist hij niet in tegen het kabinetsstandpunt. Laten we daarbij wel bedenken dat de electra aan moet blijven om die kerncentrales te blijven koelen. Ja, ze leveren elektra maar hebben het ook nodig. En als het netwerk eruit ligt, krijgen de centrales het ook niet geleverd. Het noodaggregaat zal het niet oneindig blijven doen. In het boek ‘Blackout’ vindt u een beschrijving van stroomuitval van 2 weken in Europa (paar eilandjes land hebben nog stroom). Naar aanleiding van een terroristische aanval. Zoals u weet, blijft zoiets tot de mogelijkheden behoren. Hoeft geen Rus of Chinees te zijn, waarnaar meestal verwezen wordt, kan ook een Nederlander zijn. Zo’n lone wulf bijvoorbeeld, die door gebrek aan hechting aan het ontsporen is gegaan. Misschien is een stukje psychologie een optie voor een uitzending, Lubach? de psychologische gevolgen van het afstand moeten houden, van het niet mogen knuffelen, van onthechting? Maar niet té grappig maken!

Of een keer een item over Nikola Tesla? Die duizenden patenten had over het maken van vrije energie. Heel slim dat een auto een Tesla genoemd wordt. Enerzijds ode aan Tesla, anderzijds: Als de naam Tesla langs uw oren zou komen, zou u anders wellicht op zoek gaan. Nu denkt u: ha, die elektrische auto. En weet je wat leuk is Lubach: een item over de elektrische step. Een hippe, moderne uitvinding! ? Elektrische voertuigen al uitgevonden in de 19e eeuw, uitgestorven begin 20e eeuw. De step rond 1910:

 

Het werd toch maar eerst de olie, goedkoper. Ja wie de pompmachines had, bepaalde. Maar gelukkig, anders hadden hele generaties in Afrika in mijnen onder mensonterende omstandigheden moeten werken om het materiaal voor accu’s te delven (zeg je dat zo?). Het wordt nog wat met al dat chemisch afval: accu’s van auto’s, de zonnepanelen over 25 jaar. Tesla? vrije energie… Nee liever minder CO2 maar meer vervuiling. Plantjes helemaal niet blij met gif en minder CO2 voeding. U weet toch dat er soms tankauto’s naar kassen gereden worden omdat daarvan aardbeien of tomaten sneller van gaan groeien, van die extra CO2?

 

Lubach en de ‘complottheorie’ 5G:

Die is niet zo moeilijk:

 • Lubach: 5G is veilig – fake
 • Lubach: er zijn krankzinnig veel onderzoeken gedaan – fake

Bent u al sinds april in het fabeltjes fuik van Lubach gevangen, wat betreft de 5G? Maar een tweede kans nu voor Lubach, en voor u, na het rapport van de Gezondheidsraad 2 september? Lubach, je had in april natuurlijk nog geen achtergrondkennis, daar kon je ook niets aan doen. Het rapport van het RIVM was er wel, de ICNIRP ook. Misschien te ingewikkeld en daarom maar 1 zin van het RIVM rapport gearceerd? Die  10 andere zinnen, die die ene zin toch nuanceren, niet meegenomen? Tja die kwamen pas een bladzijde verder. En die kleine ‘summary’ van de ICNIRP, ergens achterin verstopt, die stond heeeelemaal teveel bladzijden verder:

Ach enige effect

 • zenuw stimulatie
 • veranderingen in de permeabiliteit van celmembranen
 • effecten vanwege temperatuur verhoging (moet niet boven die 42 graden he, Arjan, anders gaan de eiwitjes denatureren.. en dan doen ze het niet meer)

Nu heb je 3 rapporten (RIVM, ICNIRP en Gezondheidsraad) en hoe leuk zou het niet zijn om die eens naast elkaar te leggen? Nee complotland hoef je niet in, daar leeft het niet dominant hoor! Je neemt gewoon alleen de officiele rapporten. En dan ga je eens kijken wat daar gebeurt. En desnoods ga je ook lekker naar ’the pub’ – de databank met medische publicaties (pubmed). De zoektermen-hengel van de Gezondheidsraad kan nog wel wat extra termen als aas erbij hebben. Leuk een uitzending met een hengel. En dan ga jij originele zoektermen bedenken. Bijvoorbeeld: 5G en erectie? die is net effe spannender dan 5G en onvruchtbaarheid bijvoorbeeld. Kan ik straks nog wel een erectie krijgen als ik de hele tijd die 5G mobiel naast m’n piemel hou? Moet jou toch ook aanspreken! Onvruchtbaarheid, invloed op je ballen, ach dat staat als je jong bent verder van je bed. Maar die erectie zit wel in je bed, or on all places. Erectie-loze sex, dé Toekomst? Het nieuwe normaal. Dan wordt je wakker en denkt:  aaaaaaaa, in welke nieuwe werkelijkheid ben ik wakker geworden, help dit is een parallelle werkelijkheid, hij doet het niet meer! (als lezer mag u zijn piepstemmetje erbij denken).

O ja, en vergeet niet, er zijn diverse frequenties, dus altijd goed opletten in pubmed-land over welke frequentie dat artikel gaat. En er is zelfs een artikel over straling en uien. Hopelijk dusdanig klein dat je hengeltje niet breekt.

Nee ik ben niet aardig. En misschien Lubach, moet je ook maar uitspreken wat je opgedragen wordt. De kern van de ellende van Lubach op Zondag is: over veel zaken kan hij heeele grappige uitzendingen maken, eigenlijke over van alles wel. Alleen…. hij brengt fake-news, en vooral over zaken die uw en mijn gezondheid betreffen. Vergeet niet: onze kinderen!  Lubach op Zondag-team of whatever, heeft gewoon schijt aan uw gezondheid en dat van uw kinderen, en zo plat wil ik het wel zeggen. En schijt aan uw denkvermogen. Vaccinatie, 5G, kernenergie, en complotdenkers. De inhoud wordt op een grappige wijze aan de kant geschoven. Onder een Saus Satiree worden gezondheidszaken totaal ongenuanceerd het nederlandse publiek ingeschoven. Allemaal ‘niet gevaarlijk’, nou ja, de complotdenker dan wel. Arjan liegt dat tie barst over 5G, misschien in opdracht van de vrouw van zijn baas, minister Ollongren. En ja, dat item over haar, natuurlijk, anders wordt het wel wat ál te doorzichtig. Irene gaat toch niet voor niets haar partner op de hak nemen. Dat geloof je toch niet. Arjan, je krijgt de nominatie ‘onze Nationale Groot Lieg-Satier’.  Klinkt een beetje alsof je uit een boek van Harry Potter weggelopen bent.

En als Von der Leyen bij mij aan de deur staat, ja ja desinformatie (ja ja op grond van de officiele rapporten zelf) dan stuur ik haar wel ef naar jou door. Het cirkeltje raakt dan natuurlijk wel een beetje verstrikt, want dan loopt het via Irene naar Kasja naar Ursula weer terug. Wat een ellendige rapporten toch…. die zeggen dat er effecten zijn, en jullie van niet. Dus die rapporten zijn fake news? Wat een soep! en dat allemaal ten koste van gezondheid van mensen. En waar draait het om: Centen! en Controle

We hebben nog wat materiaal voor je, Lubach, van de officiele website van de E.de.U gehaald, d.d. 17 juni 2020. (ter info: 2 duimpjes omhoog, 4 naar beneden).

Desinformatie verspreidt zich snel, zo begint het. Dat is wat voor jou Arjan! Begint over de blootstellingslimieten, waarover de Gezondheidsraad zegt..? Maar hoe kan dat nou weer, daar zit van Rongen ook in? Ook nog even één korte video van een arts, een immunologe, op dezelfde EU-site:

Er was volgens de Gezondheidsraad geen invloed op het immuunsysteem bij 5G.  Oke de video werd gepost voor de datum  van het rapport (2 september). Er wordt meestal maar 1 argument van de 5G-bezorgden in de media aangehaald: schadelijk voor immuunsysteem. (voorkennis?) En nu laten we juist een immunologe aan het woord. Weer zo’n koppel-titel, en voor de zekerheid het laatste filmpje nog een keer gekeken: nee er wordt geen woord over Covid-19 of over het verband met 5G  gezegd.

Met de uitkomst van het ICNIRP rapport zou ik eerder kiezen voor een neuroloog of een biochemicus, moleculair bioloog (celmembraan).  En niet één die in meerdere posities zit, zoals van Rongen (heb het maar ontvangen en nog niet gecheckt.. misschien voor nucheckt.nl)

Eric van Rongen is lid van: (blijven volhouden dat er geen belangenverstrengeling is)
• lid Commissie ICNIRP (International Commission on Non-ionizing Radiation Protection. ICNIRP is een particuliere wetenschappelijke vereniging, geregistreerd in Duitsland. Ondanks haar niet-officiële status is zij voor de meeste Europese landen de eigenlijke wetenschappelijke autoriteit op het gebied van veiligheidsrichtsnoeren voor de blootstelling aan elektromagnetische straling. Dr. Eric Van Rongen trad in 2001 toe tot de ICNIRP, was haar voorzitter van 2016 tot 2020 en is nu de vice-voorzitter,
• lid sinds 1992 van de Nederlandse Gezondheidsraad – Commissie Elektromagnetische velden, eerst als commissielid en woordvoerder nu als secretatis,
• lid sinds 1995 van het Internationaal Advies comité World Health Organization (WHO) International EMF Project,
• lid commissie International Committee on Electromagnetic Safety (ICES) van de IEEE. Het Internationaal Comité voor Elektromagnetische Veiligheid (ICES) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van normen voor het veilig gebruik van elektromagnetische energie in het bereik van 0 Hz tot 300 GHz en
• lid van de The Swedish Radiation Safety Authority (SSM). De Zweedse autoriteit voor stralingsbescherming geeft advies en informatie in het geval van een nucleair ongeval en elk ander incident of ongeval met straling.

Of Arjan maakt daar een leuk luikje van, rechts van z’n hoofd….

 

Verdiepen in 5G?

En de nog niet ingelichte lezer, over 5G: ga alsjeblieft niet ‘complotland’ in, want inderdaad daar kom je veel dat gezever over pedo’s, sado’s en satanisten tegen.  In complotland is er inderdaad wel de tendens allerlei theorieen aan elkaar te verbinden, maar niet te vergeten: net als in Medialand. Als Medialand een item maakt van dat aan elkaar koppelen, doen ze het zelf ook. en kan je je afvragen: is hier geen sprake van reactievorming?

Als je je wilt inlezen, zijn de officiele rapporten handig (Gezondheidsraad 2 september, ICNIRP begin 2020, RIVM begin 2020, en nog een WHO rapport). Verder gewone websites met informatie over straling. En niet het filmpje van Bright met Anna, mooi bekkie, lekker gebekt… voor de mannen. Mannen denk nou toch na: Als Anna zegt, niet-ioniserende straling is niet gevaarlijk want het maakt geen atomen kapot, om dan gelijk weer een gevaarlijke uitzondering te noemen, de magnetron, dan klopt het toch al niet meer? Hoeveel hersencellen zijn daarvoor nodig?  En: we bestaan uit moleculen… en blijkbaar is het trillen van moleculen ook niet zonder gevaar voor het levende. Of moleculen die uit elkaar vallen, of waarvan electronen anders gaan lopen.

 

Vaccinatie

Een leuke uitzending van Lubach over de angst van meestal hoog opgeleiden over de toxische stoffen die in vaccins zitten of zouden zitten. Laten we de inhoud van de discussie nog maar zoveel mogelijk buiten de deur houden. En het beestje moet een naam hebben, dus noem je de toxin-angstigen maar niet bij hun naam. Prikangst, daar heb je het over. Beetje belachelijk maken met het naampje. Stevig opzetje voor de framing. En toen verschenen er drie stoffen waar mensen problemen mee zouden hebben, een kwikverbinding, iets dat lijkt op koelvloeistof en formaldehyde. Misschien voortaan gewoon alle echte namen noemen? kunnen mensen na de uitzending misschien wat gerichter research doen? Of hoeven ze zelf niet na te denken? gewoon geloven in het gezondheidsinstituut Lubach.

Eerst maar even formaldehyde. Klein beetje kan in het vaccin achter blijven. Dan moet het er wel op, op het infobriefje over de inhoud. Dat doen we niet zoals de vaatwastabletten van de AH…die bevatten o.a. (onder de lijn met Mention de danger)

 

Sinds ik dit zag, was ik de vaat maar twee keer. 1 keer met tablet, 1 keer zonder. Om de buiten-o.andertjes er af te wassen. Fijn voor het milieu. Maar hoe moet je als burger nou zoeken of die stoffen oke zijn? Of moet je dat gewoon niet doen? Leuk item Lubach: supermarkten afstruinen naar o.a.tjes…of naar desinfectiemiddelen waarop niet vermeld staat dat het voor virussen is. Zoek je dan ook de onderscheidende stof nog even uit? Wat is nou de specifiek virus dodende stof?

Niet op een flesje kijken, niet naar je vaatwastabletten, niet bij een vaccin? Dat deden ze in een lab in Italie wel en onderzochten ook wat er daadwerkelijk in zat, en toen gaf dat wel wat stress, slecht voor de immuunrespons. Lubach: analisten kwamen in de choc… Na een wisseling van regering hadden ouders gevochten tegen de verplichtte 11 of 12 vaccinaties die de vorige regering ingesteld had. En wat werd er volgens een, natuurlijk, ‘complotsite’ gevonden (Dijkhoff zal dit niet in de media willen /zoekterm google: italie vaccinatie schandaal, verschijnt toch nog redelijk hoog)

 • sporen van 65 chemische kruisverontreinigingen van andere productielijnen
 • chemische toxinen
 • onherkenbare macromoleculen
 • verschillende bacteriele peptiden die mogelijke allergenen zijn en in staat zijn om auto-immuumreacties te veroorzaken.

Bij het vaccin benoemen we in Nederland, en bij het coronavaccin, hopelijk, alles, en Lubach benoemd het op z’n simpel-grappigs. Terug naar formaldehyde, bijna vergeten. Een beetje zit erin. Maar… dat kan geen kwaad, want je lichaam maakt ook altijd daar een klein beetje van aan. Dat is biochemische Arjan-logica: Wat het lichaam zelf aanmaakt, mag je er ook inspuiten. Wat maakt het lichaam allemaal wel niet aan:  even denken… uh… CO2… maagzuur…. galsappen… alvleeskliersappen…speeksel…hersenvocht…poep en pies….

Dat heet een ‘onderliggend argument’ Arjan, Havo 5 Nederlands eindexamen stuf.  Jouw argument is: het is niet erg formaldehyde in te spuiten, want het lichaam maakt dat ook altijd een beetje zelf. Onderliggend argument is dan: wat het lichaam zelf aanmaakt, mag je er ook inspuiten. Nou en dan kan je wel wat voorbeelden noemen van wat je niet zomaar in een arm van een kind zou moeten spuiten. Daarmee zeg ik niet dat de stof perse slecht is. Alleen dat jouw argumentatie slecht is. In satire moet je nog wel een beetje bij de feiten blijven hoor. Niet die complotters onwetenschappelijkheid verwijten en dan zulke redeneringen opzetten. Dan kan je je beter maar gelijk bij Lange Frans voegen. Als Korte Jan. De muziek moet wel beetje afgestemd worden… Frans en Bach… mwah…. Alternatief: Lange Frans en Lulbach? Of Lange Frans en Luh Bah… Misschien ging je met die naam wel undercover voor jouw uitzendingen over chinezen. Tjonge jonge, op of over het randje van racisme. En jij verkoopt gebakken lucht, u luchtbak? Lange Frans en Luh Bah in z’n Luchtbel. Een challenge, zullen we die er maar van maken?

En nooit gehoord van farmacokinetiek? Moeilijk woord. Maar het team is er toch ook nog?  Farmacokinetiek beschrijft zegt wiki (nee ook niet zo’n wetenschappelijke bron): de lotgevallen van een stof die aan het lichaam wordt toegediend. En onderscheiden worden: absorptie, distributie, metabolisme (omzetting in metabolieten) en excretie (pies meestal, hoewel huid en longen en lever-gal ook kunnen). Het maakt ook nog eens wat uit, op welke manier het toegediend wordt. Een stof via je armen is iets anders dan oraal of rectaal bijvoorbeeld. Aspect 2….

En dan hebben we nog aspect 3: wat doet tie stof in het lichaam? Bij het zoeken naar de eigen productie kwam ik er eerlijk gezegd niet uit. Is het een kleine tussenstap in een biochemische reactie? ik weet het niet, misschien dat jouw team daar nog een oplossing voor weet. Maar daarnaast. Weet je, een aantal jaren, meekijkend in de boeken van m’n dochter dacht ik vaak: hoe kunnen ze nou in godesnaam (evolutienaam dan wel) weten hoe zo’n transcriptie-eiwit dat op het DNA moet aanhechten voor transcriptie eruit ziet? Hoe moet je dat nou vangen? Het hecht en voor je het weet is het gen al afgelezen en is er een strengetje RNA gemaakt en laat het eiwit het DNA weer los. Hoe moet je dat doen met een levende cel?

Totdat er een keer het antwoord kwam: het wordt gefixeerd met, jawel formaldehyde. Gewoon daarmee het transcriptie-eiwitje vastlijmen op het DNA. En dan eruit gepeuzeld en geanalyseerd. Hij doet het niet meer, dat begrijp je wel. Ik vroeg voor de zekerheid nog een deskundige, formaldehyde? Voor ik het wist vloog het eruit ‘Dat fixeert álles!’. en uh ja…. dus we spuiten het in…. en dan? wat het tegenkomt plakt het op elkaar? Van allerlei stoffen? Transcriptie-eiwitjes in willekeurige cellen? zodat de genen niet meer afgelezen kunnen worden, er geen mRNA ontstaat, de ribosomen werkeloos wachtend op dat sliertje, aminozuren die zich staan te vervelen? Maar het enzym wat in die cel nodig is, wordt dan niet meer gemaakt, dat begrijp je wel, toch? Lubach

Zwangere studenten/patholoog anatomen mogen geen obducties doen vanwege de formaldehyde. Gevaarlijk voor de ongeboren vrucht. Patholoog-anatomen mochten het van de WHO niet bij overleden COVID-patienten. Gevaarlijk voor… een ineens opspringend virus? of voor een opspringend inzicht… ? Gelukkig dat ze het wel deden. Weet je Lubach dat artsen (en ruimer wetenschappers) het meest gecensureerd zijn op de social media. En Janet bleef er tot onlangs gewoon opstaan.  Denk eens even…. observaties en gedachtengangen van artsen…. en ja corona betreft zowaar het medische…. gecensureerd.

Formaldehyde… meer bronnen:

 • spaanplaat: zonder keurmerk, maar met KOMO-keurmerk bij zeer grote oppervlakten (bijv. voor aftimmeren van een hele zolder) kunnen toch hoge waarden vrijkomen
 • Houtlijmen: kan
 • Glas en steenwol
 • Ureumformaldehydeschuim (klinkt naar urine..): isolatieschuin voor spouwmuurisolatie. Het kan vervolgens de woning binnendringen via doorvoer openingen voor leidingen of naden en kieren in de spouwmuur. De formaldehyde afgifte is meestal het hoogst tijdens en tot enkele weken na het aanbrengen van het UF-isolatieschuim.
 • woningtextiel: overgordijnen, vitrage, vloerbedekking. Weinig afgifte.
 • maar verder: gasfornuizen, geisers, brandende open haard, brandende kaarsen, lichaamsverzorgingsartikelen als shampoo, haarversteviger, nagellak, parfum en tandpasta (o?). En tabaksrook.
 • Buitenlucht, geen ontsnappen aan dus: grootste deel afkomstig van gemotoriseerd verkeer. kleine bijdrage door verbrandingsgassen van houtkachels en open haarden.

De GGD Zaansteek-Waterland geeft nog wel wat tips voor een goed binnenmilieu. Maar… zo’n kleintje inenten…en het gezin is net verhuisd en nog aan het verbouwen. Paps is de zolder aan het aftimmeren met spaanplaat en steenwol. Het huis wordt ondertussen ook gelijk maar voorzien van spouwmuurisolatie. Snel wordt na het aftimmeren het parket erin gelijmd. Het kleintje zit in een wipstoeltje te kijken, want mams moet even zich opmaken voor een avondje uit. De nagellak lucht, haarversteviger en parfum fladderen omhoog. Gauw het kindje nog even de haren wassen van alle troep. Gelukkig dat paps en mams niet roken en het kleintje nog geen tandjes heeft. En het kleintje krijgt maar even snel wat pakjes drinken, zero.. want suiker is niet zo goed. Zero suiker, zoveel aspertaam. En dat valt in het lichaam nou net uiteen in formaldehyde en nog iets.  Lubach, maak hier eens een leuk item van! Voordat in dat lichaampje van dat lieve kleintje wat teveel op een plek vastplakt. En ouders: zorg voor een formaldehyde-vrije omgeving als je je kind gaat inenten. En niet troosten met zero-ijsjes of zero-snoepjes of andere ZeroZooi.  Gewoon zero van die Zooi: aspertaam en suiker.

En… wat is nou het aller frappanste… Lubach vergeet het vergeet-metaal: Aluminium. En daar zijn juist de meeste problemen over? Ach vergeten, alu pannetjes thuis Arjan? teveel uit alu bierblikjes gedronken.. Of teveel alu hoedjes opgezet bij items over de complotters. ‘Hoe zou een complotdenker zich nou voelen?’ denkt U als lezer er even het toontje bij. We kunnen wel invullen wat hij dan zou zeggen: ja, er was ooit eens 1 onderzoek waarin een relatie Alu-Autisme werd gelegd, maar dat is weer teruggetrokken. Ja dat klopt vast. Alleen dat was nou net niet het enige onderzoek Arjan. En om je een lichte hartverzakking te bezorgen (oe… beetje agressief), heb ik een mooi overzichts artikel van begin 2020, toch vrij up to date, om je in te lezen. Op naar The Pub, krijg  je een glaasje, bespaart je weer een aluminium inname: Aluminium toxicosis: a review of toxic actions and effects:  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7071840/

Blikje weg, Glaasje op.. laat je informeren! The pathological conditions associated with Al toxicosis are desquamative interstitial pneumonia, pulmonary alveolar proteinosis, granulomas, granulomatosis and fibrosis, toxic myocarditis, thrombosis and ischemic stroke, granulomatous enteritis, Crohn’s disease, inflammatory bowel diseases, anemia, Alzheimer’s disease, dementia, sclerosis, autism, macrophagic myofasciitis, osteomalacia, oligospermia and infertility, hepatorenal disease, breast cancer and cyst, pancreatitis, pancreatic necrosis and diabetes mellitus.

Dat wordt voortaan kratjes slepen! geen zesblikpakken meer. En voor 20.00… Zou AH to go nog mogen bezorgen na 20.00?  En oeps, autisme staat er toch weer tussen. Niet uit te roeien, dat idee. Maar je gaat effe voor de duidelijkheid toch geen aluminium maatschappij promoten, in verband met het klimaat? Aluminium als oplossing voor het CO2 probleem? o wacht die kan ik niet meer vinden, die site die dat deed. Wel anderen met tegengestelde berichten…. maar voor een andere schrijven.

Nou en weet je, je hebt een aluminium-ontken maatje, een zuster. Janet Ossebaard. Ik hoor je al ieeeuwwww zeggen. In haar Covid-serie sprak ze over de ingredienten van vaccins en over kwik. Waar bleef bij haar het aluminium? Terecht sprong Pepijn van Erp op haar, met een debunk artikel, over dit en veel anders. Ook zijn pupil Harry Hol uit Hol-land (hij snapt hem) deed mee.

 

Lubach, PCR test, complotdenkers : de elitekaart

Laat ik voor de duidelijkheid zeggen dat ik de uitzending heel leuk vond! heb echt moeten lachen. (ware het niet dat de totale instorting van de maatschappij berust op de PRC) Grappige selectie. En hij was subliem! Echt waar Arjan. Die PCR test. Dat was subliem, ik kan het niet vaak genoeg herhalen, echt dat moet je niet alleen bedacht hebben.  Een eerdere uitzending had je geheel besteed aan het probleem van het aantal beschikbaar PCR testen. Vreselijk leuk en treffend. En dit betrof dus? het aspect ‘kwantiteit‘ van de PCR test. Toen dacht: wouw! heel goed. Mensen horen tegenwoordig zo in de ether ‘PCR test onbetrouwbaar’ rond galmen, in complotland en ook daarbuiten. Ik dacht: zo slim, om het onderwerp PCR test in te vangen in het aspect kwantiteit. In te vangen, af te leiden. Maar nu, je overtrof je eigen subliem zijn (maar ook compliment voor je team): op subtiele wijze kwam het aspect ‘kwaliteit‘ voorbij, om met drie stapjes geloof ik, al surfend  in het moeras van pedoland te geraken. De betrouwbaarheid schoof je zo het moeras in. Wat heb je gedaan, bewust, het kan niet anders: koppeling in hoofden kijkers willen aanleggen: o die complotdenkers die het over de betrouwbaarheid van de PCR test hebben, zijn van die mensen die maar bezig zijn met pedo’s en pizzagate. Die politici en journalisten daarvoor uitschelden. Maar baas boven baas blijft natuurlijk nog de journalist, die had slechts 1 zin nodig om 5G aan pizzagate te koppelen. Jij moest nog doen of je weg gesurfd werd. Nee, geen zelfsturend Lubachje. Je ogen gaan vanzelf naar pedo-links. Of nee natuurlijk niet, het was de opdracht die klaar lag. Ook geen zelfsturing dan. Je stuurt jezelf niet Lubach. Linksom of rechtsom.

Het menu in Medialand is wat veranderd. Ware het eerst de platte aarde pannekoek die je in je gezicht kreeg als je een kritische mening uitte… O, je twijfelt of 5G goed onderzocht is? complottheorie! je gelooft zeker ook in de platte aarde!…. nu krijg je de pizza in je bek. Het woord is gefatsoeneerd inmiddels, toch? Kop dicht! en naar de kijker/luisteraar: klein pizzaatje op je voorhoofd, met 1 gaatje in het midden voor dat ene narratief. En op dit moment wordt vol op de pedokaart ingezet. Wouter heeft al maanden lopen opruien. Coorinator Terrorisme: ga daar maar eens langs. De grootste opruier in Complotland verschijnt niet in de fotootjes bij Lubach?

Nu we toch op de sex-toer hierboven gingen. Ergens mei sprak ik bij de NOS over: Biwwen. Je moet het uitspreken, dan lijkt het nl. ergens op. BIW: iets Beetpakken, Inpakken en Wegzetten. En zo ook Lubach, want dat komt denk ik uit eenzelfde geldpotje. Ik vind persoonlijk dat het meer journalistiek bevat als iets beetgepakt wordt en uitgestald wordt. Met een mooie midden ruimte waarin uitnodiging is tot dialoog en tot denken. Driedubbele D: iets dat toch meer bij een democratie past dan biwwen? Democratie, denken en dialoog/debat, in vrijheid, en niet gecensureerd door de minister van censuur, Ollongren. Wat vind je, Arjan? Je mag het ook fluisteren.

Maar die PCR test onbetrouwbaarheid. Hoppa daar zaten we met Lubach in pedoland. Van waar die fascinatie voor dat stuk? Als je met inhoud begint, kan je je met surfen toch wel concentreren en op je lijn blijven? Ben je zo snel af te leiden, of trekt dat gewoon. Even voor de duidelijkheid: ik zie je echt niet als pedo. Ik ga niemand voor pedo uitschelden, of voor sado of satanist. Wie de (zwarte) klomp past, trekke hem aan. En laat me ook niet verleiden te stellen dat Harry Hol tot een club behoort met z’n uitdagende T-shirt.

Het Hol-t-shirt-fuik? Fuik voor complotland: zie je wel: hij behoort ertoe! Ach denk het niet… We moeten niet alles als fuik gaan zien.

Maar ja, het is misschien de trent momenteel, pizzagate.  De correspondent koppelt 5G aan pizzagate, in de zomer. De Nos zendt nog een keertje dat complot-item uit, waarin weer die 5G voorkwam, en ja hoor, weer pizzagate. Het restaurant in het Mediapark is vast al die tijd dicht geweest, en was het pizza eten. Met als toetje gebakken lucht? Luchtbak. O een T teveel..

NOS: 7 weken na het verschijnen van het rapport van de Gezondheidsraad. Dat is toch wel genoeg tijd om het te lezen? Gelukkig brandde Arjan zich de vingers niet aan 5G afgelopen zondag. Ik maar wachten, dacht… daar komt tie weer. Maar nu geen 5G aan pizzagate maar de PCR test eraan gehangen. Beetje afwisseling moet er blijven toch? Houdt het toch weer spannend om te kijken. Die pizzagate is multikuppelbaar.

Heb je niet bij Lange Frans dat youtuba filmpje gezien van die Duitse advocaat die rechtszaken gaat starten in verband met die kwalitatieve misstanden van de PCR test? Anders is tie hier te zien, voor zover niet weggehaald. Artsen en advocaten, nou alleen die een andere mening hebben, worden het snelst verwijderd. De advocaat heet Dr. Reiner Fuelmich. Zijn stelling: Coronabeleid grootste misdaad ooit en PCR test werkt niet. Hij spreekt van een PCR-pandemie.  https://www.youtube.com/watch?v=J49_x8-gzDM. 

Hij werkt met een internationaal netwerk van advocaten die de afgelopen tijd artsen en wetenschappers hebben geinterviewd. Internationale rechtszaken zullen starten. Advocaten kunnen zich aansluiten. Even wat betreft advocaten: Die advocaat bij de rechtszaak van de horeca onlangs. Dat schijnt aangetrouwde familie van iemand van het kabinet te zijn. Begrijpelijk afgewezen dus.

:

Deze staat er nog. En youtube van Janet Fall Cabal bleef tot onlangs staan. Alle shit over de Cabal die ze daarin uitstort, mag wel blijven staan? Wat artsen en advocaten zeggen niet? Arjan waar blijft nu de wetenschap? zou je dat Irene eens kunnen laten vragen aan Kasja? Janet wel, artsen niet?

Zelf kwam ik al surfend, en echt waar, bij het volgende filmpje uit. Ik deelde het aan iemand en vroeg me even later af hoe ik nou in godsnaam bij dat filmpje terecht gekomen was. O ja, ik keek even hoe je nucheckt schreef, met of zonder T. En toen zag ik een item over de PCR test, toen ik klikte, zag ik een naam, daarop gezocht, toen kwam ik bij Erasmus, Marion Koopmans kwam langs, en ik klikte op de foto van de man in het filmpje, en toen kwam ik met nog een stap bij dit filmpje. En excuses als deze man het echt spannend vond voor de camera en daarom zo aarzelend sprak, maar anders komt het bij mij toch over als niet helemaal kloppend (of kan nog allebei)

 

De elite-kaart

Er zijn organisaties, vooral wereldorganisaties die wel voor een wereldwijd gecoordineerde aanpak pleiten en er zijn ook redelijk veel filmpjes met mensen die spreken over een NWO. George Bush sr nog 11 september 1991. Mooie cijfercombi bedenk ik me nu. Maar ik ben niet van de numerologie.

George Bush sr: https://www.youtube.com/watch?v=byxeOG_pZ1o

Een world government, new world order, echt dat verschijnt op meerdere plekken, wordt uitgesproken door meerdere mensen. Zal later de links nog toevoegen. Allerlei namen zijn er ‘illuminati’, ‘cabal’, ‘bloedlijnen’, elite van allerlei. In Medialand wordt dit standaard als element van complottheorien gebracht, deze elite-kaart. Met direct toevoegingen als: mysterieus, rijk, kwaadaardig, slechtste voor met burgers, duistere plannen. Zodat het als heel belachelijk bij de gemiddelde burger over komt.

Nu is het ook echt wel zo dat je je in complotland kan verdrinken in allemaal ellende over bloedlijnen, stambomen, witte grijze zwarte paus hier, loge daar. Het leidt tot weinig, alleen tot een bubbel, een fuik. Ja inderdaad dat fabeltjes fuik van Arjen. En wat heb je eraan als mens, je te verdiepen in van alles wat niet te verifieren is? Het leidt je alleen maar af van het hier en nu. Voor mij bestaat de groep vooral uit Big Business, de elite een beetje gedowngraded. Big Business Bedrijven met Belangen, natuurlijk vooral geld. En als we dan de spreuken volgen: De duivel schijt op de grote hoop, Geld is macht, Macht corrumpeert… dan is het toch wat invoelbaar? Geen elite die ergens ver weg, mysterieus zit. Maar multinationals. We worden regelmatig om de oren geslagen met schandalen. Het draait om geld, de centen. Interesseert de multinationals trouwens ook nauwelijks een biet als een schandaal naar buiten komt, want na 3 dagen is er al weer een nieuw item in het nieuws dat de aandacht trekt. Geldt trouwens ook voor politici. Als er iets voorgevallen is, wordt een korte biecht gedaan, drie dagen later meestal weer overgewaaid. Die Big Business heeft primair geen kwalijke bedoelingen richting de bevolking, maar wel belangen richting zichzelf. Daar krijgen we wel de negatieve gevolgen van.

Verdiepen in die cabal-ellende…. ingezogen worden in een bubbel…  is dat wellicht ook de bedoeling? Ik zit ef met volgorde probleem, maar ik probeer maar. Als we er vanuit gaan dat er rijken zijn (die zijn er), die bedrijven hebben, en belangen, en projecten willen uitrollen die wellicht niet zo gunstig voor mensen uitvallen. Dan weten ze: burgers gaan dat vroeg of laat opmerken. Er moet dus stevig ingezet worden op beeldvorming. Om het beeld gunstig te houden. Laten we hier Project 5G nemen. Naar mijn mening is dat momenteel ook één van de hoofdprojecten. Het wordt toch wel hieronder zo’n beetje Janetje 1.5. U moet maar kijken of u doorleest.

Of eerst nog even het proces van framen als complotdenkers kort.

 

Kennis is macht: geef burgers geen kennis. Instrument: ‘complottheorie’

In de media is de afgelopen maanden het patroon meer en meer helderder geworden, hoe getracht wordt kennis bij de burger weg te houden. Doorgaans is er bij theorievorming sprake van een aantal elementen:

 • feiten, gebeurtenissen
 • waarneming
 • denkproces over wat waargenomen wordt, en in het kader van complottheorie: anomalieen worden waargenomen en wordt over nagedacht
 • vorming gedachten, gedachtengoed/theorie

Wanneer er een gedachtengoed (Lubach zal zeggen een gedachten-fout) ontstaan is, kunnen mensen daarmee aan de slag, verifieren of falsifieren. Klopt het wel? klopt het altijd? etc. etc. In ieder geval, de focus wordt de theorie. Behalve in media als er framing plaats gaat vinden. Dan wordt de focus verschoven van theorie, inhoud naar de persoon:

Complotframing: focus van inhoud naar persoon

Alhoewel,  een stukje zogenaamde ‘inhoud’ blijft er wel: de elite-kaart wordt gespeeld. Maar verder gaat de focus naar

 • de persoon van de complotdenker: die is angstig, verward en /of boos en/of wantrouwend en/of agressief en/of meer intuitief dan analytisch, etc.
 • de cijfermatige aspecten van de complotdenker en   ‘complottheorie’: hoe vaak komt het voor, onder welke leeftijdsgroep, welke politieke voorkeur, op welke sites, hoevaak gedeeld, etc.

Maar iets inhoudelijks bespreken? neem die onbetrouwbaarheid van de PCR test? nee wat complotland doet, doet Lubach even zeer. En nogmaals: de instoring van de maatschappijj wordt gebaseerd op de testuitslagen van een PCR die de lockdown moet rechtvaardigen. Lubach: je draagt bij aan misdaad tegen Nederlanders! of schuif je het af op Irene, die via bed naar Kasja, die naar Rutte, en Rutte weer naar de Nederlanders: ja ik wilde geen lockdown, heb het zo lang mogelijk tegen gehouden, maar de PCR cijfers, de ziekenhuis opnames, en die mensen die zich niet aan de maatregelen hielden!

Volle IC’s bij griep epidemieen

 

Project 5G, decennia millimetergolven én reeds gezondheidsonderzoeken

Eerst even: de wil tot greep op de bevolking en de bevolkingsgroei komt al minstens voor vanaf het midden van de 20e eeuw. Kissinger liet daar in de zeventiger jaren een rapport over opstellen. Diverse vooraanstaanden hadden het over depopulatie: minder mensen op de aarde. Bijna iedereen hoor ik het ook zeggen: er zijn teveel mensen. En waarschijnlijk is de weg naar die wereldcontrole zoals verdekt opgesteld is in Agenda 2030 al decennia oud. Misschien zo oud als de Verenigde Naties, in 1945. Naties verenigd onder een wereldregering.

Wat is er natuurlijk niet fijner dan technologie die het ook mogelijk maakt die greep te krijgen? 5G biedt hiertoe de gelegenheid. en 5G heeft een lange aanloop gehad. Het RIVM meldt in haar rapport dat de ontwikkeling in 2008 gestart is en dat in 2012 internationale experimentele projecten uitgerold zijn. Let wel eind 2019 vroeg de regering om onderzoek naar de gevolgen! Terwijl de EU het al vol in de planning had staan. De Gezondheidsraad zou het leveren in kwartaal 1, toen in kwartaal 2 en het werd kwartaal 3, even wachten op een slideshow moment? een van de zoekdata in het rapport is 20 maart. Is  /5, tot dat dan de eerste of de laatste keer dat er gezocht is, of de enige keer? De reden van vertraging was dat er zoveel literatuur door te spitten viel. Maar 20 maart gaan zoeken is wel heel vlak voor de deadline. Of werd het toen pas gevonden. Maar ja, in ieder geval nog sneller dan bij de belastingaangifte van sommigen.

Maar daarnaast zijn  er al veel langer, decennia,  militaire toepassingen geweest van de frequenties die nu gebruikt gaan worden. In de jaren 70 bijvoorbeeld was er al onderzoek naar de gezondheidseffecten van millimeter golven. Dat is toen door de CIA classified verklaard, tot 2004/5 , tot 2012. En daarna is er weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

Voor meer info: https://www.orsaa.org/research-papers.html  Ik zie nu dat er al in de jaren 40 onderzoek was…..  Wat bij onderzoek naar de frequenties van radar trouwens opviel is dat wiki stopt met het vermelden van frequenties ook zo rond die tijd. Toen gingen ze nl. al naar die milliemetergolven. En dat wordt niet vermeld. Op andere sites vind je het wel weer, zoals frequentieland.nl. Maar dan is het even zoeken. Dat is wel millimeteren…

Welke gezondheidseffecten werden genoemd? niet best in ieder geval.’ structural alterations in the skin and internal organs, qualitative and quantatiative changes of the blood and bone marrow composition and changes of the conditioned reflex activity, tissue respiration, activity of enzymes participating in the processes of tissue respiration and nucleic metabolism’. (5-8 mm golven). Er wordt ook gesteld dat er in literatuur nauwelijks informatie is over de biologische effecten van de mm frequenties ‘although that range is widely used in technology’ (1977). Bron: https://www.cellphonetaskfore.org/wp-content/uploads/2020/05/Zalyubovkaya-1977.pdf.

Sprak ook onlangs een man die bij de marine had gevaren, 45 jaar terug. Ze mochten niet bij de radar komen als deze aan stond, anders verbrandde je van binnen. Een leger-jongeman zei me onlangs dat bij de radar op de basis een rood-wit lintje gespannen staat om de radar. Te gevaarlijk. En dat beschermt waarschijnlijk wel, rood-wit? Een ander die ik 20 jaar geleden sprak was uitgezonden geweest naar Afghanistan. Bij het aanzetten van de radar moesten ze in een volledig gesloten container zitten voor bescherming. Echter velen kregen naderhand toch zaadbal of teelbal kanker.

Natuurlijk zal gezegd worden: ja, maar daar is het vermogen groter. Dat zal niet zo zijn bij het 5G netwerk. Ik snap het dan niet helemaal meer, want de gezondheidsraad zegt toch dat er nog geen kennis is over de mate van blootstelling? De Gezondheidsraad zocht overigens bij onderzoeken vanaf, wat was het ook al weer… 2009? Maar in ieder geval ergens in die buurt.

 

Project 5G, moverende redenen

Dat 5G netwerk geeft de mogelijkheid tot een grotere controle van mensen. De mobiel wordt van meerdere kanten door zenders gecontact. De grote zenders die we vooral langs rijkswegen zien staan, maar ook de kleine zenders in lantaarnpalen bijvoorbeeld. Er komen van meerdere kanten bundels straling aan. Met de mobiel in de hand wordt je goed volgbaar.

Alles moet ‘slim’, ‘smart’. Slimme dit, slimme dat. Hoezo een slimme zelfrijdende auto? die is niet slim, de software is hooguit slim – gemaakt! de zenders en ontvanger zijn slim – gjuist emaakt! Dat bijvoeglijk naamwoord ‘slim’, dat bevat een zo hoog gehalte aan manipulatie. Hoe niet slim bent u om dat niet door te hebben. En als u slim wilt lijken, moet u geen ‘slimme’ zaken kopen.

De geinspireerde hamer is natuurlijk ook onzinnig. De hamer raakt zelf niet geinspireerd. Slechts een persoon die geinspireerd wordt met de hamer te slaan. En vraag op wie of wat? op virus of

En dan hadden we nog de intelligente lockdown, variant op ‘slim’.  Totaal voorbijgaand aan de vraag of een lockdown uberhaupt wel ‘slim’ is. Slim om zo die stap over te slaan met ”slim’. En is het corona-jargon al aardig in uw hoofd getimmerd? de pandemie was nauwelijks begonnen of het klonk al: anderhalvemeter samenleving, social distancing, alleen samen krijgen we corona onder controle. (misschien de woorden hutselen: alleen met corona krijgen we samen onder controle).  Mensen die galmen: we hebben een virus te bestrijden. Voorbijgaand aan het feit dat het al decennia niet gelukt is met het griepvirus. Alhoewel ik geloof dat corona eindelijk het griepvirus onder controle heeft gekregen, want die is aardig uit de statistieken verdwenen. Zou u dan nog een griepvaccin halen? Er is een oplossing voor, het verdwijnen: de anderhalve meter…

Het wordt gebracht als iets moois: internet of things, zelfrijdende auto’s etc. etc. Je kan sneller filmpjes downloaden. Ik zou zeggen: kijk uit als je na veel porno-download de mobiel weer in je broekzak doet. Misschien komt tie de volgende keer niet meer overeind. Als je mannen niet in hun hoofd/bol meer kunt bereiken (ach, die 5G geen probleem, zal wel meevallen, er is al zoveel straling en we leven nog, etc. etc.) dan moet het maar via de ballen zou ik zeggen.

Controle is niet het enige. Het is natuurlijk ook een enorme technologische uitdaging om zoiets te maken. Laten we echter niet zeggen: wetenschappelijke uitdaging. Technologische vooruitgang is technologische vooruitgang en ook slechts technologische vooruitgang. Natuurlijk draagt wetenschap hierin bij. Maar die technologische voortschrijding is soms heel slecht voor de gezondheid. Een atoombom maken is ook technologische vooruitgang, maar daar gaan de getroffenen wel hartstikke dood aan. Aan de andere kant is dezelfde ioniserende straling soms handig bij de aanpak van tumoren. Alleen bij straling: gericht plaatselijk, tijdelijk, gedoseerd, op de goede golflengte. Belangrijk is goed te onderscheiden met het criterium  gezondheid van mens en milieu. En niet een stel gefixeerde wetenschappers op het ontwikkelingsniveau van 5-6 jarigen, in permanente regressie, het regressie fuik, hun bouwwerkjes te laten maken.

 

Project 5G, officiele instanties

Big Business, Big Boss en 5G. Big Tech en Big Telecom nemen in ieder geval daarin deel. Maar ja, er komen natuurlijk gezondheidseffecten, want dat was al decennia bekend. Er moet wat opgetuigd worden. Wat heb je daarvoor nodig? de politiek, de media en wetenschappers, en wereldorganisaties met ‘goede doelen’.  En met de steeds meer waakzame burgers moet het goed voorbereid worden. Zeker als 5G gepaard moet gaan met de overstap naar een totale wereldorde, een wereld-totalitaire staat. Waarschijnlijk was WO 2 nog niet afgelopen of het idee ontstond al, of was er zelfs al.

Nu denkt u misschien: ja, maar dan zijn er zoveel mensen bij betrokken, daar gaat vast iemand uit de school klappen. Dat kan niet anders. Echter, wat één van de manieren is om zo’n totaal project in stand te houden is fragmentatie. Bovenin wat mensen die het totale overzicht hebben, en daaronder wordt het in groepen opgedeeld die meestal, zeg maar altijd, niet van elkaar weten. Ik hoorde een keer een verhaal van een undercover, 20 jaar terug. Ergens wekenlang een klus doen, om. 18.00 werd uit het niets gezegd: morgen om 9.00 word je opgehaald, sta klaar met je spullen. Hij mocht van niemand afscheid nemen, wist niet waar hij naar toe ging. De boodschapper wist het ook niet, want de volgende dag kwam iemand anders hem ophalen. Die zal hem waarschijnlijk naar een punt gebracht hebben waar weer een volgend persoon hem overnam. Zodat de ophaler ook niet wist waar de undercover naar toe ging. Dit in het klein, maar zo werkt het ook in het groot. Toegegeven, als ik zo’n niet op morele gronden gegrondvest project zou uitvoeren, ik zou echt hetzelfde doen. Verdeel het en heers, niet alleen van heersers naar bevolking, maar ook binnen je eigen projecten. En dus kan iemand, mocht het lukken uit de school te klappen, slechts een stukje meedelen. En aan de andere kant overziet hij niet de echte ellende van het project. Dus wordt zijn geweten ook minder aangesproken. Wellicht dat de ingevangenen nu wel inzien welke gevolgen er zijn……?

Uit de school klappen: dat doe je ook niet zo snel als het je natje en je droogje is. Je inkomen, wat natuurlijk hoger zal zijn dan gemiddeld. Zo hou je mensen wel binnen. Geld houdt binnen. In de zomer sprak ik op straat iemand die zei dat ze in hun werkeenheid al eind jaren 70 wisten dat die bommen in Volkel lagen.  Toen ik vroeg waarom niemand wat zei was het antwoord, begrijpelijk:  het was ons inkomen.

Een handig hulpmiddel bij het binnenhouden is het theoretisch materialisme: er is niets anders dan deze materiele werkelijkheid. Een gelovige zou z’n gedrag nog bij kunnen sturen met het  idee van hemel en hel. Hoewel de Tweede en Eerste Kamer grizzetelijken toch meer waarde lijken te hechten aan de tijdelijkheid van hun Kamerbestaan dan aan een goed Eeuwig Huis.(spoedwet) Een spiritueel iemand die van reincarnatie uitgaat zou ook z’n gedrag nog wat bij kunnen sturen, want je wilt in een volgend leven toch geen vervelend karma. Al zou reincarnatie niet bestaan, maar mensen er wel in geloven: het zou de wereld er in ieder geval een stuk beter op maken. En heel soms krijgt iemand nog een tweede kans, of dient het een groter goed: opdat het beter gezien moge worden!? Anders snap ik Gods wegen van de 20e naar de 21e eeuw niet heel erg.

Geld houdt binnen. Angst houdt tegen. Uit het project klappen, dat kost iets: je leven, dat van je familie, je reputatie, je baan, etc. Natuurlijk worden project-deelnemers de hele tijd gescand. Dan doen zelfs de micromanagers in een klein bedrijf al. Dat gaat niet ergens verloren bij de weg naar de top. Of is daar zelfs erger, omdat de belangen vele malen groter zijn. Zelfs mensen die niet in het project deelnemen, maar iets niet in het belang van het project uitspreken, verliezen hun baan. Neem de artsen de laatste tijd, vooral in Engeland, die zich kritisch uitspraken. Zo ontslagen. Dat is toch vreemd he, vindt u niet? dat wetenschappers zich niet meer vrij in hun wetenschapsgebied mogen uitspreken? Herinnert u zich nog een wetenschapper in Californie die aangaf dat hij de volgende dag iets belangrijks over corona wilde zeggen? Nou net die avond vermoord, nee nee lag in de persoonlijke sfeer. De moordenaar had suicide gepleegd, case gesloten.

Fragmentatie, angst, geld. Maar als iemand dan toch het ziet én de moed heeft, waar moet deze dan naar toe? misschien bereikt tie een klein kringetje, maar bij de media erdoorheen komen gaat echt echt niet lukken. M’n pa zei pas nog: waarom komen andere gedachten niet naar buiten? ja, de media. En ik denk ondertussen dat dit het krachtigste instrument is. Niet de politici op de eerste plaats. Belangrijk is om de bevolking, laten we zeggen wat betreft 5G, in het fabeltjes fuik te houden, van Lubach.

En even hier het aspect, wil vanuit de bevolking. Diverse keren had ik van mensen vernomen dat het zo geplooid zal worden dat de bevolking de wereldregering, ook al is er beperking van vrijheden, zelf zal willen. Wat van bovenaf gewenst wordt (Big Boss/Business) zal een zodanige aanloop hebben dat het als wil vanuit de bevolking omhoog komt. Ik dacht: nee, dat heeft toch iedereen door! dat werkt zo niet. Totdat ik pas het verhaal van de mondkapjes vol verbazing volgde. U weet het: van Dissel: mondkapjes medisch weinig toegevoegde waarde, het is hooguit een politiek besluit. Rutte gaat het adviseren. Maar de oppositie vindt het te onduidelijk, en ook komen de geluiden vanuit de bevolking. Dus Rutte neemt een volgend stapje en gaat het dringend adviseren. Maar legt de verantwoordelijkheid, zijn woorden, ‘bij het gebouw’, ‘bij de uitbater van het gebouw’. Dat zei hij toen hij werd geinterviewd door een NOS-verslaggever over het mondkapje, die hij vervolgens als votje uit z’n zak haalde. Hij droeg hem tot de draaideur van het gebouw, want daarna was het dan geen openbare ruimte meer. (virus houdt alleen van openbare binnenruimtes…). Op de vraag of hij het mondkapje een tweede keer kon opzetten, kon Rutte geen antwoord geven. Het was niet een gespeelde scene want de blik werd een beetje fel. O hij zou het uitzoeken, daar was dat overleg ook voor. Nou het was allaang nautuurlijk gezegd: geen 2 keer.

Maar in ieder geval, toen kwamen er geluiden uit de samenleving: mensen die het maar onduidelijk vonden, supermarktmanagers die de verantwoordelijkheid kregen voor wel of niet. Er kwam een dwingende vraag uit de bevolking naar meer duidelijkheid. Toen zei Rutte: oke, jullie willen het, dan maken het verplicht! Een bevolking die duidelijkheid boven vrijheid verkiest. O nee, het moet even vanwege het virus, het is maar een kleine moeite. O van Dissel zegt dat het niet werkt, ja, dat kan niet, want waarom doet de politiek het anders? Maar in ieder geval: als een hondje gemuildkorfd. Ik spreek tegenwoordig maar niet meer van schapen, want die kan je niet zeggen: zit! maar van honden. En als de GGD tegen de hond zegt: je moet met je kont van de bank af, dan ga je, hond, met je kont van de bank af! En hond is ook conform the Economist, en die zal het weten. En de beloning is dat de premier trots op je is! Wat goed, we doen dit samen! Zij aan zij, schouder aan schouder. Die kan in het lijstje van Orwell:

Oorlog is Vrede

Vrijheid is slavernij

Onwetendheid is kracht

Nou die laatste klopt als een bus. Hou mensen onwetend van INHOUD. Frame als complotdenker, koppel complottheorieen aan allerlei, koppel ze aan geweld, doe aan een sociaal wetenschappelijke analyse van complotdenker/theorie (staat zeer geleerd), maar heb het vooral niet over stellingen en argumenten. We zouden ze natuurlijk ook in cartoons kunnen verwerken. Maken we een gek cartoonvolkje die allemaal met stellingen aan komen. Als de inhoud dan in een poppetje zit, mag het dan, Ollongren? Allemaal poppetjes met hoge piepstemmetjes.  Nee, daar gaat m’n waarde al weer… ik zal u verklappen dat ik een supersaaie trutje was totdat ik teveel ging stukken van cynische journalisten en sociaal wetenschappers ging lezen, met allemaal de neuzen dezelfde kan op, goed uitgelijnd. Cynische geschriften? of cynische journalisten? ik weet het niet. M’n cynisme is pas sinds 2-3 jaar oud. Besmettelijk als de pest enzo

Rutte komt op voor zo’n hoog goed in onze samenleving als Vrijheid van meningsuiting. Klopt, maar een andere waarde: Respekt. Zou die niet hand in hand moeten gaan met die Vrijheid van meningsuiting. Respekt voor ras, voor gender, voor geloof. Wat is dat voor een vies spel om de waarde Respekt er niet bij te betrekken. Of laten we het oppervlakkig met de premier, ‘fatsoen’ noemen. Fatsoenlijk om iemand die de vrijheid van geloof heeft, niet te beledigen. Omdat je weet wat hem/haar kwetst. En dan zullen sommigen zeggen: maar dat doen zij ook, dat kwetsen, en de waarden zijn daar niet ‘hoog’, bijvoorbeeld oog om oog, tand om tand. Om het dan maar vervolgens zelf ook maar te doen. Ik verwacht geen respekt van een ander, ik eis het niet. Ik kan het slechts als waarde door m’n handelen laten vloeien. Als streven, soms gaat het ook mis, toch Lubach? De waarde Gezondheid, waarheid over gezondheid staat bij mij hoog. Wie deze met opzet loochent, wat mensen zal doen lijden, nee, geen respekt meer. Oneerbaren van geest. De follow MEPS-ers: Money, Ego, Power, Sex pervers. Het nieuwe testament heeft daar een woord voor: hoeren van babylon.

Dus: chaos, verwarring scheppen! mensen vragen duidelijkheid, dan maar beperking. Ik dacht: o ja… zo gaat het dus toch echt werken. Chaos: groepen tegen elkaar opzetten (ras, geloof, sociale lagen), de continue verwarring over mondkapjes vanaf het begin van de crisis (ze waren er wel, ze waren er niet, trein wel, verpleeghuis niet).. met de verplichting is het pffff eindelijk duidelijk. Wacht nog de continue verplichting buitenshuis. En binnenshuis? daar is denk ik 6G of 7G voor nodig, die komt wat verder.

De verwachting is dat hetzelfde gaat werken met de lockdown (het is nu 26 oktober), blijkbaar is een langere aanloop met verwarring het meest adequaat bij de nederlandse bevolking. Rutte is terughoudend met een lockdown, wil het zo lang mogelijk voorkomen. Maar ja, dan gaan allerlei mensen en organisaties daartegenin. Het wordt verwarrend. Er wordt nog een salami-stapje gezet, om toch maar die draconische maatregelen te vermijden. Maar de positieve PCR testen lopen op, en mensen willen duidelijkheid, veiligheid. Dus tja, sorry het kan niet anders zegt Rutte dan. Vanuit de bevolking is de roep aanwezig, vanwege die positieve PCR testen. En tevens de schuldgevend aan de mensen die zich niet aan de maatregelen hielden.

Terug naar 5G en officiele instanties. De belangrijkste blijven de media. Bij de bestudering van diverse items vond ik het meer en meer opvallen dat de mensen die vol op 5G inzetten een beetje dezelfde types waren, dezelfde leeftijd. Journalisten en een vat aan wetenschappers die telkens op het podium mocht verschijnen. Sociaal wetenschappers dan wel, gespecialiseerd in de analyse van de zgn. complottheorien. En het sjabloon waarin deze besproken werden, was ook doorgaans identiek. De kaarten: elite kaart, geweldskaart, de complotdenker analyse, etc. Telkens terug verwijzend naar het onderzoek van IPSOS in het voorjaar. Met een opbouw die de toets Havo 5 nog niet zou doorstaan.

Natuurlijk speelde de regering hier ook een dubieuze rol. Aangevoerd met Rutte die erg gebrand is op de eerste en de beste te willen zijn, wilde het kabinet digitale koploper in Europa zijn wat betreft de uitrol van 5G. Rutte die een keer een interview gegeven had in het Leidsch Dagblad waarbij de kop werd: ‘ik ben jouw kampioen’. Wist niet wat ik zag. En toen hij Nederland waarschijnlijk (ik vul in) als kampioensbeker wilde neerzetten heeft tie zich binnen een tel bedacht en werd het iets met dezelfde vorm: het bekende “Nederland is een vaasje”. Ach je moet maar levensloze metaforen nemen voor een samenleving. Levenloos past wel goed bij die grote distributiecentra die het weiland opslokken. Van leven naar dood. Transport van hier geproduceerde zaken naar het buitenland. Denkende dat we nog wat multinational zijn, met onze VOC als eerste multinational ter wereld. Kalfjes naar China exporteren, wij de milieu belasting. Ook koeien naar Zuid-Amerika hoorde ik pas. De nertsfokkerijen, zo af en toe met een kwinkslag in de media, geruimd. Ik begreep er niets van, o hoorde ik pas: die werden gefokt voor Rusland. Nou hou ik helemaal niet van dat gebeuren, maar zo sneaky, ineens nertsfokkerijen met coronavirus? Rusland is onze vijand natuurlijk, daar mag niets naar toe. Dat is nl. nog een lastig over te nemen gebied voor degenen die de wereldregering willen. Poetin ook niet de heiligste, zoals bijna alles wat macht heeft, maar hij volgens diverse mensen ziet wel wat er gebeurt. Bij de NOS is het anders, en die knipten jaren terug ook voor de beeldvorming maar een stukje van 2 minuten eruit. Net die 2 minuten dat Poetin wel antwoord gaf aan die verslaggever. Gelauff: dat was onhandig. Om dat te doen? onhandigheid qua beeldbewerking niet, want het kost wel even moeite om twee goede knips te maken.

Dwaal af. Kabinet met een ego-droom. En de veiling van de frequenties leverde ook geld op. Dus ja, uh ja, gezondheid….. Oke, in november 2019 maar de vraag bij de Gezondheidsraad neergelegd. Er kwamen teveel geluiden over gezondheidszaken uit de bevolking. Om zelf op het idee te komen om je bevolking te beschermen… nee. De Gezondheidsraad zou advies uitbrengen eerste kwartaal 2020. Maar er was teveel literatuur om door te nemen. Uh uh, het werk dat verricht is zou een groep makkelijk in een maand kunnen doen. Dus het werd tweede kwartaal. Maar toen was er het kort geding van stop5G. Tja.. toch maar even wachten? en het werd 2 september. Ja ik ben wantrouwend: die slideshow van Grapperhaus’huwelijk. Die was net ervoor. Om het rapport nog even af te dichten bracht de NOS 7 of 8 september nog even een complot-item met 5G erin, al pizza etend. En heeft pas weer uitgezonden. De eigenschap moed kan niet ontkend worden. En de kijker: luiheid, domheid, naieviteit? Excuses maar echt, als er zulke gezondheidseffecten kleven aan de electromagnetische straling en u weigert ook maar 1 keer hier notie van te nemen, op onderzoek uit te gaan, dan heb ik daar geen woorden voor. Uw kinderen, kleinkinderen…? tegenwoordig heb ik de neiging om maar te zeggen: ach wat maakt het ook uit als uw kleinkinderen onvruchtbaar worden, of mismaakte kinderen krijgen? dat is toch helemaal niet erg… Om dan een shock op te roepen. Bij de mannen hun erectiemogelijkheid, bij vrouwen (en mannen) het nageslacht. Moet er met een hamer op uw hoofd geslagen worden? ook om de framing ‘5g-bezorgden zijn complotdenkers’ kapot te meppen?

Het belachelijke is daarbij ook nog eens dat in Medialand 5G onder de complottheorieen wordt geschaard en er in Complotland alleen marginaal aandacht voor is. Dat is de parallelle werkelijkheid van Medialand, van Lubach.

In de media is behoorlijk vol ingezet op de ‘belachelijke koppeling’ van 5G en corona. De complottheorie zou zijn: 5G veroorzaakt corona, 5G zorgt voor de verspreiding van corona, etc. Let op de woorden en formulering (net als vitamine C bij nucheckt). En wie werd hiervoor uitgelicht: Janet Ossebaard. Haar kanaal Fall Cabal was eind januari dacht ik gelanceerd, en daarna kwamen de drie Covid afleveringen. Verhaallijn 3 was het geloof ik over 5G en corona. Totaal ononderbouwd, op een super kinderachtige wijze neergezet en ja, dat was zonder moeite scoren voor de Media. 5G en corona was maar een klein item bij Ossebaard, maar werd telkens breeduit aangehaald.

Nu is de formulering soms wel oke in items: wordt de corona-pandemie gebruikt om ziekte-verschijnselen die door de uitrol van 5G ontstaan onder te kunnen brengen bij Covid-19? De koppeling is natuurlijk niet 5G-aan-virus, maar 5g-aan-ziekte.

 

Janet Ossebaard – controlled opposition

Op een gegeven moment las ik bij Martin Vrijland op z’n site over het fenomeen controlled opposition, afgekort nu CO. Hij noemt het ook wel een vangnet pion. Ossebaard beschreef hij als CO. Oke, toen heb ik de COVID serie nog een keer gekeken met de vraag: kan ik aanwijzingen voor CO vinden? En tja… die waren er wel. Zaken die niet kloppen, zaken ononderbouwd, belachelijk kinderachtig, mega koppeling van allerlei zaken. Irrelevante zaken als de stamboom van Gates. Het is gewoon nauwelijks te harden om hiernaar te kijken. Misschien het lezen van dit stuk ook niet…. Ik heb u gewaarschuwd voor Janet 1.5.

Oke, net voor de echte uitbraak wordt dat kanaal, dat fabeltjes fuik neergezet. Lubach je hebt gelijk! Alleen door wie? Misschien wel door degene die jou ook aanstuurd? Die vangnetpionnen worden tussen de media neergezet. Ze mogen een deel van de waarheid brengen, want dat trekt mensen aan. Mensen voelen: he, hier klopt iets. Maar het is ook meer of minder ‘iets’. Want tegelijkertijd worden er een aantal truccen uitgehaald: gemengd met onzin, belachelijke presentatie, etc. Fuiken hebben nl. twee doelen:

 1. invangen van mensen in het gedachtegoed en daar vasthouden. De blik ruimer proberen te verhinderen. Door bijvoorbeeld niet breed te verwijzen.
 2. weghouden van mensen, de grote groep burgers bij onderwerpen. De kritische ‘massa’ van een kritische massa moet niet bereikt worden. Dan kantelt de zaak.

Zolang er maar een klein groepie wappies is, zijn ze onschuldig. Ach ook grappig, kunnen we leuke uitzendingen over hun maken, he Lubach. De selectie was trouwens wel opvallend… welke ‘complotdenkers’, en het knippen is ook subliem. Gewoon 1 woord, hele context weg. Zo doen wetenschappers dat ook toch? Complotdenkers geloven toch niet meer in wetenschap. Projectie? woordje hier, woordje daar. Als je iets citeert, doe dan een beetje echte wetenschap na. Zet de hele stelling neer, met argumenten, en laat de kijker daarover nadenken. Lekker op laten kauwen, dat is goed voor de ontwikkeling van de hersenen, zowel vanuit denken als vanuit de kaakbewegingen. Nee, gebakken lucht verschijnt van Luchtbakkie. Echt media, jullie hebben de ballen niet om waarlijke inhoud te brengen. (slechts voor degene die de klomp passen)

Maar ja, kan ook niet anders, of moeilijk. Toen het zo opviel dat de groep een beetje gelijkvormig was, kreeg ik een intrusie. Dat is een gedachten-inval waarbij het duidelijk was dat het van buiten m’n persoonlijke comfort-zone kwam. De recruitering van een aantal (weet niet wie, wie wie aangestoken heeft) journalisten en wetenschappers is rond 1997 al begonnen. De inwijdingen vanaf 2010. Voor wie de klomp past: u zit aardig vast. Hoe weet u zelf wel. En misschien ziet u nu pas waartoe het project leidt? En heeft u dierbaren om u heen die uit het leven gestapt zijn in de afgelopen maanden? Daar wordt in de media nauwelijks aandacht aan besteed, maar misschien kent u ze persoonlijk….  Maar u zit vast. Wellicht betreft het ook wetenschappers in andere dan het sociale domein. Ik schrijf dit niet voor de gemiddelde lezer, want ik kan het niet bewijzen. Slecht voor degene die het herkent.

Bij intypen inwijding 2010 kwam ik uit bij Tujetsch, Zwitserland, waar 14 oktober 2010 de nagemaakte vuurtoren (Hoek van Holland) ingewijd is. Een dag voor de laatste doorbraak van een deel van de Gotthard tunnel. De inwijdingsceremonie in 2016 is aardig symbolisch. Zwitserland… ? nooit aan gedacht. Hoezo neutraal in de WO1 en WO2? Hoezo Lenin van daaruit naar Rusland gebracht? Hoezo daar geen 5G? Hoezo daar de wereldorganisaties aan het vergaderen? O nee, hoezo moet je niet vragen, net als de waarom vraag niet. Super irritant in relaties: ‘waarom heb je de vuilniszak niet buiten gezet?’ geen vraag maar verwijt.

Maar het gebruik van CO: dat levert snelle 1-2tjes op. Ossebaard zet wat neer, de NOS maakt er gehakt van. De CO heeft veel aangrijpingspunten om belachelijk gemaakt te worden. Neem bij Ossebaard dat ze eerst graancirkel onderzoekster was. Natuurlijk een Argumentem ad hominem om haar uitspraken daarop te pakken. Maar daar kijkt de gemiddelde burger niet doorheen, en het is uiteraard super lollig om dit belachelijk te maken. Ik moet er eerlijk gezegd nog steeds om lachen als dat gebeurt. Ossebaard vergeet ook aluminium, noemt kwik in vaccins, maar dat schijnt er niet meer in te zitten. Pepijn kon daar mooi opduiken. En waarschijnlijk weten Ossebaard, van Erp, Harry Hol en Lubach niet dat ze voor dezelfde baas werken, uiteindelijk. Liggen ze met elkaar in bed, maar wel in een parallelle werkelijkheid.

Probleem is dat de bevolking stevig geframed wordt over 5G. ‘O, is niet gevaarlijk. Dat zijn complotmensen! die worden agressief! nee, daar moet echt een einde aan komen. Daar moet wat gebeuren’. De Nationaal Coordinator Terrorisme wordt erbij gehaald, Nos-item. Die man ziet er op zich oke uit, die wordt waarschijnlijk ingefluisterd.. Nee? nou een groot deel van de bevolking toch ook?

En ik vind het ook belachelijk dat mensen die politici zo maar lukraak voor pedo uit gaan schelden. En Omtzigt? Nou als er nog iemand integer lijkt, is hij het wel. En ook veel politici zijn ook wel oke. Een belangrijk deel van selectie zal wel de volgzaamheid zijn. Ybeltje vertelde toch over die sms-jes over wat er gestemd moest worden. Tot ’s avonds laat wachten en wachten, en sommigen kwamen lichtelijk aangeschoten hun stem uitbrengen, ‘zelfsturende politici’. En veel info komt niet rechtstreeks via de kamer, maar via de media. Regelmatig moeten ze daaruit zaken vernemen.

In Complotland kom je verder soms niet meer bij van het lachen over de beschuldigingen over en weer wie er CO zou zijn. Van Ossebaard ben ik het inmiddels wel zeker. Hoewel ze hoeft het niet bewust te doen. Het kan best iemand achter haar zijn die haar aanmoedigt tot zaken, zoals het uitspreken van bedreigingen naar politici, in dat gesprek met Lange Frans. ‘Janet, je moet dat en dat zeggen, dat zet kracht bij’. Inmiddels vind ik persoonlijk dat Janet er aardig overstressd uitziet. De serene uitstraling die ze had toen ze nog graancirkel onderzoekster was, is er niet meer. (voor de duidelijkheid: ik weet niets over het wel of niet bestaan van graancirkels, niet in verdiept). Misschien zit Janet inmiddels ook klem met haar geweten. ?

Dan hebben we bijvoorbeeld Wouter Raatgever (niet in de uitzending), waarbij bij mij de waarschijnlijkheid CO hoog zit. Op een gegeven moment zei iemand mij: o dat is een AIVD-mannetje, copy paste. En dan ga je met hypothese-ogen kijken, en ja. Er zit een hoog CO gehalte in. AIVD weet ik niet. Een pendant opruierig mannetje, waarbij ik een connectie met politie/leger niet vreemd vind. Hij koppelt ook van alles aan elkaar, en speelt overduidelijk de pedo-kaart, zeker nu hij ook contact heeft gezocht met Micha Kat. Hij verwijst vervolgens de hele tijd naar z’n eigen website. Opvallend was dat wanneer er iets rondgalmde in de ether, hij het onderwerp ook tot zich nam. Zijn fuik was flexibel en rekte mee met de onderwerpen om mensen in te kunnen vangen. En dan werd/wordt in het fuik de pedo-kaart breed uitgemeten. En dat stoot de gemiddelde burger en de gemiddelde wetenschapper af. En dat is nou net de groep die wel of niet bereikt moet worden, afhankelijk van het perspectief dat je inneemt.

Martin ziet Wouter ook als CO. Wouter ziet Martin als CO, ziet Willem Engel als CO. En dan heb je nog meer namen die rondgalmen. Zelf werd ik bijna een keer door Martin als CO aangemerkt. Dat was echt lachen. Gelukkig zit ik in een groepje waarin we al die fenomenen vanaf een afstandje bekijken. En dan worden we het soms ook niet met elkaar eens. Soms hoor je ook om je heen: maar ze strijden toch allemaal, ze zeggen toch allemaal zinnige dingen? Maar het gaat niet om flarden waarheid, het gaat om de context waarbinnen, de wijze waarop. En natuurlijk vanuit de intentie waarmee. Ik neem altijd als uitgangspunt de gewone burger. En ik snap dat ik met dit stuk ook over de rand van complotterig loop. En een meer neutrale schrijfstijl verlaten heb en ben afgegleden tot het cynisme dat ik overgenomen heb van die journalisten die op de complottheorien gezet zijn.

Maar ja zo krijg je een enorm verwarrend veld van informatie en desinformatie, waarbij dat in beide landen gebeurt. Fuiken aan beide kanten. Lubach zette in april zelf nog een fuikje voor 5G. En begrijpelijk dat je als burger denkt: toedeloedoki, dit is te bizar om waar te zijn. Alleen, ik zou me toch verdiepen in 5G, met het oog op kinderen en kleinkinderen. En daarvoor hoef je niet aan de pizza of pannekoek. Dat is doornemen van gewone sites, met neutrale taal meestal. Bezorgde 5G mensen zijn gewone burgers net als u. Doorgaans geen agressieve complotdenkers. Of denkt u nu aan die zendmasten die in de brand gestoken zijn? Wie zegt dat dat iemand was die tegen 5G is? Is zo iemand representatief voor het hele bezorgde 5G-veld? False flags bestaan daarnaast ook. Je pleegt als belangengroep zelf de aanslag en verwijt het aan de ander, alles voor de Beeldvorming Bevolking.

Te bizar om waar te zijn? Hoe bizar is het dat gezondheidseffecten weg gehouden worden? Of weer niet. Als baas van een telecombedrijf zou ik ook denken: laten we dat maar opzij schuiven. Door met het project, we zien wel waar het strandt. En we hebben altijd de corona nog….

 

Corona-pandemie

In de eerste uren toen de paniek in Nederland toesloeg, letterlijk in het eerste of tweede uur, sloeg m’n vader geheel op tilt: ‘dit klopt niet!’, wat is hier aan de hand? Met een technische achtergrond zonder voorgeschiedenis als ‘complotdenker’ voelde hij intuitief aan dat het niet klopte. Helaas heb ik die intuitie niet en moet ik onderzoeken en analyseren, en zijn er uitkomsten daarvan voor zover in m’n macht ligt. Vaak zat hij wanhopig met z’n handen naar voren bij de buis: je ziet toch dat het niet klopt! Op een gegeven moment begon hij meer te berusten: oke er zijn mensen die zus denken en mensen die zo denken. En overstappen is blijkbaar moeilijk. Maar nog, hij vindt het nog steeds bullshit, en vindt dat de hele werel genaaid wordt. Excusee het motje.

M’n vader spoorde me wel de afgelopen maanden aan: schrijf er een boek over. Maar zegt ook telkens: kijk uit! die lui erachter zijn absoluut geen lekkere jongens (en meisjes..), zeker als het om internationale zaken gaat.  Je bent er zo niet meer. Maar ja, pa, dit maar laten bestaan? Nee dat kan niet. Ik maak er ook maar een grapje over: ja ouders, jullie lazen allebei Orwell al voordat ik gemaakt werd. Dat heb ik onbewust al meegekregen.

Maar Corona. Mijn hypothese is dat ze al jaren wisten dat 5G straling, met die verschillende frequenties, gezondheidsklachten zouden geven. In 2015 kondigde Gates een mogelijke pandemie aan. In complotland wordt dan gezegd: zie je wel, hij kondigde het aan, hij zit erachter! En Lubach: ik (schrijver) zie hem niet als duivel. Je moet eens goed luisteren naar z’n stem… als hij iets trickies zegt nl. slaat z’n stem over. Hij is geen ras leugenaar, die kan zonder overslaan van de stem liegen. Gates is uitvoerder, hij mag op het podium staan. Waarbij hij vaak al te glimlachend over nare zaken spreekt.

Waar m’n vader zich overigens ook steeds aan ergert. Hij zegt: het lijkt op televisie wel een grote show over corona. Er wordt lollig gedaan maar dat is het helemaal niet. En dan heeft hij het niet over het virus, maar de gevolgen van de maatregelen voor mensen.

In 2015 de  epidemie of pandemie aangekondigd. Al snel na de uitbraak begin dit jaar kwam de aandacht hiervoor op gang, vooral natuurlijk in Complotland. Het werd uit en uitgeplozen.  Ook dat event 201 in november werd in Complotland aangegrepen: zie je wel, hij heeft de corona pandemie ingezet! Hij wist dat het ging komen, hij heeft het virus zelf gemaakt! Maar wat als dit allemaal al fake was? en bevolking, complotdenkers, politici en allerlei lagen totaal geimpregneerd moesten worden met: VIRUS! Medialand promoot het virus, Complotland schreeuwt voornamelijk: het is niet zo gevaarlijk dat virus! linksom of rechtsom maakt niet uit, als er maar in het virus-narratief gebleven wordt. En als u de laatste maanden maar bezig gehouden wordt, met het wel en wee van de mondkapjes, van de testen, van de demo’s, van Grapperhaus, van de Koning, van allerlei kleine verhaallijntjes. De Nos probeerde in mei dacht ik ook de Ufo’s er nog in te gooien. Nuchter Nederland pikte dat niet op. Eén maalstroom van Virus-info. Virus niet Virus wel Virus zus Virus zo. Inmiddels is er wel een groep wetenschappers groeiende die zegt: dit klopt hier niet. En ook de betrouwbaarheid van de PCR test niet. Waarop straks een spoedwet erdoor geduwd moet worden.

En o ja, over hamer gesproken. Het kabinet had in maart/april het liefst gehad dat de coronawet als hamerstuk door de Tweede Kamer was gegaan, tezamen met ongeveer 80 andere wetten. Gelukkig heeft Arib ons gered, die zei: nee nee, dat doen we niet.

Maar ondertussen zijn we, naar mijn mening dan, aardig gevangen in het virus-fuik. Ook viruswaarheid blijft in het virus-narratief. Wouter Raatgever heeft wel opgerekt tot 5G, maar ja verwijst dan naar zijn eigen website. En ondertussen vraag ik me niet af of Martin Vrijland niet de opper CO is? Hij pakt nl. ook niet door op bijvoorbeeld 5G of vervuiling. Wel het even noemen, maar geen inhoudelijke verdieping.  Vooral over het aspect controle wordt geschreven en de lezer wordt enigszins angst aangepraat door komende razzia’s en femakampen. Ook in Complotland gaan van die razzia-filmpjes rond, en dan blijkt dat de vrouw bijvoorbeeld in twee filmpjes meespeelt. De bevolking angst voor virus, Complotland angst voor opgepakt worden aanpraten. Telkens verwijst Martin ook naar zijn eigen boek, waarbij ik op het einde er geen touw meer aan vast kan knopen (luciferisch saturnus, virussimulatie werkelijkheid waarin we leven…?)  Kenmerk van CO is mensen bij zich te houden, in het fuik te houden. Kenmerk ook van het media 5G-fuik. Want het is daar ook de bedoeling dat u slechts blijft kijken naar de kwestie zoals Lubach bij u naar binnen schoof.  Maw. Lubach, er is bij jou sprake van zogenaamde ‘reactievorming’ (van Freud/psycho analyse).

5G gaat klachten geven. Wat is er niet handiger dan dat we nu een gevaarlijk virus hebben, dat een rijke scala aan klachten kan geven. Het covid-fuik kan zoveel symptomen opnemen. Blijkbaar een heel gevaarlijk virus. Even voor de duidelijkheid: het virus is er wel. Maar hoe het zit met

 • sterftecijfers in vergelijking met griep, die nu nog nauwelijks meer schijnt te heersen
 • contactonderzoek van GGD die maar 98% procent zieken geeft, hoorde ik net in de supermarkt. Waarom dat niet naar de eerste kamer? Maar die waarom-vraag hoef ik eigenlijk niet te stellen, dat is gevaarlijk voor je baan.
 • PCR betrouwbaarheids problemen
 • Mensen in ziekenhuis met andere aandoening maar positieve test worden Covid-patienten genoemd
 • Besmetten (lees positief getesten) worden een aantal dagen meegeteld
 • Mensen in 1 gezin, bij 1 positief getestte worden voor de zekerheid allemaal maar op positief gezet
 • Nu al 4 verhalen gehoord over mensen die zich wilden laten testen, na inschrijven toch maar afzagen van de test en paar dagen later hoorden: u bent positief getest. 1 verhaal zat echt heel dichtbij, uit tweede hand. Tegenwerping: de uitslagen zijn verschoven. Nou dat is dan netjes voor de hele reeks erna. Stel dat dat pos – neg – pos – neg was. Is alles 180 graden verschoven

Kent u deze: Wie wil even meedenken? Het volgende, in Nederland testen ze ca 200000 mensen per week. Zeg 30.000 per dag. Tussen de 4 tot 6% testen positief. Zeg gemiddeld 5%.  5% van 30.000 is 1500. Hoe kan het dan zijn dat er 10.000 nieuwe gevallen per dag bij komen.  Waar maak ik de denkfout? Want voor 10.000 per dag kom ik op ruim 1 miljoen testen per week! En is heel NL met 17 weken getest. Of zou het bij 8500 mensen een niet geteste inschatting zijn. Ik kom er even niet uit. Wie helpt mij uit de dromen want er zal vast een verklaring voor zijn.’

Natuurlijk, de positieve PCR testuitslagen moeten omhoog. 27 oktober behandeling coronawet in Eerste Kamer, morgen als dit schrijven vandaag nog afkomt.  Ook de politici moeten geframed worden dat de wet erdoor moet. Een wet waarvan politici in de Tweede kamer durven zeggen: spoedwet=democratie. Ja op democratische wijze wordt er een stukje totalitaire staat voor het parlement gezet. En oke, hij is uitgekleed inmiddels, maar de eerste versie voor 1 juli was werkelijk een Orwelliaans gedrocht. En hoe leuk de aankondiging dat eraan gewerkt ging worden, 27 april in de nacht. Wegge-mof-feld vervolgens onder het zingen van het Wilhelmus.

Die wet geeft macht, u zal denken ja natuurlijk, er is een gevaarlijk virus! In naam van Corona moet alles maar even kunnen. Ik denk dat dat ‘even’ wel even lang zal gaan duren. 2030 is nog ver weg en de Salami-tactiek kost tijd. Telkens een stapje, kijken hoe de bevolking reageert, en dan weer een stapje. Juncker zei het in 1999 nog.

 

Symptomen

Het coronavirus bestaat. Covid-19 bestaat. Alleen is het wel de vraag hoe het zit met de werkelijke oorzaak van symptomen. Het virus symptomenfuik is groot. Symptomen volgens de WHO

 • doorgaans: koorts, droge hoest, vermoeidheid
 • minder aanwezig: verlies smaak/reuk, keelpijn, pijn in lichaam, diarree, bindvliesontsteking, hoofdpijn, huiduitslag of verkleuring van de vingers tof tenen, neusverkoudheid, conjunctivitis (rode ogen), misselijkheid, duizeligheid
 • ernstig: kortademigheid of ademhalingsproblemen, pijn of druk op de borst, aangetast spraak- of bewegingsvermogen, verlies eetlust, verwarring, high..(?) temperatuur boven 38 graden.
 • minder voorkomend: verwarring, bewustzijnsvermindering, angst, depressie, slaapstoornissen, neurologische complicaties

RIVM geeft aan, veel voorkomende klachten:

 • verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn / hoesten / benauwdheid / verhoging of koorts / plotseling verlies reuk en/of smaak.

Wat is het verschil met de griep? die nu nauwelijks meer voor schijnt te komen, althans overlijdens daardoor. De coronavirussen zorgden trouwens al decennia’s voor verkoudheid. Maar het huidige virus schijnt naar de griep opgeschoven te zijn. Met nieuwe kenmerken.

bron: RIVM

Lijkt moeilijk leesbaar. Links staan de verschillen, rechts de overeenkomsten. Verschil met griep: verlies van reuk en smaak, darmklachten, bloedpropjes (trombose). Overeenkomst ‘Eventuele verspreiding via handen…’. ? Eventueel? De opsomming bij het RIVM is soberder dan bij de WHO. Opvalt dat bepaalde symptomen bij WHO pas bij ernstig verschijnen, en bij RIVM in de eerste laag genoemd worden.

In ieder geval aparte verschijnselen: verlies reuk en smaak, en de bloedstolling.

 

Covid, 5G en the Swamp

M’n hypothese is nog steeds dat de coronapandemie ingezet is, met alle toetsers en bellen (ook die van Gates waarover in complotland eindeloos door gepraat kan worden), om symptomen die straks door 5G zullen kunnen komen, in het virus-fuik te vangen. Een apart symptoom? o blijkbaar hoort dat dan ook bij de gevolgen van het virus. Het virus-fuik kan opgerekt worden.

Maar hoe kunnen we symptomen koppelen aan de electromagnetische velden? Daar zijn wel wat oplossingen voor. Of ze helemaal kloppend zijn, ik weet het niet, dronken van de informatie toen ik uit Pubmed kwam. Uit Complotland komt in ieder geval onderstaande info niet.

 1. Reuk en smaak. In ons lichaam bevindt zich aan de bovenkant van de neusholte het zgn.Os Ethmoid. Dit is een bot dat veel magnetisch geladen ijzer bevat. Het heeft veel kleine gaatjes, heet ook wel het zeefbeen, waar de reukzenuwen door naar de hersenen gaan. Wat gebeurt er wanneer electromagnetische straling iets met dat magnetisch geladen ijzer doet? kan de electrische impulsgeleiding (actiepotentialen) dan nog wel normaal verlopen? De Gezondheidsraad heeft het wel over verandering in elektrische activiteit in de hersenen, maar weet niet te vertellen of dat gunstig of ongunstig werkt. Lijkt me niet aannemelijk dat ongerichte elektrische activatie gunstig zal uitwerken…?
 2. Bloedstolling. Erythrocyten hebben een zgn. zeta-potentiaal over hun membraan heen. Als er verstoring optreedt, verandert de vorm van de rode bloedcel. Bij verandering van vorm kan hij niet goed meer zijn functie zuurstof-transport uitvoeren. Vergelijk met de aangeboren afwijking SIKKEL-celanemie, met continue vervorming van de rode bloedcellen in de vorm van een halve maan, een sikkel. Zou elektromagnetische straling een soort kunstmatige Sikkelcelanamie kunnen geven? Ook schijnen wanden van capillairen magnetiet te bevatten, een magnetisch geladen ijzer. Wat gebeurt er daarmee met EM-velden? De rode bloedcel heeft daarnaast nog magnetische eigenschappen welke gebruikt worden bij doorgaan van capillairen: de rode bloedcellen klikken door de magnetische eigenschappen van hemoglobine in een treintje aan elkaar. Roulleaux vorming, om de doorstroom sneller te laten verlopen.

Kwam overigens wel een heel aparte redenering over het ontstaan van sikkelcelanemie: De ziekte is evolutionair ontstaan in gebieden rondom de evenaar (Afrika, Suriname, Caribisch Gebied, Midden-Oosten, Azie) om mensen te beschermen tegen malaria. Door deze verandering in het gen werd de levensduur van de rode bloedcel korter, waardoor de kans op overleving voor de malariaparasiet afnam. Bron: sikkelcelfonds. En er wordt ook geschreven: Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte die gekenmerkt wordt door ernstige bloedarmoede en het optreden van ondragelijke pijnaanvallen de zogenaamde sikkelcelcrisen. In plaats van een ronde vorm heeft de rode bloedcel bij sikkelcelpatienten de vorm van een sikkel (halve maan), hieraan dankt de ziekte ook zijn naam. Na verloop van tijd raken alle organen bij patienten onherstelbaar beschadigd. Mensen met sikkelcelziekte kunnen al op jonge leeftijd te maken krijgen met hersen- en botinfarcten, nierschade, hartfalen en ernstig verlopende infecties. Sikkelcelpatienten overlijden vaak veel te jong. Ondragelijke pijnaanvallen, organen onherstelbaar beschadigd? Hersen en botinfarcten, nierschade, hartfalen, ernstig verlopende infecties? Om de rode bloedcel korter te laten leven, waardoor de malariaparasiet minder kans op overleving heeft? Evolutie…? Weer iets geleerd, dacht dat het om een virus ging bij Malaria (moeraskoorts), maar het gaat om een parasiet die zich in rode bloecellen nestelt. Of niet toch?

Symptomen malaria: koorts, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn, vaak voorafgegaan door een grieperig gevoel. Eén van de varianten geeft om de 48 uur terugkerende koortsaanvallen (malaria tertiana, derdedaagse koorts) en een andere om de 72 uur (malaria quartana, vierdaagse koorts). Bron: RIVM. Er gaan een half miljoen kinderen ieder jaar aan dood. https://www.youtube.com/watch?v=TnzcwTyr6cE

Het woord malaria is afgeleid van het Latijn voor ‘slechte lucht’, mala aria, en heeft betrekking op de overheersende geur in moerassen. Vroeger werd voor de ziekte ook wel het woord ‘moeraskoorts’ gebruikt. Voordat de plasmodium-parasiet ontdekt werd, schreef men de ziekte toe aan de lucht in moerasgebieden. Moerassen zijn zoals bekend een uitstekend biotoop voor muggen, zodat het misverstand  makkelijk kon ontstaan. Vervolgens zag ik ergens dat een parasiet soms wel als virus omschreven wordt? En dacht, nou dan maar een afbeelding zoeken, om een beeld te krijgen. Dit was wat ik kreeg van Google: een kleurrijk geheel:Maar het zoeken naar een afbeelding van zo’n kleine parasiet was lastig. Dan kwam ik toch bij zichtbare beestjes uit.Op dit punt raak ik wel verdwaald. Maar het LUMC biedt toch uitkomst: het is geen virus of bacterie! Het is een eencellig organisme. Het kwaadaardige verloop van deze infectie wordt (gedeeltelijk) veroorzaakt doordat geïnfecteerde rode bloedcellen vast gaan zitten in kleine bloedvaatjes van belangrijke organen, bijvoorbeeld in de hersenen. Hierdoor raken bloedvaatjes verstopt waardoor toevoer van zuurstof en voedingsstoffen gehinderd wordt. Daarnaast treden beschadigingen van bloedvaatjes en orgaanweefsel op, o.a. door afweerreacties van het immuunsysteem van de mens zelf tegen deze parasieten. Dit kan leiden tot uitval van vitale functies van organen, coma en uiteindelijk de dood.Begrijpt u de evolutie nog? Bij Malaria worden rode bloedcellen geïnfecteerd, stolling in kleine bloedvaatjes, beschadigingen bloedvaatjes en orgaanweefsel. Afweerreactie van immuunsysteem. Uitval vitale functies van organen, coma en uiteindelijk de dood.  En dan is er evolutionair de ontwikkeling van sikkelcelanemie om te zorgen dat de rode bloedcellen korter leven (door de vorm?) en de overleving van de malariaparasiet afnam. Daarvoor in de plaats: ernstige bloedarmoede, ondraaglijke pijnaanvallen, organen raken na verloop van tijd onherstelbaar beschadigd,  hersen- en botinfarcten, nierschade, hartfalen en ernstig verlopende infecties. Was dat slim van de evolutie dan? Of is dit een vage uitleg waarom sikkelcelanemie ontstond. O wacht, gaat het om de heterozygote vorm van sikkelcelanemie, met minder gevoeligheid voor malaria.

Uiteindelijk vond ik dat de malariaparasiet onder de Apicomplexa valt. Het is maar wikipedia: is in de biologie een groep protisten met de rang van een stam uit de groep van de Chromalveolata, waarvan vrijwel alle soorten parasitair zijn. Waarbij een andere schrijver vervolgt: Een parasiet is een organisme of een virus dat zich ten koste van een ander organisme waarmee hij samenleeft (de gastheer) in stand houdt en vermenigvuldigt. De schade aan de gastheer is niet zo groot dat deze aan de relatie ten onder gaat. Maar dat gebeurt toch wel? Of is dit dan de uitzondering? Vlooien, mijten, steken, wormen  en luizen vallen onder de meercellige parasieten. De malariaparasiet onder de eencelligen. Hij is geëvolueerd uit een variant die bij gorilla’s voorkomt. De taxonomische indeling is als volgt:Rijk:                            ProtistaStam                          ApicomplexaKlasse                       AconoidasidaOrde                           HaemosporidaFamilie                      PlasmodiidaeGeslacht                    PlasmodiumSoort                          Plasmodium falciparum

Het volgende kwam ik alleen tegen op een geschiedenis site: Tijdens de onderzoeken in de twintigste eeuw naar de malariamug stuitte men op een raadsel. Het aantal muggen was in de herfst het hoogst, maar toch werden de meeste mensen ziek in de lente. Door onderzoek van de Nederlandse deskundige Nicolaas Swellengrebel, die zichzelf en zijn onderzoeksteam liet steken door de malariamug, kwam men er achter dat de incubatietijd voor malaria zo’n acht a negen maanden was.

Maar die parasieten, je zou er een parasietenwaan aan overhouden. Het syndroom van Ekbom. In hoop niet dat in dat lekkere warme broeinestje onder m’n mondkap die parasieten een heerlijk petri-achtige lab omgeving krijgen waardoor ze kunnen gaan groeien. Of denk dat dat gaat gebeuren: Dan heb ik straks een mondkap gerelateerde parasietenwaan.

 

Hydroxychloroquine

Nu hebben we het middel hydroxychloroquine dat bij malaria werkt en bij Covid-19 in het beginstadium schijnt te werken. Daarom is die malaria toch enigszins interessant. En ook omdat het schijnt dat mensen malaria weer opnieuw kunnen krijgen, net als Covid.

Frappant toch dat de Jonge niet blij reageert op een middel dat in de eerste fase schijnt te kunnen werken. Het moet het vaccin blijven. Hoeveel geld is daarvoor geboden?

 

5G en doorlaatbaarheid/transparantie

De ICNIRP heeft het in z’n rapport over de permeabiliteit, = doorlaatbaarheid van het celmembraan dat verandert. Bedenkt u: we hebben miljarden cellen! Waar gaat er iets gebeuren? Voor de integriteit van de cel, voor z’n vorm en functie is een intact celmembraan nodig. De Gezondheidsraad heeft het verbazingwekkend genoeg niet in hun rapport overgenomen.

Elektromagnetische straling kan het celmembraan doorlaatbaarder maken. Daar had ik een artikel over gevonden, wat sprak over de permeabilisatie van het membraan om makkelijker nanodeeltjes de cel in te brengen. Tabblad blijkbaar gesloten. Nog wel die met de nanopartikels: ‘Cytokines as biomarkers of nanoparticle immunotoxicity’ (PMC3665642). ‘Nanomedicines are emerging as potential therapeutics and diagnostics for a wide variety of diseases, and have also found uses in vaccine development, engineering, and materials science applications. As a ‘depot’ for various cargoes, they have been succesfully used for delivery of hydrophobic and hydrophilic small molecule drugs and biomacromolecules, such as recombinant proteins, enzymes, hormones, peptides, and monoclonal antibodies. …. Nanoparticles can interact with various components of the immune system and either enhance of inhitbi its function. … Concerns are raised, however, when an engineered nanomaterial not intended for interaction with the immune system alter sits functions. It has been established that certain nanomaterials can be immunotoxic. .. etc. ‘

Laten we zeggen, nanotechnologie is mogelijk. Ik had er tot het artikel niets mee, die berichten over de ‘nano-chips’. Echter de technologie is al aardig voortschrijdend, vooral de therapeutische effecten noemend. Janet Ossebaard had het ook over die nano-chips maar koppelde dat aan Dr. Lieber, die in de gevangenis terecht zou zijn gekomen? En daarmee nanotechnologie-gevaar er niet meer zou zijn? En de kop van bovenstaand artikel gaat wel over het gevaar ervan.

Maar je zou het ook gewoon een nano-deeltje kunnen noemen, of nanoparticel. Hier een tekening van een geconstrueerde:

Het bestaat wel. Noem het geen nano-chip…

Niet alleen ons celmembraan permeabeler. Tegelijkertijd wordt onze privesfeer met 5G ook doorlaatbaarder. We kunnen met 5G goed gevolgd worden, net als de zelfrijdende auto. Gevolgd maar ook blijkbaar aangestuurd. Zolang je natuurlijk je mobiel in je hand hebt. Of zal uiteindelijk de stap gezet worden naar een implantaat waar 5g op aan kan rijden?  Geen zelfsturende auto? Maar een zelfsturende mens? Of is hij/zij dan juist niet meer zelf-stuurbaar? Mooi om de jongeren tot een chip in het hoofd te gaan verleiden, om zelfsturende wekkers (uh…?) te maken… die stuur je dan toch zelf aan? Dus die auto dan toch ook aangestuurd? Snapt u het nog. Maar die jongeren krijgen ook iets in hun hoofd waarop 5G zou kunnen aangrijpen? NOS doet aan vooruitzichten naar over 20 jaar.

Ik dacht oorspronkelijk alleen nog maar aan de chip in de rechterhand. Zoals de experimenten in Zweden. Maar de chip zou alleen in het voorhoofd aangebracht moeten worden, dan klopt het tenminste met de Openbaring van Johannes: Zij zullen ontvangen het merkteken van het beest, in hun rechterhand of op hun voorhoofd. Zonder welke zij niet zullen kopen of verkopen. U begrijpt: zonder vaccinatiepaspoort gekoppeld aan een chip komt u buiten de maatschappij te staan. U komt het vliegtuig niet meer in, de trein, de bieb, een evenement….

Het coronapaspoort hoort u al om u heen galmen als het goed is. (eenvandaag.avrotros.nl) Dat wordt ruimer: vaccinatiepaspoort. Wat wordt dan het opslagmedium? Papier niet, onlangs zag ik een filmpje van een politicus in Australie die het papieren paspoort verscheurde. Mobiel dan? Ook zo lastig als je het vergeet… toch? Wat is er niet makkelijker dan een chip in je hand. Je steekt je arm uit……. En het is goed.

De grens naar de privesfeer van de bevolking permeabeler. Tegelijkertijd gooit de centrale tot lokale overheid meer en meer de grenzen juist dicht:

De zwart gelakte dossiers bij de belastingdienst kent u ook wel.

zwart gelakt, gelikt

Transparantie van boven naar beneden, dicht van onder naar boven. Hetzelfde geldt voor het contract over het vaccin. Een democratie met toename van geheimen. Voelt toch iets anders dan een democratie. Toch? (balkenende..)

Een oorlog? Niet tussen benedens, maar van boven naar beneden. De spoedwet moet de gelegenheid gaan geven tot verplichte vaccinatie en chipping. U denkt nu nog: complottheorie? maar de signalen druppelen echt wel door, reguliere kanalen.

En de vliegtuigen stonden aan de grond. Anders was het was lastig om de satellieten voor 5G ertussen door te lanceren. Zonder al die vliegverstoringen kon het netwerk daarna ook goed uitgemeten geinstalleerd worden.

 

Virus als uitscheidingsprodukt van de beschadigde cel? straling, gif?

 1. Om het nog helemaal ingewikkeld te maken is er nog een hele andere theorie over virussen. Niet dat ze niet bestaan! Ze bestaan. Alleen dat ze worden geproduceerd door ons lichaam, of door dieren of door planten zelf. Dit in reactie op beschadiging in de cel door gif en/of door straling.Lastige theorie? Het enige dat eraf valt is de besmetting door een virus dat binnenkomt en een cel ingaat. Daarna is het proces hetzelfde: productie van het RNA in de celkern. Wellicht dat de repair mechanism van het DNA een hoop beschadigd DNA eruit halen, en een groot aantal keren blijven kopiëren totdat de zaak weer hersteld is. Daarmee veel RNA producerend, wat vervolgens in het cytoplasma ingepakt wordt? En als een lysosoom naar het celmembraan gebracht wordt en dan de cel uitgewerkt wordt?Vervolgens moet het immuunsysteem de tweede detox stappen zetten door deze virussen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen. De cellen van het immuunsysteem kunnen niet bij de celkernen, dus moeten ze wachten tot die celkernen het zelf verwijderen.Vaccinatie zou betekenen dat er een virus van een ander, in welke vorm dan ook ingebracht wordt. Het immuunsysteem wordt dan ‘vanaf de andere kant’ aangevallen en zal zich moeten omkeren om erop te reageren.Als u zich hierin wilt verdiepen:Het boek van Thomas: The Contagious Mythhttps://www.bol.com/nl/p/the-contagion-myth/9300000007733848/?bltgh=uIzXjJVciJj5nM4qIZBIUQ.1_4.6.ProductImageMocht u hierin interesse hebben, het boek kent een aardige censuur. Hij beschrijft o.a. hoe er griepgolven waren bij de introductie van nieuwe elektromagnetische velden. Ten tijde van de Spaanse griep, die vooral militairen reek te raken, jonge mensen, was er de uitrol van de radiogolven wereldwijd.Gelijkluidend is een boek uit 1942:http://www.mnwelldir.org/docs/history/biographies/Bechamp-or-Pasteur.pdfPolio en pesticides: http://www.actiefleven.be/literatuur/medisch/83-polio-het-virus-en-het-vaccinhttps://www.theguardian.com/global-development/2020/sep/02/vaccine-derived-polio-spreads-in-africa-after-defeat-of-wild-virushttps://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Polio-SV40/BLFTestimonySV40.aspxhttp://www.sv40.org/Chronology.htmlZika en insecticides:Braziliaanse artsen hebben de hypothese neergezet dat de microcefalie kwam door de toevoeging van insecticiden (pyroproxifen) aan het drinkwater, anderhalf jaar voordat de ziekte naar buiten kwam. Tevens waren er waarnemingen dat moeders met het zikavirus geen misvormde baby kregen, en moeders zonder het zikavirus wel. Er was geen één op één relatie.https://reduas.com.ar/wp-content/uploads/downloads/2016/02/Informe-Zika-de-Reduas_TRAD.pdf
  1. Coronavirus en…..? de spoedwet?

   

  Zou heel eenvoudig kunnen zijn. Maar ook heel sneaky en in potentie heel gevaarlijk. Moerasgas? Geen methaangas, maar waterstofsulfide? Een gasmasker nodig. Bij varkens komt het uit de mest. HCQ dat bij beide werkt?

  Wel in een aantal golven gebracht, deze onzichtbare vijand. Met lage dosering en opbouw van weefselschade…? Dan ontstaat wellicht de IL-6 verhoging en de immuunreactie.

  Symptomen: verlies reuk, kortademigheid, zere keel en hoesten, vocht in longen, kans op longembolie, schade centraal zenuwstelsel. Langdurig: vermoeidheid.

  Zolang mensen nog geen echte symptomen krijgen van de 5G is dit een mooie brug. Om naast de angst zaaiende hoge aantallen positieve PCR testen  toch ook mensen met echte symptomen te hebben. Want hoe komt anders die spoedwet er nog doorheen?

   

  De spoedwet moet er komen! De stap voor stap conditionering van de bevolking. Het vaccinatiepaspoort waarvan het traject al in 2018 gestart was. En zo lastig, toch mensen? Als je het telkens niet moet vergeten mee te nemen? Gewoon een chip dus. Alleen moet er een wet komen om mensen hiertoe te kunnen verplichten. En die wet kan er komen omdat er mensen ziek zijn. Hoewel de IC’s lagen in vorige jaren ook vol in de herfst.

   

  De NOS had echt echt durf. In het complot-item 7 of 8 september werd de chip genoemd als ‘complottheorie’, om de week erna een item voor kinderen te maken: hoe ziet je wereld er over 20 jaar uit? Misschien heb je dan wel een chip in je hoofd? Kan je de wekker mee aansturen, je radio. Ja, het wordt positief gebracht: je kan van binnen naar buiten aansturen, lekker gemakkelijk. Maar de omgekeerde weg wordt natuurlijk niet genoemd: dat de persoon van buitenaf aangestuurd kan gaan worden.

   

  Gemak maakt de mens nog eens echt MAK. U denkt dat u zelfstuurbaar gaat worden, maar u wordt vooral stuurbaar.

   

  Agenda2030………

   

  Daarin zijn degene die strijden voor vrijheid, zien wat de lijnen zijn, de terroristen van de toekomst! De liberale orde wordt stap voor stap uitgehold, en wie voor vrijheid strijdt, is de bedreiger.

   

  De nieuwe thermometer: De terrorater. Het gaat dan niet om de temperatuur, maar de mate van actief denken. Een omgekeerde met een bol boven, die nog denkt. Onderaan de mensen die zwijgzaam, geframed, gemuilkorfd als teken van onderwerping (nee het werkt niet, en zelfs schadelijk, www.mondkapjeseffecten.nl), het moeras in lopen. Zou een virtuele hamerklap ze nog doen beseffen wat er gaande is? O nee, de activiteit zit beneden. Het zelfstandige denken is een bom onder de weg naar controle. Het denken, het woord het ware wapen. Nee ik dreig niet om maar iets te doen, fysiek.

   

   

  En de christelijke politici: bij de hemelpoort komt u er niet mee weg als u stamelend zegt:  ‘wir haben es nicht gewusst’.

  En wie het wisten en weten: misschien dat er een tweede kans komt, in een volgend leven. Maar het geduld van een totaal omvattende kosmisch oerwezen houdt een keer op.

   

  En Aalbersberg, weet u bij wie u moet zijn? Bij Wouter Raatgever die al die maanden mensen heeft zitten opruien om persoonlijk naar die politici te gaan, naar hun huizen. Die ook dik in de pedo-kaart speelde, ja ín de pedo-kaart zichzelf zette.  Maar nee, niet bij Lubach genoemd. Hoe zou het toch komen?  CO, toch AIVD? De romeo onder de complotdenkers. Geweldig, die hadden we nog niet gehad. Maar de werkelijk voor vrijheid opkomende demonstrant, de gewone burger die daar uit zorg staat, is geen agressieve dreiger. En die paar lui die pedo pedo lopen te roepen, die zijn niet representatief voor de groep.

   

  Kunt u nog uit het frame stappen? Of verwoordt u een u opgedrongen frame?

   

   

  Een vrije interpretatie van het schilderij van Jakob de Jonge, de terrorist, 2015

   

  Een omgekeerd beeld? De terrorist die geen hoofd meer heeft, niet meer denkt?

  Of is de terrorist de niet denkende burger, die slechts nog gevuld wordt door te papegaaien? Die de boa is die meewerkt aan het afbrokkelen van de liberale orde?

  U kent de hedendaagse corona-slogans wel. Herhaalt u ze? Of denkt u nog na bij wat u zegt.

   

  En vergeet eigenlijk niet het belangrijkste: de 5G. Medialand en Complotland rollen om en over elkaar over het virus. Met allerlei lange en korte verhaallijnen. Als u uit dat virusverhaal stapt, ik snap dat het op een gegeven moment wel genoeg is, hou dan het liefst nog wat ruimte vrij voor verkenning van 5G. Anders slaat u zichzelf later voor de kop wellicht, met een hamer, ‘had ik maar’. En uw kinderen doen mee! Ja, op uw hoofd. Ik sla u liever nu virtueel, geinspireerd door wetenschappelijke artikelen over de gevaren. Gaatjes in het verhardende frame:

 2. Een fotogallerij om nooit te vergeten dat dit nooit moet terugkeren. Een impressie:Weiss, de zwarte zon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Instagram